základní část, 33. kolo
12.05.2024 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Zwolle (© AFP)

Waalwijk zachránil alespoň bod se Zwolle, i tak si zkomplikoval situaci v boji o záchranu

Waalwijk vzhledem k okolnostem plnil úlohu jasného favorita proti nováčkovi ze Zwolle, jenže po hodně nervózním výkonu mohl být rád, že v samém závěru alespoň vyrovnal na konečných 1:1. Hostům sice už o nic nešlo, ale krátce po změně stran se dostali do překvapivého vedení a teprve po vyloučení Zica Buurmeestera inkasovali vyrovnávací trefu z kopačky střídajícího Richonella Margareta.

RKC tak nenavázalo na minulou drtivou výhru s Heraclesem (5:0) a ztížilo si svou pozici v boji o udržení. V tuto chvíli zůstalo na kýžené patnácté pozici s devětadvaceti body, ale před šestnáctým Excelsiorem už je jen vinou lepšího skóre a na závěr v Eindhovenu s PSV musí získat minimálně stejný počet bodů, jako Excelsior v rotterdamském derby s Feyenoordem. PEC aktuálně patří dvanáctá pozice se šestatřiceti body.

Toto nedělní utkání probíhalo ve velmi opatrném duchu, až do 60. minuty stojí za zmínku jen šance domácího Mina po necelé čtvrthodině hry, jehož tvrdou přízemní ránu ze středu šestnáctky zneškodnil připravený gólman Hauptmeijer. Zwolle z ničeho nic udeřilo v 61. minutě, jelikož skóroval zkušený německý forvard Lennart Thy - ten se opřel do odraženého balónu z osmnácti metrů a jeho tečovaná střela se štěstím zapadla do pravého spodního růžku.

Domácí od tohoto okamžiku přidali a vyrovnání se mohli dočkat za dalších sedm minut, jenže zásah pozdějšího hrdiny Margareta neplatil kvůli ofsajdu. PEC se dostalo do problémů minutu před vypršením základní hrací doby, neboť Buurmeester ve vyložené brankové příležitosti stáhl k zemi Cleoniseho a rozhodčí Nijhuis mu po zásluze udělil přímou červenou kartu. Po následném přímém volném kopu již přišla chvíle Margareta, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou soupeře a zblízka z mírného úhlu propálil zasahujícího Hauptmeijera.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele