základní část, 33. kolo
12.05.2024 14:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Excelsior zvládl záchranářský duel s Heraclesem, o jeho osudu se rozhodne v posledním kole

Excelsior dokázal odčinit nedávnou porážku se silným Nijmegenem (0:3) a v domácím prostředí nedal šanci konkurenčnímu Heraclesu, když díky dvěma trefám Troye Parrotta s Couhaibem Driouechem zvítězil hladce po výsledku 4:0. V tabulce sice zůstal na šestnácté barážové pozici s devětadvaceti body, ale za patnáctým Waalwijkem je jen vinou horšího skóre a o jeho konečném umístění se tedy bude rozhodovat v závěrečném rotterdamském derby s Feyenoordem.

SBV se představí na De Kuip a čeká ho nelehký úkol, protože musí získat více bodů než RKC v souběžně hraném utkání v Eindhovenu s PSV. Nováček z Almela odmítl další šanci definitivně si zajistit záchranu v Eredivisii pro nadcházející ročník, ale i tak má situaci ve svých rukách. Na závěr potřebuje získat alespoň bod s Fortunou, nebo musí doufat, že Excelsior a Waalwijk své závěrečné zápasy nevyhrají.

Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena byli v tomto nedělním utkání lepší od samého začátku, nejvíce byl vidět Parrott. Ten nejprve zahrozil v polovině úvodního dějství střelou o decimetry vedle levé tyče a poté zneškodnil jeho nepříliš razantní pokus pohotový brankář Brouwer. Irský forvard se však přeci jen dočkal zaslouženého gólu v nastaveném čase první půle, když se po zpětné nahrávce Duijvestijna zjevil v brankovém území soupeře a zblízka neminul zcela prázdnou branku.

Stejný hráč pojistil náskok svého celku v 66. minutě, neboť si seběhl před hranicí brankového území na pobídku Couhaiba Driouecha a z první po zemi uklidil balón doprostřed branky. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a přesnou mušku měl i Driouech, který z mírného úhlu zamířil mezi nohy bezmocného Brouwera - 3:0. Marocký forvard nakonec uzavřel gólový účet tohoto duelu v páté minutě nastavení křižnou střelou z hranice šestnáctky do levého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele