základní část, 31. kolo
25.04.2024 18:45 CET
0 : 8
(0:5)

Reportáž

Joey Veerman (© AFP)

PSV deklasovalo Heerenveen a má tak na dosah ligový titul

PSV potvrdilo skvělou fazónu z poslední doby a nyní se v 31. kole postaralo o nefalšovaný ofenzivní koncert, jelikož nevyzpytatelný Heerenveen rozdrtilo na jeho vlastní půdě po těžko uvěřitelném výsledku 8:0 a vytvořilo tak klubový rekord v Eredivisii, neboť vyšším rozdílem na venkovním hřišti nikdy v historii nevyhrálo. Eindhovenký gigant je navíc nesmírně blízko k zisku mistrovského titulu po šesti letech.

Svěřenci trenéra Petera Bosze totiž mají na kontě čtyřiaosmdesát bodů a jsou na první příčce o devět bodů před druhým Feyenoordem - ve třech zbývajících duelech tedy potřebují vybojovat jediný bod, ale i kdyby se jim to nepovedlo, tak o triumf stejně nejspíš nepřijdou, protože o konečném pořadí rozhoduje skóre a to má PSV lepší o téměř nedostižných 30 gólů. Hostující celek nyní vyhrál v nejvyšší nizozemské soutěži již čtyřikrát za sebou a z toho vsítili naprosto parádních jednadvacet branek.

SC naopak nenavázalo na předchozí úspěch v Almelu s Heraclesem (2:0) a zůstává na desátém místě. Duel na stadionu Abe Lenstra začal s desetiminutovým zpožděním kvůli zácpám v blízkém okolí, a této skutečnosti hosté dokonale využili, když během úvodních jedenácti minut skórovali dokonce třikrát. PSV poslal do bleskového vedení Guus Til již po sedmi minutách hry.

Ten se po vynikající přihrávce Malika Tillmana uvolnil na pravé straně a pak křižnou střelou zamířil do protějšího spodního růžku. V rozmezí 9. - 11. minuty navýšil náskok eindhovenského giganta právě americký záložník Tillman hned dvěma zásahy. Nejprve si po přesném pasu Tezeho z pravého křídla seběhl k zadní tyči a prudkou hlavičkou zblízka rozvlnil síť, pak po obloučku Luuka de Jonga i na zemi z hodně ostrého úhlu zamířil mezi nohy stojícího brankáře Van der Harta.

Hosté ani v následujícím průběhu rozhodně nepolevovali a ještě do přestávky přidali další dvě branky. Přesně po odehrané půlhodině skóroval taktéž podruhé v tomto střetnutí Til, neboť po centru z pravé strany nadvakrát pokořil bezmocného domácího strážce a minutu před vypršením základní hrací doby zavěsil z dvanácti metrů k pravé tyči nabíhající Joey Veerman - 0:5.

Heerenveen alespoň mohl korigovat obrovský debakl čtyři minuty po změně stran zásluhou švédského forvarda Wålemarka, ale tato jeho trefa neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Naopak PSV stále hrálo s velkou chutí a až do závěrečného hvizdu zaznamenalo ještě další tři trefy.

V 52. minutě se zapsal do listiny střelců Johan Bakayoko díky parádní ráně z osmnácti metrů do bližší šibenice, o devatenáct minut později zaznamenal už svou sedmadvacátou branku tohoto ročníku Eredivisie kapitán Luuk de Jong po ráně ze středu šestnáctky soupeře do levého horního růžku a v 83. minutě nakonec uzavřel gólový účet střídající Patrick van Aanholt přízemním pokusem ze čtrnácti metrů k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele