osmifinále - 1. zápasy
10.03.2016 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta doma nad Laziem vedla, náskok však neudržela

Sparta v prvním utkání osmifinále Evropské ligy remizovala s Laziem v Generali Aréně 1:1 a šance do odvety v Římě jsou tak ještě hodně otevřené. Svěřence Zdeňka Ščasného poslal do brzkého vedení nádherným gólem Martin Frýdek, načež ještě do poločasu dokázal po rohu zareagovat Marco Parolo.

Hosté z Apeninského poloostrova poprvé ukázali svou sílu po pěti minutách hry, když se v šestnáctce dokázal prosadit Balde Keita, patičkou oslovil Parola, jemuž zakončení naštěstí na poslední chvíli překazil skluzem Ondřej Zahustel. Zimní posila z Mladé Boleslavy o chvíli později přímo z autového vhazování vyslala do zajímavé šance Davida Lafatu, ten už byl ale hodně z úhlu a branku netrefil.

Dvě minuty nato ovšem právě sparťanský kapitán našel za obranou volného Martina Frýdka, jenž si balón zpracoval a z druhého doteku z voleje výstavní trefou rozradostnil zaplněnou Letnou. Federico Marchetti plachtil vzduchem marně, proti dokonalé ráně neměl šanci zasáhnout a trenér Zdeněk Ščasný si liboval, lepší začátek si nemohl přát.

Na další zajímavé situace před oběma brankami si diváci na stadionu i u televizních obrazovek museli počkat až do závěru úvodního dějství. V 38. minutě se prvním důležitým zákrokem blýskl David Bičík, když reflexivně vyškrábl nad volej Antonia Candrevy. Z následného rohového kopu už ovšem inkasoval. Hlavičku Wesleyho Hoedta po centru Lucase Biglii ještě Bičík pokryl, dorážka důrazného Parola už ale skončila v síti.

Sparťané mohli záhy odpovědět, po pěkné akci nebezpečně centroval Lukáš Mareček a stoper Hoedt si malém vstřelil vlastní gól. Druhý poločas už byl na podobné situace výrazně chudší, Biancocelesti zahrozili v 58. minutě, když se do balónu pohotově opřel Candreva a již překonaného Bičíka zachránilo břevno. Oba gólmani si pak připsali několik spíše jednodušších zákroků, za hosty to zkoušel Keita, za domácí Mareček.

Vyložená příležitost již k vidění nebyla, a tak se oba týmy rozešly smírně. Sparta si tak stejně jako Lazio sice stále drží v Evropské lize neporazitelnost, branka z hřiště soupeře však dává do odvety větší výhodu Římanům.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (783)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele