základní skupiny - skupina G, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Servette vykřesalo zbytky nadějí na postup. Nečekaný obrat nad Šeriffem dokonal pozdní penaltou Bedia

Servette si ve čtvrtém kole Evropské ligy na vlastním hřišti připsalo první výhru ve skupině G, když porazilo Tiraspol 2:1. Utkání se pro švýcarský celek dlouho nevyvíjelo dobře, po vlastním gólu Yoana Severina z úvodu klání totiž prohrával. Díky skvělému závěru však nakonec bral tři body, neboť po vyrovnání z 84. minuty dokonal obrat z penalty Chris Bedia. Domácí tak udrželi alespoň teoretickou šanci na postup, naopak Šeriffu patří beznadějné poslední místo tabulky.

O postupujících týmech ze "slávistické" skupiny již bylo téměř rozhodnuto, a tak byl duel mezi Servette a Tiraspolem bitvou o třetí příčku zajišťující alespoň play off Konferenční ligy. Oba týmy předváděly v domácích soutěžích velmi dobré výkony. Švýcaři pětkrát v řadě zvítězili, Šeriff pak za předchozích 11 ligových klání padl pouze jednou. První vzájemné měření sil ve skupině skončilo remízou a i tentokrát se dal očekávat velmi vyrovnaný souboj.

Do vedení šli již ve 12. minutě Moldavané. Jerome Ngom Mbekeli vyslal z ostrého úhlu střelu, která se s výrazným přispěním teče Severina dostala až do sítě, a francouzský stoper si tak do statistik smolně zapsal vlastní gól. Ve 26. minutě se za vápnem opřel do balonu Timothé Cognat, ale branku hostů o několik metrů netrefil. O chvíli později se pokusil odčinit svůj nešťastný moment Severin. Ránu ze střední vzdálenosti však poslal těsně vedle levé tyče branky Jérémyho Fricka.

Po poločasové přestávce dostali v 52. minutě domácí šanci v podobně přímého volného kopu. Miroslav Stevanovič ho nasměroval přesně k levé tyči, ale Maksym Koval si s ním výtečně poradil. Po hodině hry mohl Šeriff navýšit své vedení, Davida Ankeyeho však zradilo zakončení a střelu zevnitř pokutového území poslal nad bránu.

V 74. minutě zakončoval z bezprostřední blízkosti hlavou Stevanović, kterého však opět vychytal skvělý Koval. O 10 minut později už se Les Grenats radovat mohli, když střelu Derecka Kutesy dorazil do sítě Steve Rouiller. V nastaveném čase dostali domácí možnost v podobě penalty. Tu proměnil přesnou střelou do pravého dolního rohu Bedia, a překlopil tak skóre na stranu svého týmu.

Zápas tak dotáhlo do vítězného konce Servette. Oba celky sehrají další zápas v rámci skupiny 30. listopadu. Švýcaři přivítají doma Řím, Tiraspol poté vyzve pražskou Slavii.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele