o udržení, 3. kolo
16.05.2024 17:00 CET
1 : 3
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Lukáš Budínský (© MFK Karviná)

Karviná napravila Fleišmanovu minelu během šesti minut, Bohemians dorazil odchovanec

Hráči Karviné otočili zápas třetího kola nadstavbové skupiny o záchranu ve Fortuna lize, v němž po výsledku 3:1 oslavili historicky první výhru na hřišti Bohemians. Sestupem ohrožené Slezany nalomil ve 20. minutě jejich obránce Jiří Fleišman, jenž podcenil přihrávku vlastnímu brankáři a naservíroval jasnou gólovou šanci Janu Matouškovi. Na úvodní zásah zareagovali Karviňáci dvěma slepenými trefami zkraje druhé půle, tu vítěznou si navíc připsal odchovanec Klokanů Lukáš Budínský. Zelenobílí tak díky remíze Českých Budějovic ve Zlíně poskočili na 14. pozici a přiblížili se minimálně účasti v baráži.

Oba soupeři vstoupili do nadstavby totožně, když ze dvou odehraných duelů získali jen bod. O poznání větší problém to byl pro Karvinou, která se na rozdíl od Klokanů ještě bála o setrvání v nejvyšší soutěži. Svou pozici si mohla výrazně vylepšit v předchozím klání proti Zlínu, v závěrečném nastavení ovšem podruhé v utkání neuhlídala Lukáše Bartošáka a musela se spokojit s remízou.

Při zranění Dominika Holce dostal mezi třemi tyčemi Slezanů opět příležitost Jiří Ciupa. Toho chtěl v šesté minutě prověřit Milan Ristovski, do jeho střely z hranice vápna ale výborně skočil vracející se David Moses. Balkánský útočník se prvního gólu v dresu Bohemians nedočkal ani o chvíli později, kdy jeho volej po přízemní pobídce z levé strany zastavilo břevno. Štěstí si nicméně hosté vyplýtvali ve 20. minutě. Nákop za obranu špatně vyhodnotil zkušený Fleišman, jehož pomalou malou domů vystihl Matoušek a pohotově otevřel skóre. Jeho trefa byla tou jedinou z úvodního dějství, jelikož dělovka aktivního Ristovskiho prolétla těsně vedle.

Karvinští tedy museli být vděční za těsné manko, to navíc ve druhé půli rychle smazali. Na pravé straně se uvolnil autor dvou asistencí z minulého kola Rajmund Mikuš a křižnou ranou překonal Michala Reichla. Gólman, který se v sestavě objevil poprvé od února, neměl čisté svědomí, ještě hůře se ale ukázal v 54. minutě, kdy špatně vyboxoval balon a Budínský díky tomu snadno skóroval. Třetí branku mohl přidat Martin Regáli, jenže Reichl si proti teči z bezprostřední blízkosti vylepšil renomé. Další gólové radosti se tedy Slezané dočkali až v úplném závěru, kdy Mikuš prokázal nahravačské schopnosti a vytvořil ideální příležitost pro Patrika Čavoše.

Karviná si tak premiérovou výhrou z Ďolíčku vylepšila situaci v boji o záchranu. V příštím kole se představí 19. května v Pardubicích, Bohemians budou hrát tentýž den ve Zlíně.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele