37. kolo
19.05.2024 19:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Sávio (© AFP)

Mizernou formu Valencie využila i Girona, Dovbyk už není nejlepším střelcem ligy

Hráči Girony porazili ve 37. kole LaLigy trápící se Valencii na její půdě 3:1, nicméně ani tak se jim nepodařilo kvalifikovat se do příštího ročníku španělského Superpoháru, jelikož si druhou příčku v souběžně hraném duelu uhájila Barcelona. Hosté se ujali vedení ve 32. minutě, kdy se zblízka prosadil Sávio. Vítěznou trefu si ovšem po změně stran připsal ukrajinský šutér Arťom Dovbyk, jenž i přes sedmý přesný zásah z posledních osmi utkání přišel o vedoucí postavení v tabulce střelců, když jej v čele vystřídal po čtyřgólovém představení útočník Villarrealu Alexander Sörloth.

Valencie bude chybět v evropských pohárech i popáté v řadě poté, co po čtvrté prohře z pěti ligových zápasů, tentokrát 0:1 na hřišti Realu Sociedad, ztrácela dvě kola před koncem soutěže na první sedmičku osm bodů. V poslední době se nedařilo i Gironě, což pravděpodobně ovlivnilo velké uspokojení z historického postupu do Ligy mistrů. Blanquivermells sice bojovali o post vicemistra Španělska, po dvou zaváháních už ovšem na Barcelonu ztráceli čtyři body.

Stíhací jízdu za soupeřem z Katalánska mohl odstartovat Viktor Cygankov. Ten na hranici půlkruhu napřáhl ke střele, ale rozezvučel pouze brankovou konstrukci. Ukrajinský křídelník měl prsty také v další nebezpečné akci. Všiml si totiž nabíhajícího Dovbyka a adresoval mu přihrávku, na kterou však jeho reprezentační kolega těsně nedosáhl. Na druhé straně obral Arnaa Martíneze o míč Sergi Canós, ale z ostrého úhlu nevyzrál na Paula Gazzanigu. Ve 32. minutě si za defenzivní řady domácích zaběhl neúnavný Cygankov a naservíroval balon do druhé vlny osamocenému Sáviovi, který jej pohodlně doklepl do odkryté sítě.

Po změně stran se přes svého strážce ve vápně uvolnil Iván Martín a předložil milimetrovou přihrávku na zadní tyč, kde už stačilo Dovbykovi pouze nastavit nohu a usměrnit míč na místo určení. V 67. minutě dostal na pravé straně příliš prostoru Cygankov, jehož centr si posléze nešťastně srazil do vlastní branky teenager Yarek Gasiorowski. Netopýrům se nakonec podařilo alespoň snížit a přerušili tím tak gólový půst, který trval již tři ligová utkání v řadě. Postaral se o to proměněnou penaltou Pepelu.

Poslední kolo celého ročníku sehrají oba celky 25. května. Los Che se střetnou se Celtou Vigo, Blanquivermells vyzvou doma Granadu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele