37. kolo
19.05.2024 19:00 CET
4 : 4
(1:4)

Reportáž

Alexander Sørloth (© AFP)

LaLiga má nového střeleckého lídra, Sörloth čtyřmi góly ohrozil rekordní šňůru Realu

Hráči Realu sice měli v poločase utkání 37. kola LaLigy na hřišti Villarrealu pohodlný třígólový náskok, nakonec ale po divoké stíhací jízdě domácího celku jen remizovali 4:4. Nejprve dvěma trefami zazářil Arda Güler, jenž v nastavení úvodní půle vyslal na bránu svou šestou střelu v ligové kariéře a radoval se ze šestého gólu, po změně stran ho ale dokonale zastínil domácí Alexander Sörloth. Ten přidal k přesnému zásahu z první půle další tři a kromě toho, že málem překazil plány Bílého baletu na rekordní zápis 31. po sobě jdoucího utkání španělské nejvyšší soutěže bez porážky, tak se také osamostatnil na čele tabulky střelců.

Villarreal vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů, a stále tak snil o evropských pohárech. K jeho realizaci však nevedla jednoduchá cesta, protože Žlutá ponorka musela naplno bodovat v obou zbývajících kolech a přitom spoléhat na ztrátu Betisu. Domácím se navíc do cesty postavil mistrovský Real, který po kanonádě proti Alavésu prodloužil svou šňůru na 30 ligových zápasů v řadě bez prohry.

Domácí mohli nakročit k přerušení úchvatné série Los Blancos už v šesté minutě, jenže dalekonosný projektil Sörlotha skončil jen na pravé tyči. Změnu skóre tak přinesla první vážnější situace na druhé straně. Po přihrávce Brahima Díaze se ve vápně uvolnil Güler a přízemní ranou do vzdálenějšího rohu branky rozvlnil síť. Na sklonku úvodní půlhodiny bylo v hostujícím táboře ještě veseleji, jelikož se po precizním centru Lucase Vázqueze prosadil hlavou Joselu. Žlutá ponorka se dočkala snížení ve 39. minutě rovněž ze vzduchu, když chyby Daniho Ceballose a přesného pasu Yersona Mosquery využil Sörloth. Jednogólový rozdíl nicméně vydržel pouhou minutu. Zaváhání si tentokrát neodpustila defenziva domácích, a Vázquez si tak k asistenci připsal i přesný zásah. Poločasovou kanonádu Bílého baletu nakonec zakončil ten, kdo ji odšpuntoval. Güler se po další přesné přihrávce pravého beka Realu ocitl osamocený v pokutovém území, příliš se nerozmýšlel a střelou na zadní tyč zvýšil.

Poločasová přestávka gólové hody na Estadio de la Cerámica nepřibrzdila. Jen tři minuty po návratu ze šaten o sobě dal znovu vědět Sörloth, jenž hlavou usměrnil za záda Andrije Lunina centr Gerarda Morena. Norský útočník krátce nato dokonce završil hattrick, když vlastní zblokovaný pokus poslal napodruhé kolem Lunina do sítě. Korunu krále střelců atakující Sörtloth však neměl dost a v 56. minutě po třetí asistenci Gerarda Morena srovnal. Misky vah zpět na stranu španělského mistra mohl v závěru naklonit střídající Rodrygo, jenže ranou z úhlu orazítkoval pouze tyč.

Žlutá ponorka tak neukončila rekordní neporazitelnost Los Blancos a navíc přišla o naději zahrát si v příští sezoně evropské poháry. V posledním kole hraném 25. května vyzve Villarreal Osasunu, Real bude ve stejný den hostit Betis.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele