Další články

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (1)

Novým ligovým formátem odstartovala hlavní fáze evropských pohárů. Další novinkou bylo kolo vyhrazené speciálně pro Ligu mistrů. Jeden tzv. exkluzivní týden čeká také Evropskou i Konferenční ligu. V akci proto bylo jen 36 týmů z šestnácti zemí. Díky Spartě, která si LM zahrála na Letné po 19 letech od mizérie s Thunem, se měnil i český národní koeficient.

Sima při debutu zařídil historickou výhru Brestu. Neskutečná noc, zářil spokojeností

První start v Lize mistrů a rovnou i vítězná trefa. Taková je vizitka Abdallaha Simy (23) z utkání, ve kterém Brest na úvod ligové fáze porazil Sturm Graz 2:1. Pro francouzský celek šlo o vůbec první zápas v milionářské soutěži a senegalský útočník, který se proslavil v Česku, se tak postaral o historický triumf.

Zatím nedosahujeme úrovně potřebné na Ligu mistrů, povzdechl si Priske

Brian Priske má za sebou další nevydařený večer na lavičce Feyenoordu. Dánský trenér, který do Rotterdamu zamířil před sezonou z pražské Sparty, musel při své premiéře v Lize mistrů skousnout debakl 0:4 od Bayeru Leverkusen.

Raya zlikvidoval penaltu i dorážku. Lepší zákrok jsem na vlastní oči neviděl, žasl Arteta

Začátek sezony zastihl Davida Rayu (29) ve skvělé formě. V brance Arsenalu doslova čaruje. Po úvodním zápase Ligy mistrů si navíc může říct, že Kanonýři jsou stále neporažení hlavně díky němu. V duelu s Atalantou fantastickým dvojzákrokem zlikvidoval penaltu i následnou dorážku Matea Reteguie a zařídil Arsenalu bod za remízu 0:0.

Lipsko díky Šeškovi brzy vedlo, souboj mládí a zkušeností nakonec ovládl Griezmann

Atlético vstoupilo do nového ročníku Ligy mistrů domácí výhrou 2:1 nad Lipskem. Utkání začalo lépe pro hosty, již ve čtvrté minutě je poslal do vedení Benjamin Šeško. Na 21letého Slovince zareagoval ve 28. minutě ostřílený Antoine Griezmann. Dlouho se zdálo, že kontrast mládí a zkušeností z prvního dějství rozhodne o dělbě bodů. V samém závěru se ale znovu ozval Francouz a přesným centrem na Josého Maríu Gimenéze rozradostnil fanoušky v Madridu.

Sturm Graz ztroskotal na půdě Pirátů z Brestu

Brest oslavil svou premiéru v Lize mistrů nečekaným vítězstvím, když mu góly Huga Magnettiho a Abdallaha Simy zajistily triumf 2:1 nad Sturmem Graz.

Oslabená Barcelona padla v Monaku. Yamalův gól španělského giganta nespasil

Monako využilo ve svém prvním klání nového ročníku Ligy mistrů výhody domácího prostředí k výhře 2:1 nad Barcelonou. Vedle pohodlí vlastního stadionu hráčům AS zpříjemnilo duel s katalánským gigantem vyloučení Erica Garcíi již v 11. minutě. V prvním dějství se prosadily oba týmy, za Barcu již tradičně úřadoval Lamine Yamal. Po výměně stran zužitkoval dominanci domácích George Ilenikhena, čerstvě 18letá posila z Antverp.

Arsenalu zachránily v Bergamu bod Rayovy reflexy

Neuvěřitelný dvojitý zákrok Davida Rayi pomohl Arsenalu k bezbrankové remíze proti Atalantě v úvodním zápase Ligy mistrů na stadionu Gewiss.

Orly z Benfiky v Bělehradě spasil nálet tureckých reprezentantů

Turecká dvojice Kerem Aktürkoğlu a Orkun Kökçü se trefila a zajistila Benfice v úvodním utkání Ligy mistrů výhru 2:1 nad Crvenou zvezdou, což znamenalo první domácí porážku srbského týmu proti portugalskému soupeři.

Priskeho mise ve Feyenoordu nabrala další trhlinu, za Leverkusen opět kouzlil Wirtz

Feyenoord Rotterdam prožil přímo hrůzostrašný start do letošního ročníku Ligy mistrů, když na vlastním trávníku padl s Leverkusenem jednoznačně 0:4. Nizozemskými fanoušky už tak kritizovanému Brianu Priskemu ještě přitížil především Florian Wirtz, jenž v hororové první půli vstřelil dva ze čtyř gólů německého mistra.

Olatunji prožil vydařený debut v Lize mistrů. Nigerijský útočník se zařadil k africkým legendám

Sparta vstoupila do Ligy mistrů fantasticky, když na Letné jasně přehrála RB Salcburk 3:0 a připsala si první tři body do tabulky. Velkou měrou se na důležité výhře podílel Victor Olatunji (25), který jeden gól vstřelil a další připravil pro Qazima Laciho. Díky tomu se tak stal vůbec prvním Nigerijcem v historii, jenž při svém debutu v Lize mistrů takovou bilanci zaznamenal.

Jak Sparta porazila Salcburk: Hluboký blok, úspěšný presink a naivní soupeř

Letná zažila ve středu velký evropský večer. Sparta porazila na úvod ligové fáze Ligy mistrů Salcburk 3:0 a oslnila zvolenou taktikou, která se výrazně lišila od té, kterou Pražané vytasili v minulé sezoně třeba proti Liverpoolu. Jaké byly její základní rysy?

Manchester City nepřekonal obranný val Interu. Je to mistr obrany, uznal po bezgólové remíze Guardiola

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola označil milánský Inter za mistra obrany. Italský tým uhrál v 1. kole Ligy mistrů na Etihad Stadium remízu 0:0 a postaral se tak o malou odvetu za těsnou prohru ve finále této soutěže v roce 2023 (0:1).

Můžeme být rádi, že jsme dostali jen pětku, řekl Strelec po výprasku Slovanu

Útočník David Strelec přiznal, že fotbalistům Slovanu Bratislava hrozil při premiéře v Lize mistrů ještě větší debakl. Slovenští šampioni v 1. kole ligové fáze elitní soutěže prohráli v Glasgow se Celticem 1:5.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele