Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 5. kolo
04.09.2021 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jan Oblak (© AFP)

Slovinsko udolalo Maltu a ještě může pomýšlet na postup

Slovinci už hodně dlouho čekají na velký úspěch a šanci na něj mají v kvalifikaci o postup na MS do Kataru. Ve skupině jsou zatím třetí, v sobotu večer zdolali Maltu.

Malta nenavázala na vysokou výhru nad Kyprem, i když znovu ukázala pokrok. Domácí se v tabulce posunuli na třetí místo a ještě hodlají pozlobit favority z Ruska a Chorvatska.

Domácí měli podle očekávání více ze hry, s výjimkou nepřesné rány Bohara si ale dlouho nedokázali vypracovat velkou šanci a po půlhodině hry jim řádně zatrnulo. Oblak nedokázal zkrotit střelu Mbonga a míč mu propadl, rychle se ovšem zorientoval a ještě dokázal zastavit míč směřující do prázdné brány.

Vysvobození pro favorita nakonec přinesl závěr první půle a v něm sporný souboj Pepeho s Mevljou, maltský obránce si svého soupeře krátce přidržel a sudí nařídil pokutový kop, Lovrić zachoval chladnou hlavu, balón uklidil k tyči a otevřel skóre - 1:0.

Po změně stran se žádný velký kvalitativní skok nekonal, zápas měl podprůměrnou úroveň a tu dokumentoval zapomenutý ostrostřelec Andraž Šporar. Po faulu Attarda se pískala druhá penalta a definitivně rozhodnout chtěla právě nová posila Middlesbrough, Bonella vystihl směr a pokus zneškodnil.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele