34. kolo
21.04.2024 16:00 CET
5 : 2
(4:1)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Opory české reprezentace nezabránily fiasku Kladivářů v derby s Crystal Palace

West Ham předvedl naprosto hrozivý vstup do duelu 34. kola Premier League, v němž padl na stadionu Crystal Palace 2:5. Už ve 31. minutě zvyšoval na čtyřbrankový rozdíl Jean-Philippe Mateta, jehož snadná trefa z malého vápna symbolizovala naprostý kolaps hostující defenzivy. Vážnost situace demonstroval fakt, že David Moyes ve svých 693 odtrénovaných zápasech v nejvyšší anglické soutěži nikdy neprohrával o čtyři góly takto brzy. Na nepovedeném představení Kladivářů nic nezměnil Vladimír Coufal ani Tomáš Souček, jenž si sice připsal asistenci, ale byl střídán hned o pauze.

Kladiváři se po konci v Evropské lize mohli soustředit na to, aby obsadili alespoň sedmou příčku, která by měla zaručovat účast v pohárech i pro příští ročník. Krátké výlety do jihovýchodního Londýna jim v posledních letech docela vycházely, skoro na den přesně před rokem zde ale v divokém duelu uspěli Orli.

A také tentokrát hrálo vše do karet domácím. Už v sedmé minutě nedosáhl na centr Joachima Andersena brankář Lukasz Fabiaňski a hlavičkující Michael Olise vcelku snadno dopravil balon do sítě. Další trefa na sebe málem nenechala dlouho čekat, jelikož Tyrick Mitchell ve velmi zajímavé pozici pálil jen těsně nad břevno. Na polského gólmana se valila jedna pohroma za druhou, protože záhy střílel sice neúspěšně Mateta, jenže s následnou dorážkou si poradil akrobatickým kopem Eberechi Eze. Třetí úder zasadil Kladivářům sám hostující obránce Emerson, který tečoval balon do vlastní sítě. Krátce po půlhodině hry se mezi šťastlivce s přesným zásahem zařadil po přihrávce z levé strany také Mateta. Až v závěru poločasu o sobě dal v pozitivním světle vědět Souček, díky jehož přiklepnutí hlavou mohl alespoň upravit skóre Michail Antonio.

Již bez českého záložníka na hřišti málem přidal pátou trefu kličkující Eze, proti němuž se ovšem zaskvěl Fabiaňski. Veterán v roli strážce brány West Hamu byl nicméně krátký na další přesné zakončení Matety, jenž přízemní ranou zužitkoval prostrčení skvěle hrajícího Ezeho. Zbytek utkání se už odehrával v klidnějším tempu, které jako by vyhovovalo oběma celkům. Až chvíli před koncem přinesl vzrušení domácí obránce Mitchell, jenž smolně vyrovnal skóre alespoň co do počtu vlastních branek, když si jeho přihrávku nechal kuriózně proplout za záda Dean Henderson.

Crystal Palace přesto v derby uspělo a obralo městského rivala o všechny body. Další duel čeká Orly 24. dubna rovněž doma proti Newcastlu. West Ham nastoupí až o tři dny později proti Liverpoolu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

V ringu lze alespoň hodit ručník.

Po neúspěchu ve ČF EL jsme najednou oběma nohama v rozkladu.

To, co dnes v první třetině předvedla naše defenziva, je neuvěřitelný. A nejen defenzíva. Spousta hráčů už hraje jakoby ze setrvačnosti. Trenér nedrží kormidlo a pod tlakem dělá hrubý chyby. Mít k dispozici jen tyto dva stopery je sebevražda. Máme neskutečně špatně složený tým. Nakonec náhradníci byli opět úspěšnější, než jejich předchůdci.

Teď nás čeká drsný zbytek sezony. V létě nás čeká i masivní změna celýho kádru. Což mohou odnést naši krajané.

Nečekal jsem žádnou hitparádu, ale tohle je víc, než jsem si dokázal představit. Za těchto okolností očekávám okamžitý odvolání Moyese.

Zabraňme alespoň blamáži. Obávám se, že k nám po sezoně nikdo nebude chtít.

COYI!!!

Reagovat
JimBob

Fakt zacinam litovat toho, kdo po nem nastoupi. Zadna lavicka, uz x let nezapracoval hrace z juniorky a vcera 39 let golman, 31 rb, 29 lb (nahradni cress je jeste starsi), 35 a 29 na cb, dva 29 ve stredu, 34 v utoku... jak pises, mel by odejit okamzite, at aspon ostatni nevyuiziti dostanou pocit, ze je o ne zajem a neodejdou taky. I kdyby to mel dokoucovat treba heitenga (nolan uz je podle me moyes #2, ale treba se pletu)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele