37. kolo
17.05.2024 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Jiskru naděje na evropské poháry vykřesal Neapoli výstavním kopem Kvaratskhelia

Fotbalisté Fiorentiny remizovali ve 37. kole Serie A na vlastním hřišti 2:2 s Neapolí, na kterou si na osmé příčce udrželi dvoubodový náskok a jeden zápas k dobru. Partenopei po úvodním zásahu Amira Rrahmaniho z osmé minuty potkala herní letargie na konci prvního dějství, kdy soupeř dvěma slepenými góly otočil vedení na svou stranu. Hosty dovedl k bodu v 57. minutě Khvicha Kvaratskhelia, jenž geniální ranou do šibenice udržel loňskému mistrovi malou šanci na účast v evropských pohárech. V poslední době produktivní Antonín Barák sledoval celé utkání pouze z lavičky.

Neapol si procházela jedním z nejhorších pokusů o obhajobu titulu v historii Serie A. Naději alespoň na Konferenční ligu mohla udržet zdoláním Fiorentiny, která byla v momentálním rozpoložení mírným favoritem. Podíl na nedávném rozkvětu Fialek měl hlavně Barák, v posledních třech ligových kláních si totiž připsal jednu branku a tři asistence.

Tentokrát ale měli domácí velmi špatný vstup do utkání, když už v osmé minutě inkasovali první gól. Nikým nehlídaný Rrahmani si naskočil na centr od rohového praporku a přesnou hlavičkou k levé tyči překvapil Pietra Terracciana, jenž po míči ani neskočil. Hosté pokračovali v aktivním začátku i nadále, velké množství pokusů ale mířilo mimo tři tyče. Po prospaném úvodu se postupem času začala dostávat do hry i Fiorentina, což nakonec vedlo ve 40. minutě ke srovnání. Cristiano Biraghi se postavil k přímému kopu a výstavní střelou poslal balon od břevna za záda bezmocného Alexe Mereta. Trvalo to pouhé dvě minuty a Fialky dokonaly obrat, když chybnou rozehrávku Neapole využil M'Bala Nzola, jenž z levé strany hřiště poslal přízemní projektil přesně k pravé tyči.

Ihned zkraje druhé půle prověřil hostujícího brankáře Nicolás González, Meret se ale tentokrát krásně natáhl a míč vytěsnil na roh. Nakonec však i po změně stran viděli diváci fantastický gól, který v 57. minutě vsítil Kvaratskhelia. Gruzínský křídelník se postavil k přímému kopu a nádhernou technickou ranou zatočil balon nechytatelně do levé šibenice. Po hodině hry se mohli Partenopei dostat do vedení, Matteo Politano ale orazítkoval pouze tyč. Klíčový moment střetnutí málem přišel v 80. minutě, kdy sudí odpískal penaltu za faul na Andreu Belottiho. Po shlédnutí videa ji ale zrušil, a stav duelu už se tak do závěrečného hvizdu nezměnil.

Neapol tedy získala pouze bod, čímž prodloužila svou ligovou sérii bez výhry na šest utkání. V posledním kole vyzve doma 26. května Lecce, Fiorentina zamíří tentýž den do Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:2 1:3 Napoli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele