36. kolo
13.05.2024 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lorenzo Lucca (© AFP)

Cannavarova záchranářská mise přinesla první ovoce. Udinese opustilo zónu sestupu

Udinese zvítězilo ve 36. kole Serie A na půdě Lecce 2:0. I přes územní převahu domácího celku se na střeleckou listinu zapsali pouze hosté. V první půli prodal své centimetry obrovský Lorenzo Lucca, jenž do sítě poslal prudký centr. Ke konci zápasu navíc udeřil ještě Lazar Samardžič, a o osudu utkání tak bylo rozhodnuto. Giallorossi si tedy na jistotu záchrany musí počkat. Legendární Fabio Cannavaro na čtvrtý pokus oslavil svůj první triumf na lavičce Zeber a dostal je ze sestupové zóny. Český mládežnický reprezentant Daniel Samek proseděl celý zápas na lavičce.

Lecce vstupovalo do pondělního střetnutí s jednoznačným cílem vyhrát, neboť by si případným triumfem oficiálně zajistilo setrvání v nejvyšší italské soutěži. O velkou motivaci ovšem mělo postaráno i Udinese, které se stále topilo v sestupových vodách. Jeho největší konkurenti ale o víkendu padli, a tak jej tři body mohly z této propasti vysvobodit.

Ve formě hrající Giallorossi uzamkli hosty na jejich polovině a od úvodních chvil praktikovali házenkářské dobývání branky Udinese. Avšak ani tato herní převaha nepomohla domácím k vytvoření si přímých gólových příležitostí. Zpět do hry se naopak dostaly Zebry, které opět využily služby dlouhána Luccy. Italský útočník naskočil na centr Martina Payera a navzdory obrazu hry poslal Bianconeri do vedení.

Po změně stran se utkání více rozkouskovalo a byla k vidění spíše dominance nedovolených zákroků. Naprosto stěžejním, pro hru hostů, byl výkon argentinského zadáka Nehuena Péreze, který skvěle podporoval ofenzivu a udržoval mlčenlivost domácích útočných řad. Nejblíže brance byl v 73. minutě Santiago Pierotti, který svým projektilem zpoza vápna vyzkoušel pozornost Maduky Okoyeho. K nevoli domácích příznivců se z gólu opět radovali hosté. V 85. minutě zvýšil na konečných 2:0 korunní klenot Bianconeri Samardžič.

Udinese tak v Lecce vyhrálo a vysvobodilo se ze sestupového pásma. V příštím kole jej bude 19. května čekat klíčová bitva s Empoli. Giallorossi změří o den dříve síly s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele