01.06.202411:29

Zeidler by měl převzít Bochum

Bochum se zachránila mezi německou elitou a nyní již připravuje plány na novou sezonu. Rúrský klub do ni vstoupí s novým trenérem, na lavičku pravděpodobně usedne Peter Zeidler, jenž od roku 2018 vede švýcarský St. Gallen.

lequipe.fr
01.06.202410:50

Lubach z Dortmundu do Norimberku

Norimberk oznámil příchod Rafaela Lubacha z Borussie Dortmund. Devatenáctiletý záložník ve druholigovém německém klubu uzavřel dlouhodobý kontrakt.

kicker.de
01.06.202409:20

Bochum jedná s Antwim-Adjeiem

Hned deset hráčů nebude od nové sezony působit v Bochumi, bundesligový celek jejich odchod oznámil v pátek prostřednictvím svého webu, a zároveň připustil možnost, že tým může opustit i jedenácté jméno v pořadí. Třicetiletý křídelník Christopher Antwi-Adjei má platnou smlouvu do konce června, vedeni klubu každopádně intenzivně jedná o prodloužení spolupráce.

vfl-bochum.de
01.06.202408:28

Stöver bude pracovat ve Wiesbadenu

Wehen Wiesbaden do pozice sportovního ředitele jmenoval Uweho Stövera, jenž dosud zastával stejnou funkci v Holsteinu Kiel. Dosavadní sportovní ředitel Nico Schäfer se stane předsedou představenstva.

transfermarkt.de
31.05.202417:28

Sevilla sleduje útočníka Azmouna

Sardar Azmoun je na seznamu možných posil Sevilly. Íránský útočník patří Leverkusenu, letos hostoval v AS Řím.

Fabrizio Romano
31.05.202416:47

Alvero se do Lyonu vracet nebude

Skelly Alvero byl v lednu letošního roku poslán do Brém na půlroční hostování a podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe už v Německu pevně zůstane. Oba kluby se totiž dohodly na sumě za trvalý přestup, jednat se má o 5 miliónů eur. Dvaadvacetiletý záložník podepíše s bundesligovým účastníkem smlouvu na čtyři následující sezóny.

lequipe.fr
31.05.202415:55

Bochum podnikla tvrdou čistku v kádru

Velký exodus ve svém kádru podnikla při pátečním odpoledni Bochum, která se před pár dny s odřenýma ušima zachránila přes baráž v Bundeslize. Jeho kádr nebude nově tvořit deset současných hráčů, některým například vyprší smlouva a nebude prodloužena, jiným skončí hostovačky, je tam i jedno ukončení kariéry. Jmenovitě jde o složení Takuma Asano, Michael Esser, Philipp Förster, Andreas Luthe, Patrick Osterhage, Goncalo Paciencia, Moritz Römling, Keven Schlotterbeck, Danilo Soares a Kevin Stöger. Klub o tom informoval na svém webu.

vfl-bochum.de
31.05.202412:59

Müller odejde ze Schalke do Wolfsburgu

Marius Müller byl před pár dny spojovaný s odchodem ze Schalke do Wolfsburgu a podle zpráv novináře Floriana Plettenberga z televizní stanice Sky Germany je už takový přestup hotovou záležitostí. Třicetiletý německý brankář se přesune za poplatek ve výši 1,5 miliónu eur, v sumě přitom nejsou zahrnuty bonusy. Smlouvu podepíše Müller do roku 2027.

x.com/Plettigoal
31.05.202411:25

Fosu-Mensah je bez angažmá

Timothy Fosu-Mensah podle očekávání odchází z Leverkusenu. Obránce letos za první tým neodehrál ani minutu, nyní mu končí smlouva a novou nedostal.

transfermarkt.de
31.05.202409:42

Stuttgart zvažuje příchod Glatzela

Senegalský útočník Sehrou Guirassy je v posledních dnech notně spojovaný s odchodem do Dortmundu, pokud by přitom došlo na jeho odchod, je prý Stuttgart připravený svého elitního ofenzivního hráče nahradit. Podle německého magazínu Kicker si celek z Bádenska-Württemberska vyhlédl v druholigovém Hamburku třicetiletého forvarda Roberta Glatzela, jenž má mimochodem ve smlouvě nízkou výstupní klauzuli ve výši 2 miliónů eur.

x.com/GGFN_
30.05.202419:27

Bochum má na výběr ze tří kandidátů

Heiko Butscher po úspěšné záchranné misi nebude pokračovat na lavičce Bochumi, která se podle německých médií rozhoduje mezi třemi kandidáty. André Breitenreiter a nově zmíněný Enrico Maaßen jsou bez angažmá, Peter Zeidler má ještě tříletou smlouvu se St. Gallenem.

transfermarkt.de
30.05.202419:14

Angeliño natrvalo hráčem AS Řím

AS Řím podle zpráv z Apeninského poloostrova využil opci ve výši 5 milionů eur na Angeliña, jenž od ledna u Giallorossi hostoval z RB Lipsko. Španělský obránce má nachystaný pětiletý kontrakt.

football-italia.net
30.05.202415:48

Casteels se chystá do Saúdské Arábie

Saúdskoarabskou ligu si vyzkouší Koen Casteeels, jemuž na konci června vyprší smlouva s Wolfsburgem. Belgický reprezentant se měl domluvit s Al-Qadsiah FC.

transfermarkt.de
30.05.202412:59

1. FC Köln si pojistí Harchaouiho

Fayssal Harchaoui bude svůj talent i nadále rozvíjet v 1. FC Köln. Osmnáctiletý defenzivní univerzál a německý mládežnický reprezentant dostane nový kontrakt.

kicker.de
30.05.202410:41

Beste chce odejít z Heidenheimu

Heidenheim zřejmě během letní přestávky opustí Jan-Niklas Beste, jenž chce udělat další krok v kariéře. Podle informací Sky preferuje 25letý křídelník přesun v rámci Německa, přestože zájem o jeho služby jeví řada zahraničních klubů.

transfermarkt.de
29.05.202420:35

Dortmund míní zaútočit na Antona

Sedmadvacetiletý obránce Waldemar Anton by se mohl stát novou posilou Dortmundu. Alespoň to tvrdí německý týdeník Sport Bild. Letošní finalista Ligy mistrů vážně uvažuje o tom, že by uplatnil výstupní klauzuli, kterou má aktuální zaměstnanec Stuttgartu nastavenou na 22,5 milionu eur. Pro vedení BVB je sice taková částka všeobecně docela vysoká, vzhledem k nashromážděním penězům z úspěchů v milionářské soutěži ovšem ve finále přijatelná.

getfootballnewsgermany.com
29.05.202419:29

Pick se nedočká prodloužení smlouvy

Heidenheim nepočítá se službami Floriana Picka, jemuž nenabídne nový kontrakt. Osmadvacetiletý křídelník po postupu do 1. Bundesligy nastupoval pouze z lavičky.

transfermarkt.de
29.05.202416:22

Norimberk oznámil podpis Soarese

Danilo Soares po sedmi letech končí v Bochumi, nadále však zůstane v Německu. Dvaatřicetiletý obránce podepsal roční smlouvu s opcí ve druholigovém Norimberku.

transfermarkt.de
29.05.202414:55

Fabian na odchodu z Bochumi

Bochum se sice udržela v 1. Bundeslize, přesto bude hledat náhradu za sportovního ředitele Patricka Fabiana. Někdejší obránce, jenž s VfL spojil celou hráčskou i funkcionářskou kariéru, se rozhodl nepokračovat ve funkci.

transfermarkt.de
29.05.202412:03

Kompany se ve středu upíše Bayernu

Osmatřicetiletý belgický trenér Vincent Kompany by měl během středy oficiálně podepsat s Bayernem smlouvu do roku 2027. Vše je údajně v Mnichově nachystáno na představení nového lodivoda, který ve funkci nahradí Thomase Tuchela. Tisková konference s Kompanym je mimochodem "brzy” v plánu, alespoň to tvrdí televizní stanice Sky Germany.

x.com/Plettigoal

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele