Breda vyřadila Rodu, Janošek přidal další výstavní trefu

18.05., 13:27
Aktuality
Dominik Janošek (© AFP)

Jen málo českých fotbalistů se umí opřít do balonu tak, jak to zvládne Dominik Janošek (25). Šikovný střední záložník o tom minulý rok přesvědčil fanoušky v Pardubicích a nyní svůj um ukazuje i v Nizozemsku. Druholigovou Bredu svými parádními kousky táhne za postupem do Eredivisie.

Na jaře se Janoškovi stejně jako celému týmu příliš nedařilo. V základní části druhé nejvyšší soutěže se neprosadil od konce února a Breda i kvůli střeleckému půstu svého nejproduktivnějšího hráče málem přišla o místo zaručující play off o postup do první ligy. Důležitou osmou příčku si pojistila až v posledním kole remízou 1:1 s předposledním Ossem.

V postupových bitvách se celek z jihu Nizozemska dostal zpět na vlnu a ukazuje svou tvář z podzimní části sezony. A lví podíl na tom má Janošek.

Český fotbalista dvěma přesnými zásahy řídil domácí výhru 3:1 a v odvetě gólem na 2:0 dodal klid na kopačky spoluhráčů. Nutno dodat, že jeho trefa z pátečního zápasu opravdu stála za to. Janošek si 20 metrů od branky postavil balon ke standardce, rozběhl se a exkluzivní ranou na brankářovu stranu poslal hostující fanoušky do varu. Míč se v cestě za čáru odrazil od břevna a Janošek mohl slavit jeden z nejhezčích gólů sezony.

"V základní části se mi povedlo něco podobného, tenhle gól je ale mnohem důležitější. Jde o postup do první ligy," líčil v rozhovoru pro nizozemskou mutaci televizní stanice ESPN Janošek. "Přímáky se snažím trénovat každý den. Jsem moc rád, že to vyšlo právě dneska v takhle důležité chvíli."

Janošek přiznal, že se před rozehráním rozhodoval na jakou stranu míč pošle. Nakonec zvolil méně obvyklou variantu. "Většinou se snažím kopat přes zeď, tentokrát jsem ale viděl místo na straně brankáře, tak jsem to zkusil tam. Jsem moc rád, že to zapadlo do branky. Myslím, že to byl docela hezký gól," líčil spokojeně.

Breda v prvním dvojzápase play off porazila Rodu jednoznačně 8:1. Kromě třígólového Janoška se na postupu podílel i bývalý obránce libereckého Slovanu Martin Koscelník, který v odvetě zvýšil na 4:0.

"V obou zápasech jsme hráli opravdu dobře. Před startem play off jsem ani nedoufal, že bychom mohli v součtu vyhrát takovým rozdílem. V celém dvojzápase jsme ukázali skvělý přístup a týmového ducha," uvedl Janošek, jenž v sezoně nasázel už 14 branek, ke kterým přidal deset asistencí.

V průběhu sezony se proto několikrát spekulovalo o tom, jestli mu skvělé výkony nepomohou i k pozvánce do národního týmu. "Na reprezentaci vůbec nemyslím. Snažím se soustředit pouze na to, abychom uspěli s Bredou. Byl jsem sice v širším výběru, ve kterém bylo třeba 35 fotbalistů, ale s tím jak se blíží Euro, se moje nominace dost vzdaluje. Myslím, že moje jméno není na stole," řekl produktivní záložník.

"Dnešní gól se přes sociální sítě k lidem v Česku nejspíš dostane, ale mojí pozici v nároďáku nezmění. V Česku není zvykem povolávat hráče z druhé ligy. Musím zůstat pokorný," dodal někdejší reprezentant do 21 let.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (47)

Přidat komentář
AjaxFans

Parádní gól

Reagovat
monty25
Reagovat
CHONG

Se Sejkem se znáš osobně, nebo proč jsi zrovna z něj tak vycákaný?

Reagovat
monty25

To jsem nevěděl, že se s někým musím znát osobně, abych mu fandil.

Reagovat
CHONG

To netvrdím Akorát se ptám, co je na něm (pro tebe) speciálního, že tak moc fandíš zrovna jemu...

Reagovat
monty25

Je to odchovanec Teplic a přítel mojí oblíbené fotbalistky, co hraje za Slavii. V případě postupu Rody byla velká šance, že by spolu příští sezonu byli v Nizozemsku. Takhle se neví.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
BaggioRoberto

Takze jsi jejich rodinný stalker. A ted se bojis, ze budes muset kupovat stodolu nekde jinde, pokud tam vubec bude.

Reagovat
monty25

Ach jo. Moc úspěšnějších sportovních párů u nás nemáme (a fotbalových už vůbec ne), tak nevím, co je divnýho na tom jim fandit. Krom toho čím víc hráčů a hlavně hráček v lepších ligách, tím líp pro repre výběry.

Reagovat
BaggioRoberto

Fandeni paru je divny, to delaj leda zensky.

Tu holku neznam, pokud se nejmenuje Vojtikova nebo Staskova a takovych nas bude 95% verejnosti.

Sejka znam jenom proto, ze je ze Sparty, jinak v ligovem fotbale teprve zacina a ta tvoje veta o odchovanci Teplic zni fakt uchylne, kdyz tam hral ve veku 13-15 a ty rozhodne nebudes jeho vrstevnik.

Reagovat
monty25

Kdo aspoň okrajově sleduje ženský fotbal, tak Gabču zná. Krom toho byla za poslední dobu v několika podcastech (Ušák, Přímo z kabiny atd.) a obecně je vidět docela dost. Co jsem nedávno četl, tak na IG je pátá nejsledovanější česká fotbalistka za Votíkovou, Staškovou, Svitkovou a Kristýnou Růžičkovou.

Sejkův vrstevník nejsem, ale 1. ligový start si připsal za Teplice, když dal dva góly na Baníku.

Reagovat
BaggioRoberto

To je mozny, ale zensky fotbal u nas neni moc sledovany.

Reagovat
penaltovy_puntik

Ty jsi fakt magor

Reagovat
monty25

A ty seš kdo?

Reagovat
kilobyte

Je to jeho vzor. Píchá fotbalistku.

Reagovat
monty25

Ach jo. Tak asi je to škoda i pro Spartu, ne? Pokud by Roda postoupila, tak by ho s velkou pravděpodobností chtěla koupit.

Reagovat
SpartaOvenka

A konečně bychom se toho průměráka zbavili.

Reagovat
monty25

Tak pořád tam máte průměráka Tuciho.

Reagovat
SpartaOvenka

To nemohu rozporovat

Reagovat
kilobyte

Prostě už máš takovou auru a těm vtípkům prostě nejde odolat.

Tak koupit ho můžou i tak a nebo ho Sparta může prodat jinam.

Reagovat
monty25

Individuálně se mu dařilo, tak třeba nějaký tým z 1. ligy bude mít zájem. Ale pořád je to týmový sport a ideální by prostě bylo, kdyby postoupil s Rodou. Až do posledního kola byli na postup a pak o to takhle přijdou.

Reagovat
Nieuwendyk

Ne, Sejk už se k nám vracet nebude

Jednak je to kokot a druhak je to... Kokot.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
monty25

Ale pořád je to váš kmenový hráč.

Reagovat
Nieuwendyk

To ano, ale místo v našem kmenu už ztratil

Prodáme jej do Sparty Rotterdam.

Reagovat
letitfly

V duelu s Olatunjim prohrál a Priske mu uhasil pochodeň?

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně tak. Je to narcistní rasistickej kokot, kterýmu se nechce makat

Reagovat
monty25

Jako kokot se vyjadřuješ akorát ty.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GabrielBatistuta

Protože Šlajsová

Reagovat
monty25

BTW: Před chvílí luxusní asistence v derby žen

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Vašku Dufku, stojí ti za to tady otevírat identitu?

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Teda Luboši Dufku.

Reagovat
monty25

Mě už tady všichni znají.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

V tom případě je to ok

Reagovat
ACSeRw!n

brutalni gol, dobrej hrac

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Kucka

Reagovat
letitfly

Je to na EURO nebo není? Je to "jen" 2. holandská liga, na druhou stranu nám prostě chybí někdo kreativní, šikovnej do zálohy a v lize těch hráčů moc není

Reagovat
Salfovic

Když postoupí, tak to bude jak u Hladkého

Reagovat
16Dave

Ty vole, tady fakt lidi uvažujou brát do repre hráče z 2. Holandské ligy? Co přijde příště, 3.Belgická?

Reagovat
Nieuwendyk

Tam nikoho nemáme. Ale Janošek je dobrej

Franko tahal kokoty z Indonésie

Reagovat
ACSeRw!n

polaci brali ze treti ligy

Reagovat
deiw

Tak v současné konkurenci asi ne, jsou tam "prověřenejší". Ale jestli se v příští sezoně chytne v 1.holandske, tak ho tam očekávám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele