semifinále - 1. zápasy
21.05.2024 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Fanoušci NAC Breda (© AFP)

Breda doma tentokráte neuspěla, Emmenu zařídil důležitou remízu Vicente Besuijen

NAC v úvodním kole baráže nastoupilo na favoritovou Rodu a doslova ji "smázlo" v celkovém poměru 8:1, ovšem s Emmenem ho s velkou pravděpodobností čeká mnohem náročnější úkol. V domácím prostředí se sice ještě v prvním poločase dostalo do vedení, ovšem soupeř pak zodpovědně bránil a čekal na svou šanci, která nakonec přišla zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem z pokutového kopu.

S úvodní remízou tak budou více spokojeni hosté, nicméně před nedělní odvetou v Emmenu je stále vše otevřené. Prvních třicet minut probíhalo v hodně opatrném duchu a diváci se žádné větší možnosti nedočkali. Ihned na to mohl otevřít gólový účet tohoto důležitého úterního utkání český záložník Dominik Janošek, jenže ten svou čtvrtou trefu v probíhající baráži nepřidal, neboť svým parádně zahraným přímým volným kopem z dobrých pětadvaceti metrů orazítkoval vzdálenější konstrukci.

Breda se přeci jen prosadila v 38. minutě - přesnou mušku měl šestadvacetiletý norský forvard Sigurd Haugen, jenž po přesném pasu Kuijperse z pravého křídla předskočil na hranici brankového území Vose a přesnou hlavičkou uklidil balón přímo do bližší šibenice. Domácí si po změně stran hlídali těsný náskok, ani jeden celek se nikam příliš netlačila a zdálo se, že se výsledek měnit nebude.

Ovšem Emmen se dočkal vyrovnání v 82. minutě. Po střele Besuijena totiž zahrál smolně rukou ve vlastní šestnáctce bránící Martina a rozhodčí Nagtegaal po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil právě Besuijen a v klíčový okamžik neselhal, jelikož nekompromisně zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele