Premier League - preview 38. kola: Manchester City nejblíže k titulu

19.05., 08:53
Previews
Erling Haaland (© AFP)

Závěrečné kolo anglické nejvyšší soutěže bude patřit bojům o titul. Blíže k němu má Manchester City, kterému doma stačí porazit West Ham a nebude se muset ohlížet na souběžně hrané klání do Londýna. Aktuálně druhý Arsenal vyzve Everton a potřebuje stáhnout k prvenství manko dvou bodů.

Arsenal FC - Everton FC

neděle 17:00

V neděli bude na Emirates Stadium připravena lesklá trofej pro vítěze Premier League a vítězství Arsenalu nad Evertonem by mohlo Gunners posunout do čela nejvyšší soutěže. Svěřenci Mikela Artety však spoléhají na to, že Manchester City ztratí body proti West Hamu United, takže někteří fanoušci už rezignovali na další druhé místo.

Snad nejvíce abnormální okolnosti vznikly pro fanoušky Arsenalu a Tottenhamu Hotspur v polovině týdne, protože zatímco Gunners dali jejich rivalitu na chvíli stranou a fandili Lilywhites proti Manchesteru City, tak někteří příznivci Spurs se z výhry Citizens v neprospěch Arsenalu radovali. Těm druhým se jejich přání splnilo, protože City v severním Londýně zvítězilo 2:0, čímž Arsenal v tabulce Premier League klesl na druhou příčku s dvoubodovou ztrátou. A to znamená, že ať už Artetovi svěřenci v neděli udělají cokoli, k ukončení dvacetiletého čekání na titul to stačit nemusí.

Severolondýnský celek může alespoň držet naděje vzhledem k mírně lepšímu brankového rozdílu, vítězství nad Evertonem spolu s remízou Manchesteru City s West Hamem by tak zpečetilo titulové oslavy v hlavním městě Velké Británie. Poražení Manchesteru United představovalo pro severolondýnské giganty pátý úspěch v Premier League v řadě, ve čtyřech z těchto zápasů udrželi čisté konto a ročník by měli zakončit přinejmenším s nejlepší obranou v soutěži.

Patnácté místo hostů je nejvyšší pozice, kterou mohou obsadit, zatímco Brentford, který je na tom jen o bod hůře, může v poslední den sesadit Dycheovy svěřence na 16. místo. Ne že by to týmu z Goodison Parku mělo brát klid, protože jeho záchrana v Premier League už je jistá. Fanoušci Toffees však mohou mít v roce 2024 noční můry o bídné venkovní formě svého týmu, protože Everton je na cestách v nejvyšší soutěži bez výhry už 10 zápasů. A navíc prohrál 14 utkání v posledním kole, což je více než kterýkoli jiný tým Premier League.

S nedělním duelem má Everton několik paralel. Shodou okolností cestoval na Arsenal v závěrečný den sezony 2021/22, krátce poté, co si zajistil záchranu, ale ten den schytal debakl 1:5. A oba poslední zápasy s Gunners prohrál bez vstřeleného gólu, což Artetovi a spol. nabízí jen nepatrnou naději na titul. Toffees se alespoň mohou těšit z toho, že jejich nový stánek se pomalu blíží dokončení.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Ödegaard, Partey, Rice - Saka, Havertz, Trossard.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Young - Garner, Onana, Gueye, McNeil - Doucouré - Calvert-Lewin.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.90 - 18.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brentford FC - Newcastle United

neděle 17:00

V neděli je od 17:00 na programu poslední kolo anglické Premier League. Všechny zápasy startují ve stejný čas, stejně tak duel na Brentford Community Stadium mezi londýnským Brentfordem a Newcastlem United. Domácí fotbalisté si v posledních týdnech zajistili záchranu v nejvyšší soutěži, naopak Magpies stále bojují o další postup do pohárové Evropy.

Svěřenci Thomase Franka zažívají velmi úspěšné období. Z posledních osmi soutěžních utkání prohráli jediné, a to na půdě Evertonu. Brentford si tak vytvořil pohodlný náskok na sestupové pozice, kolo před koncem se jejich příznivci mohou těšit z toho, že osmnáctý Luton na ně ztrácí třináct bodů. Londýnský celek přitom ještě v polovině března patřil mezi nejžhavější kandidáty na sestup.

V rozdílné situaci se nachází Magpies. Svěřenci Eddieho Howea totiž v týdnu prohráli v klíčovém duelu s Manchesterem United a zkomplikovali si tak závěr sezóny. Před kosledním kolem se tak dostali z nejlepší šestky, ve které je nahradila londýnská Chelsea. Newcastlu tak ani výhra v nedělním zápase nemusí stačit na postup do Konferenční ligy, což by bylo pro movité majitele jistou nepříjemností.

Domácímu týmu bude v posledním kole chybět Ben Mee, Aaron Hickey, Rico Henry a Josh Dasilva. Nejistý je pak také start irského stopera Collinse. Trenér Frank naopak může počítat s útočným triem Mbeumo, Toney, Wissa.

Naopak Newcastlu v neděli nepomůže například Botman, kapitán Lascelles či dlouhodobě zraněný Willock. Howeovi bude scházet i několik mladíků, dozajista v neděki nebude k dispozici obránce Livramento či středopolař Miley. Kvůli trestu za porušení pravidel o sázení pak nenastoupí ani Sandro Tonali.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken; Ajer, Collins, Pinnock, Reguilon; Norgaard, Janelt, Damsgaard; Mbeumo, Wissa, Toney

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope; Trippier, Schar, Burn, Hall; Longstaff, Guimaraes, Anderson; Murphy, Gordon, Isak

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 4.22 - 2.26

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Manchester United

neděle 17:00

V neděli je od 17:00 na programu poslední kolo anglické Premier League. Všechny zápasy startují ve stejný čas, stejně tak duel na Amex Stadium mezi trápícím se Brightonem a Manchesterem United. Domácí fotbalisté jsou již bez šance na postup do pohárové Evropy, naopak Red Devils musí v neděli bezpodmíněčně vyhrát.

Příznivce Brightonu v sobotu odpoledne nepříjemně překvapil trenér Roberto De Zerbi. Italský stratég totiž oznámil, že po závěrečném utkání sezóny v klubu skončí a bude si hledat nové angažmá. I přestože se s jeho odchodem do evropského velkoklubu dalo počítat, fanoušci Seagulls jsou z jeho odchodu v rozpacích.

Přeci jen má De Zerbi za sebou velmi úspěšnou štaci v anglické nejvyšší soutěži. Do ambiciózního celku přišel v září 2022 a hned ve své první sezóně jej dovedl na konečné šesté místo a do Evropské ligy, kde tým dokráčel až do jarních vyřazovacích bojů.

Letos se však Seagulls v lize příliš nedaří, úspěšnou loňskou sezónu zopakovat nedokázali a v tabulce skončí přinejlepším na 10. příčce. Z posledních devíti utkání dokázali vyhrát jediné, a to sice proti čtvrté Aston Ville. Body naopak ztratili v zápasech s Burnley, Brentfordem či Bournemouthem a přišli tak o šanci si zahrát v příští sezóně evropských pohárů.

Alespoň v Konferenční lize by se naopak molhli objevit Red Devils, jejich fanoušci však nemohou být se současnou situací v klubu spokojeni. Manchester United zažívá jednu z nejhorších sezón v novodobé historii, v Lize mistrů vypadli překvapivě už v základní skupině a v domácí nejvyšší soutěži jim patří až osmá příčka. Náladu v klubu mohou vylepšit výhrou v nedělním utkání a poskočením v tabulce před Newcastle či příští týden ve finále FA Cupu proti rivalskému Manchesteru City.

Nejistou budoucnost má také trenér Erik ten Hag, o jehož odvolání se v médiích spekuluje už dlouhou dobu. Holandský kouč si je však svou pozicí v klubu jistý a už mnohokrát dal najevo, že o svém konci v klubu ani nepřemýšlí.

V neděli bude domácím chybět hned několik klíčových hráčů. Dlouhodobě mimo hru je například Ekvádorec Estupiňán, irský útočník Evan Ferguson či japonský křídelník Mitoma. Do utkání nenastoupí ani zkušené duo Milner, Dunk. Red Devils se pak budou muset obejít bez Shawa, Mounta, Malaciy či Maguirea.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen; Lamptey, Webster, Igor, Barco; Gilmour, Gross; Buonanotte, Pedro, Adingra; Welbeck

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana; Wan-Bissaka, Casemiro, Evans, Dalot; Amrabat, Mainoo; Diallo, Fernandes, Garnacho; Hojlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 4.17 - 2.76

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Burnley FC - Nottingham Forest

neděle 17:00

Burnley hned ve své první sezoně po postupu míří zase o patro níže, rozlučku s Premier League absolvuje s Nottinghamem. Ten sice ještě nemá definitivní jistotu záchrany, o té ovšem už nikdo nepochybuje.

Forest totiž mají na osmnáctý Luton náskok tří bodů a dvanácti gólů ve skóre, který Hatters proti Fulhamu jen těžko doženou. I přes odpočet čtyř bodů tak bude Nottingham působit mezi anglickou elitou ve třetí po sobě jdoucí sezoně, byť poslední výsledky jej do budoucna optimismem zrovna nenaplňují - od začátku roku totiž v lize vyhrál pouhé tři zápasy.

Clarets se k lepším výsledkům odrazili až příliš pozdě. V polovině března sice najeli na vlnu, kdy z osmi po sobě jdoucích zápasů prohráli jediný, dvě porážky proti papírovým favoritům jim ovšem dali definitivu sestupu. Naposledy sice na Tottenhamu vedli zásluhou Bruuna Larsena, obránci Porro s van de Venem však dotáhli domácí k vítězství.

Ve venkovních vzájemných zápasech proti Nottinghamu se přitom Burnley letos neprezentovalo vůbec špatně. Nejprve Amdouniho trefou v závěru uspěli v rámci EFL Cupu, v lize po gólu stejného hráče a vyrovnání Hudsona-Odoie došlo k nerozhodnému výsledku.

Prozatímní derniéru Vincenta Kompanyho na půdě Premier League bude dozorovat zkušený sudí Graham Scott, který dá pokyn k úvodnímu výkopu se sedmnáctou hodinou.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Murić - Assignon, O'Shea, Esteve, Taylor - Bruun Larsen, Berge, Cullen, Odobert - Foster, Amdouni

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Montiel, Boly, Murillo, Aina - Sangaré, Danilo - Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi - Wood

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.99 - 2.28

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Chelsea FC - AFC Bournemouth

neděle 17:00

Poslední hrací den zbývá do konce letošního vydání Premier League, tajenka ohledně účasti Chelsea v pohárech přitom stále ještě může skončit třemi způsoby. Pokud však modří získají bod proti Bournemouthu, určitě je evropský fotbal nemine.

Blues při lepším skóre ztrácí tři body na páté místo Tottenhamu, které by jim dalo jistotu skupinové fáze Evropské ligy. Pokud by zůstali na šestém místě, musí spoléhat na triumf Manchesteru City v poháru, jinak by šli pouze do Konferenční ligy. Pokud by se navíc nechali předehnat sedmým Newcastlem, pak na Citizens budou závislí i ohledně kvalitou třetí evropské soutěže.

Na Stamford Bridge ovšem pevně věří, že takovýto scénář nenastane. Už čtyřikrát v řadě dokázali zvítězit, naposledy si i přes komplikace v závěru dokráčeli pro vítězství v Brightonu. Od návratu Cherries do nejvyšší soutěže proti nim Chelsea získala sedm bodů ve třech zápasech. Ten poslední zářijový ovšem byl tím jediným bez vítězství, na Vitality Stadium se zrodila bezgólová remíza.

Muži z jihu Anglie už se nějaký ten týden nemusí svými výsledky vůbec stresovat, přesto by raději zakončili sezonu na desátém místě než na třináctém. Musí však zlepšit své poslední výkony, po porážce na Emirates Stadium totiž přišel i domácí nezdar s Brentfordem. Gólů se diváci dočkali až v závěru, v 86. minutě otevřel Mbeumo, na nějž reagoval Solanke, nicméně v páté minutě nastavení hosty rozjásal Wissa.

Londýnští se po vyloučení na Amex Stadium musí obejít bez potrestaného Jamese, po otřesení je mimo hru i Mudryk. Na straně hostí je ve hře návrat Faivreho, zapojit se po uplynutí trestu může rovněž Kerkez.

Poslední utkání této pro Chelsea nepříliš vyvedené sezony začne stejně jako ostatní zápasy s nedělní sedmnáctou hodinou. Dozorovat na něj přitom bude zkušený sudí Anthony Taylor.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrović - Gusto, Chalobah, Silva, Cucurella - Gallagher, Caicedo - Madueke, Palmer, Sterling - Jackson

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Travers - Smith, Zabarnyj, Senesi, Kelly - Christie, Cook - Semenyo, Kluivert, Tavernier - Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 5.36 - 5.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Aston Villa

neděle 17:00

V posledním kole Premier League hostí Crystal Palace v Selhurst Parku Aston Villu. Ta už může díky prohře Spurs slavit účast v Lize mistrů v příští sezoně. Eagles jsou dvanáctí, poskočit ještě mohou na desáté místo.

Oživení Crystal Palace pod odborným vedením bývalého trenéra Eintrachtu Frankfurt Olivera Glasnera pokračovalo minulý víkend v Black Country, kde Eagles zpečetili pátý úspěch v Premier League v posledních šesti kláních, to když porazili Wolves 3:1. Michael Olise, oblíbenec fanoušků Jean-Philippe Mateta a Eberechi Eze prolomili síť brankáře Wanderers Daniela Bentleyho, což znamená, že Crystal Palace z posledních šesti zápasů nasbíral 16 bodů. Villans si budou muset dát pozor hlavně na Matetu. Francouz vstřelil pět gólů v zápasech proti West Hamu United, Newcastlu United a Manchesteru United, tedy proti týmům, které jsou v tabulce nad Glasnerovými svěřenci.

Pouhých 24 hodin po šestigólovém thrilleru proti Liverpoolu slavili hráči Aston Villy na klubovém večírku, kde sledovali vítězství Manchesteru City 2:0 na hřišti pátého Tottenhamu Hotspur, které jim zaručilo účast v příští sezoně Ligy mistrů. Návratem do nejvyšší klubové soutěže UEFA poprvé od sezony 1982/83 se tak taktickému mistrovi a evropskému odborníkovi Unaiovi Emerymu podařilo něco, co bylo ještě před pár lety pod vedením Stevena Gerrarda nemyslitelné. Navzdory všem pozitivům spojeným s kvalifikací do Ligy mistrů je třeba říci, že Villans v posledních týdnech mírně upadli do útlumu, v současné době prožívají v anglické nejvyšší soutěži pětizápasovou sérii bez vítězství a také vypadli z Konferenční ligy.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson - Clyne, Andersen, Richards - Muñoz, Lerma, Wharton, Mitchell - Olise, Eze, Mateta.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Konsa, Carlos, Torres, Digne - Bailey, Tielemans, Luiz, McGinn - Diaby, Watkins.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 4.47 - 3.83

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers

neděle 17:00

V neděli je od 17:00 na programu poslední kolo anglické Premier League. Všechny zápasy startují ve stejný čas, stejně tak duel na Anfieldu mezi Liverpoolem a Wolverhamptonem Wanderers. Reds se chtějí rozloučit s trenérem Jürgenem Kloppem výhrou a zápas proti Wolves je pro to ideální příležitostí, vždyť v lize s nimi neprohráli od roku 2010.

Reds se sice na konci sezóny příliš nedaří. V Premier League neudrželi čisté konto od začátku března, kdy vyhráli 1:0 na půdě Nottinghamu Forest, před měsícem překvapivě padli v derby proti Evertonu a ztratili šanci na zisk ligového titulu. Kolo před koncem ztrácí na první Manchester City devět bodů, londýnský Arsenal pak odskočil na rozdíl bodů sedmi. Je tak jasné, že Reds sezónu zakončí na třetí příčce před Aston Villou, která má za sebou historickou sezónu.

Svěřenci odcházejícího trenéra Kloppa navíc vypadli z FA Cupu i z Evropské lize, a tak bude nedělní utkání pro německého stratéga derniérou na lavičce Liverpoolu. Klopp do klubu přišel v říjnu 2015 a během devíti let dokázal s klubem zvítězit pošesté v historii v Lize mistrů a ukončil třicetileté čekání na ligový titul. Letos pak Klopp do sbírky přidal další trofej, když jeho svěřenci zvítězili ve finále EFL Cupu proti londýnské Chelsea.

Úspěšnou rozlučku s fanoušky by naopak chtěli překazit fotbalisté z West Midlands. Wolves ale vyhráli jediné z posledních deseti utkání, porazit dokázali pouze sestupující Luton Town na domácím hřišti 2:1. Body pak svěřenci Garyho O`Neila ztratili například s Burnley, Nottinghamem či naposledy s Crystal Palace. Minulý týden na Molineux prohrávali po půlhodině hry už o dvě branky. Po změně stran sice dokázal snížit Matheus Cunha, o pár minut později ale vrátil Eagles dvoubrankové vedení Eberechi Eze, který tak nadohro rozhodl o výhře Crystal Palace.

Wolves tak v tabulce klesli na 13. místo a výrazně si tak snížili šanci zakončit sezónu v první polovině tabulky, na desátý Brighon totiž ztrácí dva body a pomýšlejí-li na posun v tabulce musí nepodmíněně porazit v posledním kole Liverpool.

Domácím bude v neděli chybět jen stoper Matip, nejistý je pak start dvojice Jota, Thiago. Wolves pak nastoupí bez anglického obránce Chrise Dawsona.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson; Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, Robertson; Elliott, Endo, Mac Allister; Salah, Gakpo, Diaz

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sa; S. Bueno, Toti, Kilman; Semedo, Doyle, Lemina, Gomes, Ait-Nouri; Cunha, Hwang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 9.59 - 17.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Luton Town - Fulham FC

neděle 17:00

Ačkoliv to ještě není stoprocentní, Luton Town se z Premier League bude zřejmě loučit. Oproti sedmnáctému Nottinghamu, na který ztrácí tři body, má totiž o dvanáct branek horší skóre. V posledním kole na Kenilworth Road přijede čtrnáctý Fulham.

Když se Luton minulý víkend ujal vedení proti West Hamu United na London Stadium, Rob Edwards a příznivci klubu by snili o tom, že zůstanou v boji o záchranu. Nicméně prohra 1:3 v hlavním městě způsobila, že vítězové play-off Championship z minulé sezony mají na Nottingham Forest tři body ztrátu a rozdíl ve skóre výrazně horší. Luton se již smířil s tím, že při první příležitosti spadne zpět do druhé ligy, s 23 porážkami ze 37 zápasů si přitom na pád o patro níže může stěžovat jen málokdo. Ke cti mu slouží, že z posledních čtyř zápasů na Kenilworth Road získal pět bodů, ale za celou sezónu na domácí půdě vyhrál pouze čtyřikrát, což se mu stalo osudným.

Co se týče Fulhamu, jeho kdysi impozantní sezóna končí v útlumu, když vyhrál pouze jeden z posledních osmi utkání v Premier League. Na jeho obranu je třeba říci, že v posledních pěti duelech prohrál pouze s Liverpoolem a Manchesterem City, přesto se propadl až na 14. místo. Svěřenci Marca Silvy přestali dávat góly, když v šesti případech zaznamenali pouze čtyři trefy a na cestách si připsali pouhé tři výhry z 18 klání.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Burke, Mengi, Osho - Ogbene, Lokonga, Clark, Doughty - Morris, Chong - Adebayo.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Ream, Bassey, Robinson - Reed, Palhinha - Traore, Pereira, Willian - Muniz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 4.25 - 2.07

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Manchester City - West Ham United

neděle 17:00

Teprve potřetí za posledních 11 let se o titulu v Premier League rozhodne v poslední hrací den, kdy úřadující mistr Manchester City bude chtít v neděli odpoledne doma proti West Hamu United udržet pohár na Etihad. Citizens musejí vyhrát, v jiném případě by spoléhali na ztrátu Arsenalu.

Díky impozantní sérii 22 ligových zápasů bez porážky, včetně 18 vítězství a pouhých čtyř remíz za posledních pět měsíců, je pro Man City připravena půda pro to, aby se zapsal do historie a dosáhl něčeho, co se ještě žádnému anglickému týmu nepodařilo. Citizens se daří i na venkovních hřištích. Sérii hostujících výher v úterý prodloužili na osm zápasů, když dosáhli klíčového vítězství 2:0 na hřišti Tottenhamu Hotspur. Erling Haaland, který usiluje o Zlatou kopačku, ve druhém poločase dvakrát skóroval, ale hlavním hrdinou se stal náhradní brankář Stefan Ortega, který v závěrečné fázi utkání předvedl několik klíčových zákroků a udržel City na dostřel titulu.

I přes veškerou snahu Arsenalu, který v 17 ligových střetnutích roku 2024 ztratil pouhé čtyři body, se Manchester City nachází na čele tabulky s 88 body, o dva body před druhými Gunners, kteří v posledním zápase přivítají na Emirates Stadium Everton. City vyhráli pět z předešlých šesti titulů, včetně posledních tří. A pokud si přejí zmírnit případnou předzápasovou nervozitu, pak by si měli připomenout skutečnost, že jsou neporaženi v každém z minulých 43 domácích zápasů ve všech soutěžích, což je klubový rekord. S West Hamem navíc neprohráli žádné z posledních 16 ligových klání.

Téměř rok poté, co West Ham skončil v Premier League na 14. místě a následně slavil vítězství v Evropské lize, má jistotu, že v této sezóně skončí v nejvyšší soutěži na devátém místě, a nekvalifikuje se tedy do evropských pohárů. Kladiváři před domácím utkáním s Lutonem Town o minulém víkendu vyhráli pouze čtyři z prvních 23 zápasů v roce 2024 ve všech soutěžích a zdálo se, že třetí porážka ze čtyř je na spadnutí, když Albert Sambi Lokonga poslal Hatters do poločasového vedení. Po přestávce se však trefili James Ward-Prowse, Tomáš Souček a mladík George Earthy, kteří zajistili výhru 3:1 a důstojné rozloučení manažera Davida Moyese na London Stadium.

Moyesovo čtyřleté působení v pozici šéfa West Hamu v nedělinapíše poslední kapitolu, a přestože by rád skončil na vrcholu a připsal si vůbec první vítězství v roli manažera na Etihadu, sám musí tušit, že půjde o velice těžký úkol. Jednašedesátiletý manažer však v průběhu let zaznamenal proti City slušnou porci úspěchů, což je pro West Ham a také pro Arsenal dobrou předzvěstí, protože pouze proti Fulhamu vyhrál ve všech soutěžích více duelů než proti Citizens. Kladiváři prohráli 15 ze svých 17 prvoligových návštěv na Etihad. Jedinými výjimkami jsou remíza 1:1 z ledna 2008 a výhra 2:1 ze září 2015. Navíc ve všech 17 venkovních případech Premier League s Manchesterem City inkasovali alespoň jeden gól.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ortega - Walker, Akanji, Dias, Gvardiol - Rodri, Kovačič - Bernardo, De Bruyne, Foden - Haaland.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Ogbonna, Emerson - Souček, Álvarez - Bowen, Kudus, Paqueta - Antonio.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 12.30 - 23.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sheffield United - Tottenham Hotspur

neděle 17:00

V neděli je od 17:00 na programu poslední kolo anglické Premier League. Všechny zápasy startují ve stejný čas, stejně tak duel na Bramall Lane mezi domácím Sheffieldem United a Tottenhamem Hotspur. Pro domácí fanoušky to bude minimálně na rok poslední zápas v anglické nejvyšší soutěži, naopak Spurs se po roce vrací do pohárové Evropy.

Sheffield se protrápil do posledního kola letošní sezóny. Od samého začátku tohoto ročníku se zdálo býti jasné, že se Bladders nepodaří v nejvyšší soutěži zachránit, což se potvrdilo v dubnu. Sheffield je beznadějně na poslední dvacáté příčce, na předposlední Burnley ztrácí osm bodů a na záchranu dokonce bodů třináct. Svěřenci trenéra Chrise Wildera nevyhráli od začátku února, kdy dokázali porazit Luton Town, posledních sedm ligových zápasů prohráli a v celé sezóně udrželi jediné čisté konto.

S takovými statistikami nemohli v Sheffieldu na záchranu v nejvyšší soutěži ani pomýšlet. Pokud by v neděli inkasovali alespoň dvakrát, stali by se Bladders prvním týmem v historii Premier League, který by dostal 103 branek v jediné sezóně.

Sheffieldu do karet hraje alespoň bilance proti Tottenhamu na Bramall Lane. Z posledních devíti vzájemných zápasů na domácím hřišti prohráli jediné, naposledy loni v březnu zde vyhráli 1:0 v osmifinále FA Cupu.

V posledních týdnech se nedaří ani Tottenhamu. Od poloviny dubna vyhráli Spurs jen jedno z posledních šesti utkání a tabulkou se propadli na pátou příčku. O místenku v příštím ročníku Ligy mistrů již nadobro přišli, a tak budou chtít udržet alespoň páté místo zaručující postup do základní skupiny Evropské ligy.

Domácím bude v neděli chybět například Baldick či Egan, Spurs naopak nepomůže Richarlison nebo Timo Werner.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham; Ahmedhodzic, Robinson, Trusty; Bogle, Souza, Hamer, Arblaster, Brooks; Brereton Diaz, Archer

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario; Porro, Romero, Dragusin, Van de Ven; Sarr, Hojbjerg; Kulusevski, Maddison, Johnson; Son

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.12 - 6.36 - 1.32

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
37
27
7
3
93 : 33
88
2
Arsenal FC
37
27
5
5
89 : 28
86
3
Liverpool FC
37
23
10
4
84 : 41
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76 : 56
68
5
Tottenham Hotspur
37
19
6
12
71 : 61
63
6
Chelsea FC
37
17
9
11
75 : 62
60
7
Newcastle United
37
17
6
14
81 : 60
57
8
Manchester United
37
17
6
14
55 : 58
57
9
West Ham United
37
14
10
13
59 : 71
52
10
Brighton & Hove Albion
37
12
12
13
55 : 60
48
11
AFC Bournemouth
37
13
9
15
53 : 65
48
12
Crystal Palace
37
12
10
15
52 : 58
46
13
Wolverhampton Wanderers
37
13
7
17
50 : 63
46
14
Fulham FC
37
12
8
17
51 : 59
44
15
Everton FC
37
13
9
15
39 : 49
40
16
Brentford FC
37
10
9
18
54 : 61
39
17
Nottingham Forest
37
8
9
20
47 : 66
29
18
Luton Town
37
6
8
23
50 : 81
26
19
Burnley FC
37
5
9
23
40 : 76
24
20
Sheffield United
37
3
7
27
35 : 101
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (716)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele