Další články

FORTUNA:LIGA - souhrn 3. kola nadstavby: Karviná obrátila na hřišti Bohemians

Slavia ve šlágru 3. kola nadstavby zvítězila 3:0 nad Plzní a zamezila mistrovským oslavám Sparty, která těsně vyhrála nad Baníkem Ostrava. Dva zápasy před koncem je mezi rivaly čtyřbodový odstup. Slovácko se dočkalo druhé jarní výhry, když uspělo v Mladé Boleslavi. Karviná ve skupině o záchranu poprvé zvítězila, a to na hřišti Bohemians 1905, a po posunula se na 14. místo tabulky.

Řezník po tomto ročníku opustí Plzeň, na západě Čech strávil třináct sezón

Obránce Radim Řezník po sezoně opustí plzeňský klub. Pětatřicetiletému bekovi v létě skončí ve Viktorii smlouva a vedení aktuálně třetího týmu tabulky ji podle očekávání neprodlouží. Západočeši o tom informovali na svých internetových stránkách.

Technické závady zapříčinily prodlevy při rozhodování. Mrzí nás to, vzkázala komise sudích

Komisi rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) mrzí prodlevy u přezkoumávání sporných situací videorozhodčím, které nastaly ve středečním šlágru 3. kola ligové nadstavbové skupiny o titul mezi Slavií a Plzní. Komise na sociální síti X uvedla, že za ně mohly technické závady na záznamovém zařízení, které využívá VAR. Ke sporným situacím v zápase se nevyjádřila.

Zmrzlý gólem rozhodl šlágr s Plzní. Určitě to byl můj nejlepší výkon ve Slavii, nepochybuje

Krajní bek či záložník Ondřej Zmrzlý po vítězství 3:0 nad Plzní ve 3. kole ligové nadstavby připustil, že Slavii nezbývá než doufat, že vedoucí tým tabulky Sparta zkolabuje a titul jim ještě daruje. Červenobílí dva zápasy před koncem soutěže ztrácejí z druhého místa na pražského rivala stále čtyři body a potřebují, aby už nevyhrál. Zmrzlý se po dvou utkáních vrátil do sestavy a vstřelil proti Plzni vítězný gól. Svůj výkon označil pětadvacetiletý hráč na tiskové konferenci za nejlepší od zimního příchodu do Edenu.

FORTUNA:LIGA - preview 3. kola nadstavby: Tři zápasy o záchranu

Zlín, který je při bodové rovnosti s Karvinou poslední, hostí České Budějovice. Týmy dělí pouze bod. Karviná se představí na hřišti Bohemians 1905, kteří už mají záchranu jistou. Jablonec hostí Pardubice, oba celky se mohou definitivně udržet.

Poslední Zlín hostí v lize Budějovice, Karviná hraje na Bohemians

Ve čtvrtek se v první lize odehrají od 17:00 tři zápasy 3. kola nadstavbové skupiny o záchranu. Zlín, který je při bodové rovnosti s Karvinou poslední, hostí České Budějovice. Týmy dělí pouze bod.

Birmančevič svou produktivitou táhne Spartu, jak dlouho ho Letenští udrží?

Hlavní postava sparťanského tažení za titulem? V uplynulých týdnech beze sporu Veljko Birmančevič. V posledních devíti ligových zápasech nastřílel devět branek, ke kterým přidal dvě gólové nahrávky a pomohl Letenským k 23 bodům.

Velká úleva, dost jsem to prožíval, říká Rada k postupu Dukly

Splnil hlavní misi. Na druhý pokus dotáhl Petr Rada (65) Duklu k postupu do první ligy, postupové oslavy si ale moc neužil. Navzdory velkému úspěchu totiž neví, zda má chuť ve fotbale pokračovat. A potrvá dny, možná týdny, než se rozhodne, jak dál.

Krejčí může být rekordní posilou Girony, katalánský celek nabízí deset milionů eur

Ladislav Krejčí během letošního léta s největší pravděpodobností opustí Spartu a španělská média znovu spekulují o zájmu Girony. Tentokráte přinesla i konkrétní čísla, katalánský celek za letenského kapitána nabízí deset milionů eur.

Priske nikdy nezažil lepší narozeniny, se sparťany vyrazí na hokej

Trenér Sparty Brian Priske po vítězství 2:1 nad Ostravou v utkání 3. kola ligové nadstavbové skupiny o titul připustil, že lepší oslavu narozenin nikdy nezažil. Pamatovat si ji prý bude do konce života.

Kairinen je po operaci zlomené nohy a Spartě bude chybět několik měsíců

Sparťanskému Kaanu Kairinenovi předčasně skončila sezona. Pětadvacetiletý finský záložník a jeden z klíčových hráčů letenského mužstva utrpěl v sobotním ligovém derby se Slavií zlomeninu na noze, musel na operaci a chybět bude několik měsíců.

Jednačtyřicetiletý brankář Grigar po sezoně opustí Teplice

Brankář Tomáš Grigar po sezoně opustí teplické fotbalisty. Severočeši chtějí omladit gólmanskou sestavu a již před několika týdny jednačtyřicetiletému veteránovi oznámili, že s ním neprodlouží končící smlouvu. Grigar na klubovém webu uvedl, že ještě nechce končit kariéru, zatím neví, kam půjde.

Plzeň o čtyři roky prodloužila smlouvu s generálním partnerem

Viktoria Plzeň o další čtyři roky prodloužila smlouvu s generálním partnerem společností Doosan Škoda Power. Součástí nového kontraktu je i to, že stadion ve Štruncových sadech nadále ponese název Doosan Arena.

Dostál si na kopačky psal cestu ke třístovce. V dresu Bohemians bude působit i příští sezónu

Martin Dostál bude i v příští sezoně hrát za Bohemians 1905. Čtyřiatřicetiletý krajní obránce, který o víkendu dosáhl na metu 300 startů v první lize, prodloužil s pražským klubem smlouvu o další rok, původní kontrakt by mu vypršel v létě. Vršovičtí o tom informovali na sociální síti X.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele