36. kolo
14.05.2024 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sergi Darder (© AFP)

Mallorca v Pamploně na jistotu záchrany nedosáhla, s trápící se Osasunou vydřela bod

Osasuna remizovala ve 36. kole LaLigy s Mallorkou 1:1, a ziskem bodu tak ukončila šňůru tří domácích porážek v řadě. Ani jeden tým v poslední době neoplýval dobrou formou, přesto se diváci na Estadio El Sadar dočkali gólů. Zrzky poslal do vedení přesným zásahem ve 14. minutě Jon Moncayola, který zaznamenal premiérovou trefu v ročníku. Los Piratas ale našli po změně stran odpověď z kopačky Sergiho Dardera. Hosty však smírný výsledek příliš nepotěšil, jelikož jim k jistotě udržení prvoligové příslušnosti nadále pár bodů schází.

Hráči Mallorky udělali o víkendu klíčový krok k záchraně, když porazili Las Palmas na domácí půdě 1:0. Definitivně mohli setrvání v nejvyšší španělské soutěži zpečetit vítězstvím nad Osasunou, která se v posledních týdnech trápila. V minulém kole však alespoň prolomila sérii proher, když v Baskicku uhrála remízu s Bilbaem.

Do první velké šance se v 11. minutě dostal Nacho Vidal. Obránce, jenž v celku z Baleárských ostrovů hostuje právě z Osasuny, se z voleje opřel do přetaženého centru zleva, na připraveného brankáře Aitora Fernándeze ovšem nevyzrál. Vzápětí tak mohla propuknout gólová radost na druhé straně poté, co Moncayola uklidil míč z hranice šestnáctky přesně k tyči. Zbylá část úvodní půle se nesla ve znamení mnoha nepřesností, a ani jeden tým si proto další výraznou příležitost do pauzy nevytvořil.

Nepříliš zábavné dění na trávníku oživil až v 55. minutě Iker Muňoz. Domácí záložník se pohotově opřel do odraženého balonu, jeho prudké pumelici ale vystavil stopku pozorný Predrag Rajkovič. Po hodině hry se osmělily také Rumělky, které se brzy nato dočkaly vyrovnání. Obránci Los Rojillos odvrátili centr od rohového praporku jen k Darderovi, jehož střele z první pomohl do sítě nešťastnou tečí clonící Rubén Peňa. O chvíli později mohl dokonat rychlý obrat hostů Toni Lato, z ideální pozice uvnitř vápna ale mířil pouze do středu brány a nechal vyniknout Fernándeze.

Mallorca tak na hřišti Osasuny vybojovala alespoň bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 19. května. Los Rojillos změří síly s Atlétikem Madrid, Rumělky vyzvou Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele