36. kolo
15.05.2024 22:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Celty Vigo (© AFP)

Půlhodinové vystoupení náhradního gólmana Bilbaa proměnil v horor mladíček Celty

Celta Vigo předvedla ve 36. kole LaLigy fantastický obrat proti Bilbau a po vítězství 2:1 se přiblížila k záchraně. Utkání se pro domácí celek dlouho nevyvíjelo podle představ, když takzvaným "olympijským" gólem přímo od rohového praporku udeřil ve 23. minutě Álex Berenguer. Po změně stran ale přišel na hřiště 20letý Hugo Álvarez a přesným zásahem a asistencí, což byly jeho premiérové zápisy do statistik v nejvyšší soutěži, překlopil skóre na stranu týmu z Galicie. V obou případech tahal balon ze sítě Julen Agirrezabala, jenž na trávník nastoupil až po hodině hry.

Celta neměla ani tři kola před koncem sezony zajištěnou záchranu. Velký tlak na ni vyvíjel Cádiz, který jen několik minut před výkopem tohoto utkání dokázal porazit Sevillu, a ze sestupového pásma se tak na Vigo dotáhl na rozdíl pouhých dvou bodů. Los Celestes museli bít na poplach, přičemž je nečekal vůbec jednoduchý soupeř. Bilbao ale nepřijíždělo k utkání v ideálním rozpoložení, neboť v boji o Ligu mistrů ztratilo dech, a s největší pravděpodobností se bude muset smířit jen s konečným pátým místem.

V základní sestavě Los Leones se objevilo hned devět nových tváří v porovnání s posledním duelem, dostali tak šanci hráči, kteří normálně nenastupují od začátku. První šance se urodila po čtvrthodině hry, jenomže Carles Pérez našel pouze rukavice Unaie Simóna. Ve 23. minutě zaplesalo srdce každého fotbalového fanouška, kdy Berenguer nádherně zakroutil míč do sítě přímo z rohového kopu. Baskové kontrolovali průběh poločasu. Až v samotném závěru se dostal k hlavičce Carlos Domínguez, mířil ovšem nad.

Ve snaze zvrátit nepříznivý stav udělal Claudio Giráldez po přestávce hned tři změny v sestavě. A byl to právě střídající Óscar Mingueza, který krásně posadil míč na hlavu Jörgena Stranda Larsena, jenž však trefil pouze břevno. Los Celestes pokračovali dále ve zlepšeném výkonu a za svou snahu byli odměněni, když v rozmezí tří minut otočili stav utkání. Hlavní postavou nevídaného obratu byl Álvarez. Španělský křídelník nejprve svým přízemním centrem pobídl ke skórování Williota Swedberga a chvíli nato nádhernou střelou zpoza pokutového území sám vymetl šibenici.

Celta Vigo tak odpověděla na výhru Cádizu a domácí klíčový zápas dotáhla do zdárného konce. Předposlední zápas sezony odehrají oba celky 19. května. Vigo změří síly s Granadou, Baskové se střetnou se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele