34. kolo
19.05.2024 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Mohamed Bamba proměňuje pokutový kop (© AFP)

Nervy drásající souboj ze dna tabulky skončil navzdory kanonádě smutkem Lorientu

Hráči Lorientu porazili ve 34. kole Ligue 1 na domácím hřišti Clermont 5:0 a sahali po posunu na barážovou 16. příčku, k ní jim ovšem nakonec chyběl jediný gól. Demolici jistě sestupujícího soupeře započal Laurent Abergel a ještě do přestávky zvýšil vedení Mohamed Bamba. Po změně stran se pak dvěma brankami blýskl Bamba Dieng.

Lorient už byl téměř jistě ze hry v boji o záchranu. Stále však malá jiskřička naděje existovala. Les Merlus potřebovali v domácím utkání proti jistě sestupujícímu Clermontu zvítězit s co nejvyšším skóre a zároveň doufat ve vysokou prohru Mét, které měly o sedm branek lepší gólový rozdíl než právě svěřenci Régise Le Brise.

Potřeba zvítězit co největším rozdílem šla na domácích znát od začátku zápasu. První šanci si ale vytvořili hosté, když se ve velmi dobré pozici ocitl Jim Allevinah, proti němuž včas vyběhl gólman Yvon Mvogo, a zachránil tak svůj tým od pohromy. Les Lanciers byli i nadále aktivní a postupně získávali územní převahu. Úvodní trefy se ale přece jen dočkal Lorient. Julien Ponceau ve 38. minutě vystihl nepřesnou rozehrávku hostujícího gólmana, předložil míč Abergelovi a domácí kapitán poslal Les Merlus do vedení. Druhou branku přidal o čtyři minuty později z nařízené penalty Bamba. Tentýž hráč připravil jen o minutu později gólovou šanci pro Aiyeguna Tosina, proti němuž skvěle zasáhl Mory Diaw.

Lorient pokračoval v ofenzivní snaze i ve druhém dějství a v 54. minutě se dočkal třetí branky, když Badredine Bouanani po Bambově přihrávce chladnokrevně překonal Diawa. O necelých 10 minut později se k odražnému míči dostal střídající Dieng a bez větších problémů poslal Les Merlus do čtyřbrankového vedení. Blízko dalšímu gólu byli domácí v 74. minutě, jenže Bamba a střídající Imran Louza si navzájem překáželi při zakončení, a z nadějně vyhlížející situace tak nic nebylo. Tečku za zápasem udělal v první minutě nastavení Dieng, který vzorově zavřel zadní tyč a přidal pátou branku.

Lorient tak sice domácí duel ovládl, k záchraně to ovšem nestačilo. Oba celky tedy společně putují do Ligue 2.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Lorient - Clermont -

Reagovat
DidusIneptus

Oprava: Lorient - Clermont -

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele