38. kolo
19.05.2024 17:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Jürgen Klopp (© AFP)

Kloppova derniéra na lavičce Liverpoolu nabrala vítězný spád po vyloučení Semeda

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli ve 38. kole Premier League na domácím hřišti 2:0, a dopřáli tak svému trenérovi Jürgenu Kloppovi povedenou rozlučku za devítiletým angažmá na Anfieldu. Zásadní moment pro vývoj utkání nastal krátce před odehranou půlhodinou, kdy byl vyloučen za prošlápnutí holeně Nélson Semedo. Reds pak nabídnutou přesilovku poprvé využili ve 34. minutě zásluhou přesné hlavičky Alexise Mac Allistera. Argentinský záložník dodal červeným potřebný klid, což se projevilo ještě v závěru úvodní půle, kdy výhru pojistil Jarell Quansah.

Liverpool přišel v minulém kole o dvoubrankové vedení nad Aston Villou až v závěru, což zároveň vystihlo ligovou sezonu Reds. Čtyři kola dozadu totiž mohli reálně pomýšlet na zisk titulu, čímž by perfektně završili éru Kloppa, kvůli následné sérii ztrát se ale museli spokojit s třetí příčkou. Vítěznou tečku za ročníkem chtěli udělat proti Wolves, kteří v posledních dvou zápasech hned osmkrát inkasovali.

V úvodu však působila obrana Vlků poměrně konsolidovaně a domácí dlouho obléhali bránu bezvýsledně. Jako první zkusil štěstí dalekonosnou střelou Virgil van Dijk, gólman José Sá ji ale bez problému lapil, stejně jako přízemní ránu Luise Díaze. V 17. minutě zahrozili i hosté, když přímočarou akci nebezpečně zakončil Hee-Chan Hwang, a do práce tak musel i Alisson. Klíčový okamžik přišel ve 28. minutě, kdy byl na základě intervence videorozhodčího vyloučen za hrubý zákrok Semedo. Na využití přesilovky nečekali domácí příznivci dlouho, když Mac Allister uklidil hlavou do sítě přesný centr Harveyho Elliotta. Ještě před poločasem zvýšil na 2:0 z dorážky stoper Quansah.

Kloppovi svěřenci nadále proti oslabenému soupeři dominovali. Další gól měl na kopačce Díaz, který si naběhl na zadní tyč a napálil míč pouze do břevna, ačkoliv na něj zívala prázdná brána. Velkou šanci Codyho Gakpa zase skvěle vychytal Sá. Na toho si nepřišel ani Mohamed Salah, jehož obstřel vytáhl portugalský gólman konečky prstů mimo tři tyče. Utkání se v závěru dohrávalo v pohodovém tempu. Reds měli v několika slibných příležitostech i notnou dávku smůly, a další branky tak již nepřidali.

Poslední zápas Kloppa na lavičce Liverpoolu tak byl vítězným. Tým z Anfield Road bude díky konečné třetí příčce hrát příští rok v Lize mistrů, Wolves skončili na 14. místě.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele