Další články

Liga Portugal - souhrn 33. kola: Porto vyhrálo derby

Porto zvládlo městské derby s Boavistou a vrátila se na třetí místo před Bragou, která v přímém souboji o Evropskou ligu uspěla v Guimaraesi a zajistila si tak účast minimálně v jejím předkole, na Vitórii zbývá Konferenční liga. Sporting i po mistrovských oslavách zvítězil, vyšlápl si na Estoril. Tři body slaví rovněž Benfica. Chaves podlehl Famalicau a sestupuje o patro níže.

Liga Portugal - preview 33. kola: Portské derby

Braga vyhrála a na tahu je FC Porto, které čeká derby s Boavistou. Benfica přivítá Aroucu, na programu jsou i další dva duely.

Evropské velkokluby se vyptávají na Gyökerese. Sporting chce kanonýra udržet vylepšenou smlouvou

Viktor Gyökeres výraznou měrou pomohl Sportingu k zisku mistrovského titulu, skvělými výkony si přitom řekl o zájem největších evropských klubů. Lisabonský celek však má udržení 25letého útočníka jako prioritu a hodlá s ním podepsat nový kontrakt.

Sporting má jubilejní dvacátý titul, Amorim bude o budoucnosti teprve jednat

Portugalská liga je v cílové rovince a 32. kolo o lecčems rozhodlo. Nejvyšší soutěž opustí Vizela, na mistrovský trůn se pro změnu vrátí Sporting. Lisabonský celek v sobotu porazil Portimonense, jeho triumf pak zpečetil nedělní nezdar Benfiky.

Liga Portugal - souhrn 32. kola: Sporting vybojoval titul

Sporting zvládl duel s Portimonense a v neděli se stal mistrem, pomohla mu porážka Benfiky. Povinnost splnilo i Porto, které vyhrálo na půdě Chavesu a drží třetí příčku před Bragou.

Inter má domluvenou první letní posilu, Inzaghi potvrdil příchod Taremiho

Inter Milán letos získal italský titul, v příští sezoně pak hodlá atakovat nejvyšší pozice rovněž v Lize mistrů a pomoci by mu měl i nový útočník. Nerazzurri se nebojí sázet na zkušené třicátníky a dalším z nich se za několik týdnů stane Mehdi Taremi.

Liga Portugal - preview 32. kola: Benfica vyzve Famalicao

Benfica by ráda oddálila oslavy titulu, venku vyzve Famalicao a potřebuje vyhrát, aby si ještě uchovala naději na prvenství v portugalské nejvyšší soutěže. Představí se rovněž Braga, ta bude hájit čtvrtou příčku před dotírající Vitórií v duelu s Casa Piou.

Benfica koupí dalšího obránce, s Juráskem prý už nepočítá

O další angažmá v těchto týdnech hraje David Jurásek. Český reprezentační obránce loni přestupoval ze Slavie do Benfiky a po několika měsících se stěhoval na hostování do Hoffenheimu, roli v plánech lisabonského klubu pak nehraje ani pro příští ligový ročník.

Liga Portugal - souhrn 31. kola: FC Porto - Sporting 2:2

Sporting v závěru dotáhl dvougólové manko na hřišti FC Porto a po remíze 2:2 má tři kola před koncem na čele tabulky pětibodový náskok. Bezpečně na druhém místě sedí Benfica, která si poradila s Bragou. Vitória zdolala Boavistu a drží se dva body od čtvrtého místa.

Liga Portugal - preview 31. kola: Nováčkovský souboj

Estrela Amadora v dohrávce Ligy Portugal poměří síly s Farense. Oba celky potřebují v nováčkovském souboji, hostitelé se drží těsně nad pásmem sestupu, zatímco soupeř má jenom o dva body více.

Konec éry Pinta da Costy, novým předsedou v Portu je Villas-Boas

Novým předsedou FC Porto se stal André Villas-Boas. Bývalý kouč portugalského klubu, Chelsea nebo Tottenhamu ve funkci nahradil Jorgeho Pinta da Costu, který "Draky" vedl od roku 1982. informovala o tom agentura AFP.

Rozhádané Porto před klíčovými volbami: Skončí čtyřicetiletá vláda "jedné strany"?

V předvečer velkého nedělního utkání na Estádio do Dragão mezi domácím Portem a hostujícím Sportingem CP proběhne na stejném místě zásadní událost pro budoucí chod nejslavnějšího portského klubu. Mezi 9. hodinou ranní a 8. hodinou večerní budou sócios volit svého klubového prezidenta.

Porto i nadále povede Conceição. Je to záruka, že budeme vyhrávat, řekl prezident

Sérgio Conceição na lavičce FC Porto dokončuje sedmou sezonu a další budou následovat. Úspěšný kouč s portugalským velkoklubem podepsal nový kontrakt do roku 2028.

Liga Portugal - souhrn 30. kola: Sporting už je blízko

Sporting má další výhru, porazil Guimaraes a udělal další krok na cestě za titulem, byť Benfica ve Faru dokázala zareagovat. Jenom jeden den strávila Braga na třetím místě. V sobotu se nadřela na tři body proti Vizele a poskočila před FC Porto, úspěšní ale byli i Draci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele