Eredivisie - souhrn 28. kola

18.03.2016, 21:57, aktualizováno 20.03.2016, 18:38
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven nestačilo na Ajax a přenechalo mu první příčku. Groningen podlehl Vitesse, Den Haag si poradil s Nijmegenem. Další kolo nizozemské nejvyšší soutěže otevřela očekávaná výhra Utrechtu nad Excelsiorem. Heracles vyloupil Heerenveen a jedinou branku zápasu dal Jaroslav Navrátil, doma uspěly Feyenoord a Zwolle, Alkmaar získal v Enschede nakonec jenom bod...

PSV Eindhoven - AFC Ajax 0:2

20.03.2016 16:45

Góly: 2. Arkadiusz Milik, 76. Anwar El Ghazi

Možná vůbec ten nejdůležitější zápas o titul zvládl lépe Ajax, který svému soupeři oplatil podzimní porážku v opravdu pravou chvíli a dostal se do čela tabulky. Před PSV tak vede aktuálně o dva body. Hosty poslal do vedení hned po pár sekundách hry Arkadiusz Milik a vítězství pak čtrnáct minut před koncem pečetil Anwar El Ghazi.

Únava na domácích hráčích po vyčerpávajícím osmifinále Ligy mistrů v Madridu nebyla vlastně až zas tak znát. Horší to ovšem bylo s produktivitou. Ačkoli eindhovenský celek držel více míč na kopačkách, nedokázal efektivně zužitkovat své šance. Ajax měl mnohdy štěstí, že se PSV nepodařilo vyrovnat.

Hostům každopádně dosti napomohla hned úvodní branka zhruba po 70 sekundách hry. Veltman poslal z pravé strany dlouhý pas do šestnáctky, kam si naběhl Milik a ten hlavou usměrnil míč přesně k tyči. Po čtvrthodině hry mohl korigovat de Jong, jeho ránu z úhlu ovšem dokázal vyrazit gólman Cillessen a z dorážky Locadia rovněž neuspěl.

Následně nezamířili přesně Pröpper ani Locadia, a když sudí Kuipers nereagoval na souboj Andrése Guardada s Bazoerem v šestnáctce a nezapískal penaltu, měli zkrátka svěřenci Phillipa Cocuho ve druhém poločase co dělat. Těsně po přestávce mohl navýšit vedení Gudelj, avšak jeho pokus skončil těsně vedle.

Domácí ani z následných několika možností nedokázali ani jednou skórovat, ostatně jako 120 minut před pár dny proti Atléticu. Nakonec amsterdamský klub získal definitivně tři body v 76. minutě. Po hezké kombinaci a následném sklepnutí balónu od Milika se přízemní střelou dokázal prosadit El Ghazi.

Více informací k zápasu

FC Groningen - SBV Vitesse 0:3

20.03.2016 14:30

Góly: 73. Dominic Solanke, 78. Valeri Kazaišvili, 85. Dominic Solanke

Hráči Vitesse Arnhem dokázali napravit minulou porážku 0:2 s Feyenoordem a nyní díky třem brankám v závěrečné dvacetiminutovce zvítězili poměrně snadno na půdě Groningenu 3:0. Domácí výběr tak znovu prohloubil svou krizi, když prohrál již pošesté v řadě a v tabulce Eredivisie je až dvanáctý se čtyřiatřiceti body. Hosté se naopak díky tříbodovému zisku prokousali na sedmou příčku se třiačtyřiceti body.

Zápas začal z obou stran ve velmi poklidném tempu a v úvodních pětadvaceti minutách se nic vážného nestalo. Nicméně ihned poté byly během několika málo okamžiků k vidění hned tři obrovské šance. Nejprve to ve 28. minutě skvěle udělal domácí Bacuna, který po individuální akci vypálil tvrdě z hranice šestnáctky a brankář Room musel vyrážet balón do strany. Poté se ještě Groningen dostal k dorážce, nicméně kvůli ofsajdu už bylo další vzrušení zbytečné.

O necelou minutu později po rychlé akci a sérii několika odrazů přeloboval padající Drost brankáře Rooma a míč už letěl do sítě, ale na poslední chvíli předvedl parádní obranný zákrok Kašia a akrobaticky odkopl míč z brankové čáry do bezpečí. Z následného protiútoku zahrozil na druhé straně Brown, který se řítil sám na brankáře Padta, jenže v poslední chvíli si balón příliš předkopl a vyběhnutý Padt byl u něj přeci jen dříve.

Zhruba pět minut před přestávkou se ozval domácí Burnet, který z mírného úhlu vypálil po zemi a o pár decimetrů minul pravou tyč Vitesse. Také do druhého dějství vstoupily oba výběry opatrněji, rozhodující moment se zrodil v 73. minutě. Hrdinou zápasu se stal Dominic Solanke, který skóroval hned dvakrát a na hřiště přitom přišel až v 65. minutě. Úvodní gól tohoto duelu dal po obloučku Olijnika a následném odrazu, z hranice brankového území už neměl problémy propálit domácího strážce.

Groningen od této chvíle musel otevřít svou defenzívu a o pět minut později inkasoval podruhé. Po rychlém brejku se uvolnil na levé straně Rashica a přihrával pod sebe do šestnáctky tradičnímu ostrostřelci Valeriji Kazaišvilimu, který z první napálil balón do levého horního růžku.

Vitesse i nadále trápilo defenzívu FC, v 81. minutě musel skvěle zasáhnout Padt proti dělovce Olijnyka, o čtyři minuty později uzavřel gólový účet duelu opět Solanke. Ten si naběhl na krásný pas od Kašii a ukázkovým dloubákem z hranice šestnáctky přehodil vyběhnutého Padta.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - NEC Nijmegen 1:0

20.03.2016 14:30

Góly: 89. Dion Malone

Fotbalisté Den Haagu udělali veledůležitý krok k záchraně v domácím prostředí proti nováčkovi z Nijmegenu, který porazili nejtěsnějším poměrem 1:0 a v tabulce se posunuli na desátou příčku se sedmatřiceti body. Hosté z NEC naopak klesli na devátou pozici se čtyřiceti body. Remízový zápas zlomil v 89. minutě střídající obránce Dion Malone, který přišel na hřiště až v 79. minutě a vstřelil svou premiérovou trefu v tomto ročníku Eredivisie.

Přitom do vedení mohli jít hosté už po necelé čtvrthodině hry, kdy se po nádherné kombinaci na jeden dotek dostal do zakončení z levé strany Limbombe, jenže z dvanácti metrů střelou po zemi těsně minul levou tyčku. V dalších minutách se diváci nemohli kochat nijak pohlednou hrou, oba výběry měly problém v rozehrávce i s přechodem na útočnou polovinu.

Mírně aktivnější byl domácí výběr, který často hrozil z rychlých protiútoků po křídlech, ovšem akce většinou ztroskotaly na nepřesných finálních přihrávkách. Hosté byli bez svého nejlepšího střelce Christian Santose (letos 15 gólů v Eredivisii) téměř bezzubí, na druhou stranu byla jejich defenzíva skvěle připravena na japonského útočníka ve službách Den Haagu Mika Havenaara, který se v nejvyšší nizozemské soutěži letos prosadil třináctkrát.

Nejaktivnějším mužem na trávníku byl domácí Duplan, který se postaral o velkou možnost v polovině druhého poločasu. Po přihrávce z levé strany se odhodlal ke střele z dobrých třiceti metrů a parádní zákrok musel vytáhnout gólman Jones, který jeho bombu mířící do levého horního rohu odvrátil jednoruč na rohový kop. Když už se zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, tak minutu před koncem z ničeho nic rozhodl Malone.

Sedmadvacetiletý surinamský rodák se po autovém vhazování, centru z pravého křídla a dvou odrazech v šestnáctce Nijmegenu dostal k zakončení z pěti metrů a balón nekompromisně napálil po zemi doprostřed branky kolem bezmocného Jonese. Den Haag po reprezentační přestávce přivítá trápící se Groningen, Nijmegen se pokusí překvapit na domácím stánku silné Vitesse Arnhem.

Více informací k zápasu

FC Twente - AZ Alkmaar 2:2

20.03.2016 12:30

Góly: 75. Stefan Thesker, 90. Stefan Thesker - 51. Vincent Janssen, 77. Thom Haye

Zápas mezi Twente a Alkmaarem nakonec naplnil svá očekávání, k vidění bylo velmi strhující utkání, ve kterém padly hned čtyři branky a dvě červené karty. Až do samého závěru to vypadalo, že nakonec hosté z AZ získají cenné tři body, ale domácí vybojovali alespoň bod díky brance ve druhé nastavené minutě. Alkmaar je tak stále čtvrtý se sedmačtyřiceti body a na třetí Feyenoord má manko dvou bodů, Enschede je s pětatřiceti body jedenácté.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a už v 11. minutě se mohli dostat do vedení. Po pasu do šestnáctky zcela zapomněla defenzíva AZ na osamoceného Guierréze a ten trefil tyč, po dalším centru odhlavičkoval míč z brankové čáry Luckassen. V polovině prvního poločasu mohl otevřít skóre marocký záložník Ziyech, který si naběhl na kolmici za obranu a z pravé strany obstřelil brankáře Rocheta, ovšem před brankovou čárou odkopl míč vracející se Vlaar.

Enschede rozhodně neutichalo v tlaku a svého soupeře dále přehrávalo, ve 26. minutě po střele z úhlu dokonce lízlo horní tyčku. Alkmaar poprvé vážněji zahrozil až ve 39. minutě, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Levi Garcia a jeho rána se odrazila od břevna za domácí branku. O tři minuty později se na druhé straně dostal do další šance Ziyech, jenže hlavou z deseti metrů minul vzdálenější tyčku. Druhý poločas byl ještě o něco zajímavější.

V 51. minutě otevřel gólový účet nedělního střetnutí Vincent Janssen, který skóroval již podvacáté v letošním ročníku Eredivisie a premiérově se dostal do čela tabulky střelců. Po krásné kombinaci na jeden dotek nakonec nahrával van Overeem z hranice šestnáctky na pravou stranu, kde se k míči dostal právě Janssen a z mírného úhlu se parádně trefil ke vzdálenější tyči. Domácí si ještě více zkomplikovali situaci po hodině hry.

Po rohovém kopu se totiž jasné surové hry dopustil Zakaria El Azzouzi, který fauloval Luckassena a po přímé červené kartě se musel pakovat předčasně do sprch. Nicméně o čtyři minuty později se síly na trávníku srovnaly, když Stijn Wuytens zastavil slibně se rozvíjející akci a také on po druhé žluté kartě opustil trávník předčasně. Enschede dokázalo vyrovnat čtvrthodiny před koncem zásluhou Stefana Theskera.

Ten si naběhl na centr z levého křídla od Ziyecha a hlavou z osmi metrů překonal brankáře Rocheta. Nicméně hosté už za dvě minuty odpověděli, vedení jim vrátil Thom Haye. Po nahrávce Garcii si navedl míč blíže do středu hřiště a parádně z dobrých třiceti metrů zamířil do bližšího horního rohu, gólman Marsman byl bez šance.

Twente se ale ještě nevzdalo a v závěru se dostalo do dvou obrovských možností. Nejprve v 89. minutě tvrdě vypálil Thesker a jeho dělovku reflexivně odvrátil na roh Rochet, v poslední akci utkání už ale využil pasu Cabrala a hlavou zakončil ze sedmi metrů k levé tyči, stadion De Grolsch Veste vybuchl obrovskou radostí.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - Roda JC 0:1

19.03.2016 20:45

Góly: 48. Tom Van Hyfte

Roda udělala opravdu výrazný krok k záchraně. Zvládla nelehký souboj na půdě posledního Cambuuru a na šestnáctou příčku aktuálně disponuje šestibodovým náskokem. O osudu utkání dvou týmů ohrožených sestupem rozhodla jediná branka Toma van Hyfteho zkraje druhé půle, na kterou domácí zareagovat nedokázali.

Ještěže De Graafschap neuhrál nějaký senzační výsledek na půdě Feyenoordu. To už by s klubem z Leeuwardenu vypadalo opravdu dost bídně. Takhle má pořád ještě nějakou tu naději, aby si zahrál baráž. A právě vzájemný zápas nováčka Eredivisie s fríským celkem bude příští týden možná tím nejklíčovějším, co se této otázky týče.

Výsledek tohoto duelu je zasloužený. Cambuur se dostával do šancí opravdu jen sporadicky, soupeř měl pouze smůlu v koncovce, jinak by zřejmě vyhrál i vyšším rozdílem. Hned dvakrát se za brankářem Nienhuisem rozezvonilo břevno, jednou tyčka. Korigovat mohl snad jen van Veen v 77. minutě, nicméně gólman van Leer si s jeho pokusem poradil.

Jediná branka utkání padla ve 48. minutě. Žukov z levé strany nacentroval do šestnáctky, kde našel hlavu van Hyfteho a ten míč uklidil ke vzdálenější tyčce. Kdyby následně van Duinen netrefil jen horní brankovou konstrukci a kdyby Poepon po svém sólu přes půl hřiště a po rohovém kopu dvakrát také nemířil do kovových tyčí, bylo by zřejmě dávno rozhodnuto.

První poločas se jinak odehrával v celkem pokojném duchu, až na pár nějakých náznaků střel či dobrých přihrávek se na hřišti neudálo nic zajímavého. Za zmínku tak stojí kuriózní situace ze 33. minuty, kdy z trávníku musel odstoupit zraněný asistent rozhodčího van Dongen. Z pozice čtvrtého rozhodčího tak jeho místo musel zaujmout pan Berben.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - BV De Graafschap 3:1

19.03.2016 19:45

Góly: 55. Michiel Kramer, 76. Eljero Elia, 82. Thijs Bouma (vl.) - 26. Robin Pröpper

Feyenoord Rotterdam dokázal po změně stran otočit duel se zachraňujícím se De Graafschapem a díky dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině zvítězil 3:1. Dosáhl tak na svou pátou výhru v řadě, v Eredivisii zvítězil počtvrté za sebou a zůstává na třetí pozici s devětačtyřiceti body. Nováček soutěže předvedl na stánku De Kuip sympatický výkon hlavně v prvním poločase, v tabulce zůstává na sedmnácté pozici se sedmnácti body.

Domácí měli v celém utkání jasnou herní převahu, častěji drželi balón a také si vytvořili více vyložených příležitostí. V úvodní dvacetiminutovce měly oba celky problémy s rozehrávkou, především rotterdamskému celku nefungovala finální přihrávka. De Graafshap se dostal do vedení z ničeho nic ve 26. minutě, kdy se podruhé v tomto ročníku trefil obránce Robin Pröpper. Ten využil přihrávky z levé strany a následných zmatků v defenzívě Feyenoordu.

Domácí obrana totiž nedokázala odkopnut balón pryč od své branky, poté Straalman přistrčil míč na zcela volného Pröppera, který zblízka propálil gólmana Vermeera. Favorit tohoto střetnutí mohl vyrovnat pět minut před přestávkou, kdy si na centr z levého křídla naběhl Toornstra a proti jeho střele musel skvěle zasáhnout gólman Jurjus. Feyenoord se dočkal kýženého vyrovnání v 55. minutě po brance Michiela Kramera.

Na levé straně se dostal k míči Nelom a poté ho poslal k přední tyči, kde Kramer přetlačil jednoho z obránců a ve skluzu jemnou tečí usměrnil balón kolem brankáře Jurjuse. V dalších minutách měli domácí enormní tlak a vývoj duelu zaslouženě otočili v 76. minutě zásluhou Eljera Elii. Ten si po obloučku Basaçikogla z pravé strany naběhl na hranici brankového území a z první napálil míč do sítě do protipohybu brankáře Jurjuse.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta pojistili náskok o šest minut později a definitivně tak rozhodli o svém tříbodovém zisku. Po pasu do pokutového území vyrazil Jurjus balón jen před sebe do El Ahmadiho, od kterého se míč posléze odrazil do obránce Thijse Boumy a pak skončil v brance. Hosté už v závěrečných minutách nenašli odpověď ani na snížení, favorit tohoto střetnutí si dvoubrankový náskok zkušeně pohlídal.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Willem II 4:1

19.03.2016 19:45

Góly: 18. Dirk Marcellis, 23. Queensy Menig, 60. Lars Veldwijk, 90. Stefan Nijland - 37. Erik Falkenburg

Zwolle dokázalo po minulém zaváhání na půdě Twente v poměru 1:2 bez větších potíží porazit zachraňující se Tilburg po výsledku 4:1 a uštědřilo mu tak třetí porážku v řadě za sebou. Hosté z předchozích tří duelů mají na kontě nulový bodový zisk s hrozivým skóre 1:10, v tabulce jsou stále na patnácté pozici s pětadvaceti body. Naopak PEC po dalším domácím vítězství prozatím poskočilo na sedmou příčku s jednačtyřiceti body.

Domácí se mohli dostat do vedení již v 5. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů postavil Marinus a brankář Lamprou dokázal skvělým zákrokem vyrazit míč do strany. PEC se dostalo do vedení v 18. minutě. Po odvráceném rohovém kopu a následné přihrávce pod sebe se odhodlal ke střele z pětadvaceti metrů Dirk Marcellis a trefil se náramně ke vzdálenější tyči, Lamprou se pouze prolétl vzduchem.

O pět minut později pojistil vedení Zwolle Queensy Menig, který si na hranici pokutového území narazil balón s Larsem Veldwijkem a poté pronikl do šestnáctky soupeře, odkud vypálil z deseti metrů k bližší tyči do protipohybu hostujícího strážce. Tilburgu svitla naděje na bodový zisk osm minut před přestávkou, kdy se po pasu Achenteha z levého křídla uvolnil uprostřed pokutového území Erik Falkenburg a hlavou se trefil přímo k pravé tyčce.

Po změně stran se hrálo z obou stran opatrněji, Zwolle se dostalo znovu do dvoubrankového vedení po hodině hry. Přízemní pas z pravé strany propadl až na zadní tyč až k osamocenému Veldwijkovi, který neměl problém se zakončením do odkryté svatyně. Zwolle bylo při chuti i v dalších minutách a čtvrtou branku mohlo přidat v 80. minutě. Jenže ta mu zatím unikla, po pasu z pravé strany a následné hlavičce nepropálil Stefan Nijland zblízka skvělého Lamproua.

Stejný hráč se nakonec dočkal gólu ve třetí nastavené minutě a uzavřel tak gólový účet tohoto střetnutí. Lam prošel s balónem až do šestnáctky soupeře, odkud ho přistrčil na volného Nijlanda. Ten poté vypálil technicky z levé strany zhruba z dvanácti metrů a parádně se trefil do pravého vzdálenějšího horního rohu. Zwolle v příštím kole zavítá na půdu druhého Ajaxu, Tilburg se doma pokusí překvapit rozjeté Twente.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Heracles Almelo 0:1

19.03.2016 18:30

Góly: 33. Jaroslav Navrátil

Fotbalisté Heracles navázali na nedávnou domácí výhru nad posledním Cambuurem po výsledku 3:1 a nyní nejtěsnějším poměrem 1:0 vyhráli na půdě trápícího se Heerenveenu. Českého fanouška může těšit, že jedinou branku sobotního duelu vsítil krátce po odehrané půlhodině útočník Jaroslav Navrátil, který letos v Eredivisii skóroval počtvrté. Čtyřiadvacetiletý forvard odehrál 77 minut, když byl střídán Peterem van Ooijenenem.

Almelo se v tabulce udrželo na šesté pozici se čtyřiačtyřiceti body, před sedmým Vitesse si prozatím vytvořilo čtyřbodový náskok. Domácí celek naopak nedokázal zvítězit ve třetím utkání v řadě za sebou a je stále třináctý se čtyřiatřiceti body. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, Heerenveen se v ofenzívě doslova trápil a kromě jedné velké příležitosti v závěru prvního poločasu si už nic dalšího nevypracoval.

V úvodní polovině prvního dějství byly k vidění jen dvě nepřesné střely. Oba celky měly problémy s rozehrávkou, hosté byli trpělivější a čekali na svou šanci. Nejprve v 18. minutě po rohovém kopu Fledderuse střílel osamocený Gosens, ale prostor tří tyčí netrefil. O pět minut později vypálil na druhé straně útočník te Vrede, jenže levou tyčku o pár decimetrů minul. Už od samého začátku byl hodně vidět Navrátil, který se dočkal gólu ve 33. minutě.

Po nádherné kolmici od Bel Hassaniho si naběhl za obranu soupeře a dostal se až před brankáře Muldera, kterého chladnokrevně překonal přízemní střelou. SC bylo blízko vyrovnání o šest minut později. Po nádherné patičce a dravém průniku na levé straně musel předvést skvělý zákrok brankář Castro, který poté nadzvedl nad sebe i následný odražený balón a nakonec mu v závěru akce pomohli včasným odkopem spoluhráči.

V samém závěru první půle se do dobré pozice dostal Bruns, jenomže zakončení mu nesedlo a balón pořádně netrefil. Po změně stran se Heerenveen snažil tvořit hru a tlačil se do zakončení, hosté naopak spoléhali na rychlé protiútoky. Nicméně fanoušci se na stadionu Abe Lenstra žádného dalšího většího vzrušení již nedočkali a hosté tak hubený náskok udrželi až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Excelsior 2:1

18.03.2016 20:00

Góly: 33. Sébastien Haller (pen.), 45. Sébastien Haller - 5. Rick Kruys

Fotbalisté Utrechtu dokázali v páteční předehrávce napravit předchozí zaváhání s Den Haagem a tentokráte v domácím prostředí zdolali zachraňující se Excelsior nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce se tak prozatím dostali na pátou pozici s pětačtyřiceti body a za Feyenoordem s Alkmaarem zaostávají pouze o bod. SBV naopak nevyužilo příležitost dostat se ze sestupových pozic a s pětadvaceti body je stále šestnácté.

Přitom hosté se z první vážnější šance už v 5. minutě dostali do vedení, nicméně ještě do poločasu spasil domácí tradiční ostrostřelec Sébastien Haller. Teprve jednadvacetiletý francouzský útočník vstřelil obě branky svého týmu a v tabulce střelců Eredivisie se dostal na třetí pozici se šestnácti brankami, dotáhl se tak na hvězdného Dirka Kuijta z Feyenoordu. Excelsior otevřel skóre zápasu z ničeho nic v samotném úvodu a svého soupeře zaskočil.

Po necelých pěti minutách se hosté dostali k přímému volnému kopu z levé strany z pětatřiceti metrů. Následně vracel balón hlavou do středu pokutového území hlavičkující Fischer, poté se míče ujal Rick Kruys a z dvanácti metrů vypálil, míč pak po jemné teči jednoho z hráčů Utrechtu změnil směr a zapadl přímo do protipohybu brankáře Ruitera. Za dalších pět minut tentokráte nepřekonal z levé strany Ruitera unikající Elbers a hezkou přízemní kombinaci pak nevyužil ani dorážející van Weert, který mířil hodně vedle levé tyče.

Excelsior pokračoval v tlaku taktéž v dalších minutách a po necelé čtvrthodině hry znovu zahrozil Elbers, jehož střela z hranice pokutového území minula levou tyč jen o několik decimetrů. Domácí se vrátili do zápasu po půl hodině hry, kdy po centru z pravého křídla zahrál ve vlastní šestnáctce neobratně rukou Jurgen Mattheij, obdržel za toto porušení pravidel žlutou kartu a navíc byl odpískán pokutový kop, ke kterému se postavil již zmiňovaný Haller.

Francouzký šplímachr proměnil penaltu s naprostým přehledem střelou doprostřed branky - 1:1. Haller rozhodl o vítězství svého výběru v poslední minutě první půle. Pas z pravé strany od van der Maarela pouze přizvedl bránící Fischer za sebe na hranici brankového území. Tam byl u míče dříve domácí forvard a přeskočil vyběhnutého brankáře Muyterse, který celou situaci lehce podcenil. Utrecht si po změně stran s přehledem hlídal těsný náskok a soupeře do ničeho vážného nepustil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax28215268:1868
2.PSV Eindhoven28206268:2766
3.Feyenoord Rotterdam28154953:3749
4.AZ Alkmaar28145952:4147
5.FC Utrecht28136947:3845
6.Heracles Almelo281351038:4144
7.SBV Vitesse28127948:2643
8.PEC Zwolle281251147:4041
9.NEC Nijmegen281171031:3240
10.ADO Den Haag28910941:4237
11.FC Twente281051341:5435
12.FC Groningen28971231:4434
13.SC Heerenveen28971237:5234
14.Roda JC287101128:4231
15.Willem II285101329:4225
16.SBV Excelsior28671528:4925
17.BV De Graafschap28451931:5517
18.Cambuur Leeuwarden28371827:6516

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ty kolmice co Hassani rozdava me fakt bavi

https://www.youtube.com/watch?v=qA8H9wbEI04

Reagovat
jáá

Reagovat
smazaný uživatel

Dete do pice Kdy uz Brom kurva pochopi, ze dosSantos nema nejen v zakladu ale vubec v A-tymu co delat??? Alireza sice dneska nesehral dobrej zapas, ale kdyby ho nestridal, tak sme spiel v poklidu dovedli do konce, pote co prisel dosSantos, tak jen fauloval, dostal hned zlutou, porad ty jeho pitomy usmevy, diskutuje s rozhodcim, celej tym na to cumi, mezitim Ziyech rozehral primak a trefil brevno, o par minut pozdeji ta stejna situace, Twente rychle rozehralo a padl z toho vyrovnavaci gol a celej tym cumi a ani nechape, ze se uz hraje

Jediny dve pozitiva:

1) stale zije muj hlavni tiket

2) Levi Garcia! Chlapec ukazuje druhej zapas po sobe, ze ma byt v zakladu misto toho zjebanyho smatlaka dosSantose, dnes rozhodne z nasi strany MOTM, doufam, ze ho zas ten kripl neposadi zpatky na lavku.

Reagovat
smazaný uživatel

dos Santos

Reagovat
smazaný uživatel

3.flek v pochve takytak, tohle si Feye pri jejich losu uz pohlida

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnoceni:

vyborny:

Rochet - Vychytal dve golovky, pusobil dnes mimoradne jistym dojmem!

Levi Garcia - Nastrelil brevno, udelal penaltu (sudi neodpiskal), umi udelat klicku, vcas dava balon od nohy, je agilni, hraje pro tym, nerozhazuje rukama a nediskutuje o kazde kokotine, kterou na neho sudi neodpiskal.

Janssen - Kdyz je potreba dat gol, tak ho da, zatim to tak funguje a diky tomu sme aspon na tom nevdecnym 4.fleku. Ziskal na sebe zase spoustu faulu, ze kterych byly standardky, vracel se a drel i do defenzivy, jak je u nej zvykem.

prumer:

Vlaar, Haps, Luckassen, Haye

podprumer:

Rienstra, Alireza, van Overeem

tragedi:

Wuytens, dos Santos (a to hral ten blbecek jen 4 min. + nastaveni )

Reagovat
Stiksxx

Poločas:

Pěkně jsme zachrápali. Ale jinak to není špatný. Díry tam jsou, tak je potřeba vytrvat a ono to přijde. Ale to co se stalo v poslední 5minutovce se nesmí stávat. Že půjde Milik sám na Zoeta (fantastický zákrok) nebo to bránění standardky. To byla taky gólovka jako hrom.

Je škoda, že jsme nedali gola do půle. Teď není na co čekat. Prostě je teď musíme zadupat do země!

Jinak bych chtěl poděkovat panu Kuipersovi, že nepísk jasnou penaltu po faulu Bazoera na Guardada.

Reagovat
AjaxFans

Milik tam mohl fouknout dalsi dva.Takove penalty se vam piskaji v Arnhemu.Drzeni mice mame male.Je potreba to zlepsit a mit vic hru pod kontrolou.

Reagovat
Stiksxx

Ještě řekni že nebyla.

Reagovat
AjaxFans

Pisknout to šlo, kontakt tam byl

Reagovat
Stiksxx

Druhá půle úplně nulová. Ajax zaslouženě vyhrál. Nemám k tomu co dodat. Ztratili jsme 3 body, první místo v tabulce, krále střelců a je u konce série 54 zápasů v řadě, kdy jsme dali alespoň jednoho gola. Dneska se to prostě nesetkalo

Reagovat
AjaxFans

Ajaxu pomohl rychly gol.Psv melo do pulky tlak, ale jak by dal Milik jeste 2, tak by bylo rozhodnuto.O polocase musel byt u nas bordel v kabine

Reagovat
Stiksxx

No Milik měl jednu šanci tváří v tvář proti Zoetovi, ale v tom nastavení první půle netrefil prázdnou kasu Veltman ne? O druhé šanci Milika asi nevím..z prvního poločasu teda.

Jako jestli má dostat tým gól, tak jsme ho dostali v nejlepší dobu. Měli jsme celý zápas, abychom na to zareagovali. A nic. V druhé půli jsme se vůbec nedokázali dostat do tempa a vy jste si to takticky dokonale pohlídali.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Ajax, tam byla vule od prvni minuty, Frank si prijel pro tri body, PSV je podle ocekavani trocha presyceny po lize mistru a uz jim i dochazi sily, prohrali ste me tiket za dva talire ale bavil sem se dobre

Reagovat
Superme

Ajax krásně Jinak Janssen už nejlepší střelec a jsem zvědavej, kdo po něm v létě sáhne. 21 let, takže mladý kluk... já bych ho strašně rád viděl v BVB, kde přesně s takovými talenty umí skvěle pracovat

Reagovat
20fredy20

Bazoer neskutocny hrac, buduci kapitan a tahun Oranjes

Reagovat
Superme

Mě se teda líbí spíš van de Beek.. je škoda, že nedostává víc příležitostí

Reagovat
smazaný uživatel

Expreska: Ajax ma velky zajem o Hallera

No to trvalo. Tak snad jim zajem vydrzi az do konce sezony, podepisou tohle drevo a Janssena nam nechaj

Reagovat
Stiksxx

Se docela divim. Janssen by pro ně byl moc drahý

Reagovat
smazaný uživatel

No pockej. Vzdyt Utrecht chce za Hallera 10M a zvenku uz byly dva kluby, co to v zime byly ochotny vysolit, ale Haller tam nechtel odejit, nejaky Rusko a Norwich myslim, vsak navic taky nema, ale to si blbec zatim nepripousti. Ted ho pozvali do repre U-21, pokud se nezrani, tak do konce sezony dalsich pet kousku da a Utrecht nebude mit potrebu ho prodavat vyrazne pod cenou. Snad si nemyslis, ze by Ajax kupoval v ramci ligy za takovou dardu.

Reagovat
Stiksxx

Je pravda, že vlastně vím, že jeden klub odmítl.

No toho se nebojím, že by za něj dal Ajax takovou cenu. Tuším zhruba, kde je jejich strop. Podobné je to i u nás. Ale zase na druhou stranu on si ten přestup do Ajaxu může vymodlit. Řekne, že nebude nikam přestupovat i kdyby za něj dávali 10, že chce do Ajaxu a Ajax může nabídnout 6-7 mega. No a Utrecht bude v prdeli. A vezme i těch 6.

10 je za něj fakt hodně. Co si budeme povídat. Zatím dal ze hry 10 branek, je sice mladej, ale nemá rychlost a je to jen bijec do vápna. Trochu málo na Ajax. I když Milkovi je hodně podobný a konec konců i my máme spíše silového útočníka do vápna, než rychlého štírka. Od toho jsou zase křídla. Takže mě to zas nepřekvapuje. Ale určitě bych upřednostňoval Janssena. Nehledě na to, že Ajax nemá v té ofenzivní trojce žádné Nizozemce a pak trpí i repre. Krom teda El Ghaziho, který je ale momentálně na ústupu.

Reagovat
smazaný uživatel

2 mancafty - CSKA a Norwich, pochopim, ze do Ruska se mu treba nechce, ale ta Norwich? Jeden ze dvou mancaftu v PL (jeste snad WBA), kde by mel teoreticky sanci se chytnout a on tim takhle pohrda, asi ceka, ze se mu ozvou rovnou United nebo nevim co.

Proto podle me Ajax o nem zacal uvazovat bo vidi, jak je vybiravej a tusi, ze jima by nepohrdl, uvazujes o tom dobre, ze by si ten prestup asi dokazal vydupat a Utrecht bude nakonec rad za 6M. To by bylo skvely!

Jinak statistiky ma chlapec dobry, ty goly z pecek mu neodecitej, podivej se, jak je dulezity mit spolehlivyho exekutora, nektery mancafty by dokazaly povidat. Spis sem se pro zajimavost podival, jakou ma bilanci proti vam a Ajaxu a to je 5 zapasu - 0 golu v lize a 1 gol proti vam v poharu, takze kdo vi, jak by se dokazal prosazovat proti mnohem kvalitnejsim obranam nez sou v Ered, moc tomu neverim.

Presne tak, jak jsem driv Hallera chtel k nam, tak dnes bych nemenil, on je opravdu jen bijec do vapna, ale nedokaze nabidnout nic vic, do toho 4-4-2 co hraje Utrecht dobry, ale u nas si hrot musi chodit pro balony do hloubi pole a na neco takovyho Haller neni vubec zvyklej, on kdyz ztrati balon, tak se jen plouzi v souperove vapne, o tom ze by se vratil nekdy vypomoct na vlastni pulku nemuze byt vubec rec. Janssen nabizi za stejny prachy a ve stejnem veku vice variant hry, k tomu jako bonus je to Holandan, ale proste dokud ho Ajax nekoupi tak budu verit, ze se tak ani nestane.

Reagovat
Stiksxx

Tak z Norwiche bych měl taky trochu strach. Si vzpomen na van Wolfwinkela. Ten šel zrovna z Utrechtu právě do Norwiche. Sice přes Sporting, kde taky docela dával góly, ale v Anglii si už ani nečuch. A pak šel už jen dolu.

Já bych právě čekal, že by po něm Ajax po sezoně mohl šáhnout, Pořád tomu tak trochu věřim. Tenhle Haller může být jen zástěrka. Akorát se teď Milik zase rozehrál a nedokážu si představit, že by došlo na situaci, že by takovej super hráč jako Jannsen kvůli němu seděl. Oba sice můžou být na podobné úrovni kvality, ale Janssen se zatím zdá mnohem spolehlivější, co se výkonnosti týče. Jedině dát jednoho z nich na křídlo, ale zase si myslím, že to nejsou žádní super rychlíci a technici. Já bych Janssena třeba uvítal u nás. Z toho jak ty ho popisuješ se zdá, že je úplně stejný hráč jako de Jong, akorát mladší. To se mi na něm líbí. Ale bral bych ho jen, když by de Jong odešel. Jinak by nastala stejná situace jakou jsme psal ohledně Ajaxu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky fakt, na Rickyho sem zapomnel a to byl jinej hrac a vyhorel.

Jop, nejvetsi minus Milika je zatim jeho nekonzistentnost a myslim, ze se po letosku budou chtit poucit a privedou mu plnohodnotnyho konkurenta. No a u vas uz neni tuplem treba, vsak Luuk je furt mladej a konzistentni, kdyby chybel, tak ho zastane Locadia a ty uz tady premyslis, ze by Janssen hral kridlo, ty vole to je hrot jak vino, ten nema vubec na kridle co delat, tam ti nebude ani polovicni. Ja vim, ze je v Ered zvykem cachrovat s postama, ale vocamcad pocamcad jestli mi rozumis. Nektera kridla dokazou zahrat rovnocene hrot, ale to sou vyjimky a opacne to nefunguje vubec.

Ano Janssen je velmi podobny Luukovi a Milikovi, naopak Haller si z oka vypadl s Kramerem.

Reagovat
Stiksxx

Vyhořel i de Jong v Gladbachu a Newcastelu. A v Ered patří mezi nejlepší 3 bez diskuzí. Pro mě je vůbec nejlepší. Ale aby mě tu někdo nenapadal, že jsem zaujatej.

Já bych právě Janssena na hrot nedával vůbec. Ale vem si typický příklad nevytíženého talentovaného hrota, který je ale v týmu 2. Typický příklad Locadii. Taky čistý hrot, ale na křídle si jakž takž zvykl. Sice ty góly jsou horší, ale to ještě min. 3 jasný tutovky zahodil ale má hodně asistencí a je tam platný. Proto jen říkám, že si nedokážu představit, že by Janssen seděl. Má potenciál se zlepšovat a než aby nehrál, to už je pro něj lepší podhrot než křídlo.

Jinak souhlass poslední větou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, cekal sem, ze zminis Locadiu, jo, zvykl si a zahraje tam, ma k tomu aspon rychlostni predpoklady, ale nejsem si jist, jestli to nezabiji jeho rust, prijde mi, ze zacina stagnovat.

Janssen nema duvod chodit do mancaftu, kde ho budou predelavat na kridlo, bo maj svych hrotu dost. Doufam, ze je rozumnej a kdyz uz by mel odejit tak jedine ven a tam, kde ho budou chtit jako prvni volbu na hrota. Nicmene pro pristi sezonu bychom meli udelat vse pro to, ho jeste udrzet. Navic se vedle neho uz musi zacit vychovavat jeho nastupce, v tymu nikdo takovej neni, chtelo by to zolika typu Ngomba z Rody nebo van Weerta z Excelsioru, ten bude dokonce zadarmo, doufam, ze vedeni bude aktivni v lete na prestupovym trhu

Reagovat
Stiksxx

Jo to by bylo rozumný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele