základní část, 28. kolo
20.03.2016 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - NEC Nijmegen 1:0

Fotbalisté Den Haagu udělali veledůležitý krok k záchraně v domácím prostředí proti nováčkovi z Nijmegenu, který porazili nejtěsnějším poměrem 1:0 a v tabulce se posunuli na desátou příčku se sedmatřiceti body. Hosté z NEC naopak klesli na devátou pozici se čtyřiceti body. Remízový zápas zlomil v 89. minutě střídající obránce Dion Malone, který přišel na hřiště až v 79. minutě a vstřelil svou premiérovou trefu v tomto ročníku Eredivisie.

Přitom do vedení mohli jít hosté už po necelé čtvrthodině hry, kdy se po nádherné kombinaci na jeden dotek dostal do zakončení z levé strany Limbombe, jenže z dvanácti metrů střelou po zemi těsně minul levou tyčku. V dalších minutách se diváci nemohli kochat nijak pohlednou hrou, oba výběry měly problém v rozehrávce i s přechodem na útočnou polovinu.

Mírně aktivnější byl domácí výběr, který často hrozil z rychlých protiútoků po křídlech, ovšem akce většinou ztroskotaly na nepřesných finálních přihrávkách. Hosté byli bez svého nejlepšího střelce Christian Santose (letos 15 gólů v Eredivisii) téměř bezzubí, na druhou stranu byla jejich defenzíva skvěle připravena na japonského útočníka ve službách Den Haagu Mika Havenaara, který se v nejvyšší nizozemské soutěži letos prosadil třináctkrát.

Nejaktivnějším mužem na trávníku byl domácí Duplan, který se postaral o velkou možnost v polovině druhého poločasu. Po přihrávce z levé strany se odhodlal ke střele z dobrých třiceti metrů a parádní zákrok musel vytáhnout gólman Jones, který jeho bombu mířící do levého horního rohu odvrátil jednoruč na rohový kop. Když už se zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, tak minutu před koncem z ničeho nic rozhodl Malone.

Sedmadvacetiletý surinamský rodák se po autovém vhazování, centru z pravého křídla a dvou odrazech v šestnáctce Nijmegenu dostal k zakončení z pěti metrů a balón nekompromisně napálil po zemi doprostřed branky kolem bezmocného Jonese. Den Haag po reprezentační přestávce přivítá trápící se Groningen, Nijmegen se pokusí překvapit na domácím stánku silné Vitesse Arnhem.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele