Ligue 1 - souhrn 1. kola

09.08.2013, 22:42, aktualizováno 11.08.2013, 22:54
Komentáře a souhrny
AS Monaco vyhrálo v Bordeaux a odstartovalo sezonu lépe než PSG, které získalo v Montpellieru jenom bod. Lyon si zastřílel v souboji s Nice, doma uspěly i Lille, Nantes, Rennes a Valenciennes. V Ajacciu v neděli vyhrály Marseille a St-Étienne...

EA Guingamp - Olympique Marseille 1:3

11.08.2013 21:00

Góly: 74. Mustafa Yatabaré - 2. André-Pierre Gignac, 4. Dimitri Payet, 16. Dimitri Payet

Ani ne po dvaceti minutách bylo na Stade du Roudourou prakticky hotovo.

Na stadionu bretaňského klubu padl nejrychlejší gól prvního kola. Už po 118 sekundách se trefil někdejší nejlepší střelec Ligue 1 André-Pierre Gignac, když po střele André Ayewa a neefektivním zákroku Mamadou Samassy doputoval odražený míč přímo k jeho kopačkám. Dostat balon do sítě z hranice malého vápna pak samozřejmě nebyl pro útočníka jeho kalibru vůbec žádný problém.

Neuběhly ani dvě minuty a trenér domácího Guingampu Jocelyn Gourvennec si mohl znovu drbat hlavu. Třebaže si Ayew svůj centr z levé strany patrně představoval jinak, doputoval díky nepovedenému odkopu jednoho z obránců téměř přesně na penaltový puntík, kde už číhala letní posila Dimitri Payet a neomylně zavěsila do ze svého pohledu levého dolního rohu - 2:0 pro Marseille.

V 16. minutě byly nedůslednosti v obraně potrestány potřetí. Centr Benjamina Mendyho prošel napříč skoro celým velkým vápnem až k Mathieu Valbuenovi, jehož střelu vyrazil Samassa pouze do svého spoluhráče, jehož chvilkového zaváhání využil v malém vápně opět Payet. V ten moment byl snad úplně každý přesvědčen o tom, že Marseille nastřílí více než čtyři branky a poputuje před Lyon na první místo tabulky.

Jenže po přestávce se domácí zvedli a v obraně začali být mnohem pozornější, v útoku pak nebezpečnější. Jejich snaha o vstřelení prvního gólu mohla být završena už ve dvaapadesáté minutě, kdy ve vlastním pokutovém území doslova sejmul Souleymane Diawara záložníka Guingampu Steevena Langila. Míč si postavil nejlepší střelec uplynulého ročníku Ligue 2 Mustafa Yatabaré, ovšem jeho bídně kopnutou penaltu Steve Mandanda s přehledem zneškodnil.

Malijský útočník však v 74. minutě alespoň částečně svůj omyl odčinil. Obránce Olympiku Nicolas N’Koulou chtěl bezpečně odklidit míč do bezpečí, jenže si nevšiml druhého hráče soupeře, který poslal přihrávku právě Yatabarému, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil gólmana hostí. Více toho ale domácí nestihli, a tak mohli litovat, že prospali úvod zápasu. Snad to bylo jistou nervozitou. Přeci jen v Guingampu se první liga nehrála téměř deset let. Nicméně, jak se říká, chybama se člověk učí. Příště si to hráči určitě pohlídají lépe. A protože ve druhé půli Marseille prakticky k ničemu nepustili, dá se očekávat, že toto své zaváhání brzy napraví.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - AS Saint-Étienne 0:1

11.08.2013 17:00

Góly: 34. Brandão

Brandão zatím dává zapomenout na Aubameyanga, neboť se trefil i ve třetím zápase nové sezony. Díky jeho přesnému zásahu z 34. minuty veze AS Saint-Étienne tři body z korsické půdy.

Domácí sice začali aktivně, ale jediný výraznější moment, kterým se v prvním poločase zapsali do historie zápasu, byla žlutá karta pro Benjamina Andrého. O čtvrt hodiny později se šikovně uvolnil Romain Hamouma a namířil si to přímo do vápna, kde svou přihrávkou přesně našel nabíhajícího Brandaa, který tak vsítil jediný gól. Kdo tedy čekal, že by se snad mohl opakovat šestigólový duel těchto týmů z letošního dubna, musel být dosti naštvaný.

Od vstřelení branky hráči ASSE na hřišti dominovali. Ve druhém poločase o sobě dali vědět takřka stejní hráči. Hned v úvodu to byl Benjamin André, který nevybíravým způsobem zajel do nové akvizice ASSE Francka Tabanoua, až musel tento čtyřiadvacetiletý záložník střídat. André v tomto případě červené kartě ještě unikl, ale v poslední minutě se jí už ze stejného důvodu dočkal. Byl tedy ještě na hřišti, když Brandão mohl po vynikající přihrávce Renauda Cohadeho pojistit vedení. Mexický gólman Ochoa však tentokrát vyšel ze souboje jako vítěz.

Obrana AS Saint-Étienne nepustila soupeře v podstatě do žádné šance, což vedlo i k vystřídání Adriana Mutua, a protože se tedy neprosadil ani jeho náhradník Dennis Oliech, nedopadl pro Frabrizia Ravanelliho první zápas na trenérské lavičce podle představ.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Toulouse FC 3:0

10.08.2013 21:00

Góly: 37. Maor Melikson (pen.), 51. José Saez, 90+3. Grégory Pujol

Až nečekaně snadno skolili fotbalisté Valenciennes ambiciózní celek z Toulouse. Domácí se musejí vypořádat s odchodem Gaela Danica, ale jak vidno, v tomhle zápase jim vlastně ani nechyběl. Klíčovým momentem utkání byla zajisté 34. minuta, po které TFC musel dohrávat jen o deseti hráčích.

Nebyla to příliš povedené premiéra pro srbského obránce Uroše Spajiče. Nová posila Toulouse totiž zatáhla za záchrannou brzdu v pokutovém území, kde operoval nebezpečný Pujol, a po červené kartě se pakovala předčasně ze hřiště. Sudí Jochem nařídil pokutový kop a ten Maor Melikson proměnil.

Hostům se v oslabení vůbec nedařilo. VAFC je mačkal i po přestávce, ve velké možnosti se objevil Rose, který v 52. minutě orazítkoval hlavou břevno. Naštěstí se však míč odrazil k nohám Josého Saeze a ten ho již uklidil za záda bezmocného brankáře Aliho Ahamadu. V tuhle chvíli byli domácí naprosto v klidu.

Dohánět dva góly a ještě navíc pouze s deseti muži, to byl pro Toulouse přímo nadlidský úkon. Nakonec tři body pečetil ve třetí minutě nastavení zkušený Pujol, jemuž na bližší tyč poslal přesný centr Bahebeck. Valenciennes se v tabulce dostalo na druhé místo, o gól více totiž po sobotě vsítil ještě Lyon.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Reims 2:1

10.08.2013 21:00

Góly: 9. Vincent Pajot, 85. Mevlüt Erdinç - 45. Grzegorz Krychowiak

Philippe Montanier vstoupil do svého nového angažmá vítězně - jeho Rennes porazilo loňského nováčka z Remeše těsně 2:1 díky vítězné brance tureckého reprezentanta Mevlüta Erdinga, který se trefil pět minut před koncem.

Les Rouges et Noir vedli už dříve díky Pajotovi, avšak vyrovnávací branka Grzegorze Krychowiaka přidala favoritovi nemálo komplikací; pocit vítězství v Rennes zažívají po hodně dlouhé době, vždyť se jim to v posledních 14 zápasech uplynulé sezony povedlo pouze jednou..

Pod nově dosazeným Montanierem však chtěl bretaňský klub dát najevo, že ze své síly nic neztratil, a nakonec se to povedlo - ačkoliv Erdingova branka, jež padla po vynikajícím náběhu do pravé strany vápna a šikovnému vyhnutí se Signorinovi s Weberem, rozhodně nebyla nějakým potvrzením nevyhnutelného; zápas mohl skončit vlastně jakkoliv.

Za domácí byl hodně výraznou postavou střední záložník Vincent Pajot, který se za svůj výkon po zásluze dočkal odměny, když krásným volejem po Konradsenově milimetrovém pasu poprvé propálil gólmana Agassu; jinak však vypadala v první půli překvapivě lépe Remeš, a Krychowiakovo vyrovnání několik vteřin před poločasovým hvizdem tak bylo rozhodně zasloužené.

Polský záložník se ve Fournierově týmu stihl zapsat jako častý autor důležitých gólů; tentokrát stál na konci akce, již začal Ayitého centr na zadní tyč, Oniangué ramenem postrčil míč a Krychowiak jej protlačil do sítě kolenem. Ve druhé půli byl hodně vidět opět nebezpečný Pajot, avšak jeho hlavička ze 76. minuty nenaplnila gólové parametry; o šest minut později se pokoušel nikým nehlídán pálit z rohu vápna, leč opět mířil mimo.

Remeš však měla také řadu šancí - Oniangué po necelé hodině hry dokonce hlavičkoval do tyče, zatímco proti Fortesově sólu zakončenému střelou musel deset minut před koncem zasahovat gólman Costil; Mandi zase v jiné akci poslal míč hlavou nad bránu. Nakonec to však byl elegán Erding, kdo pro svůj tým urval kýžené vítězství.

Více informací k zápasu

FC Nantes - SC Bastia -:+

10.08.2013 21:00

Góly: 23. Filip Đorđević, 90+1. Julian Palmieri (vl.)

Skvělý vstup do sezony zaznamenalo Nantes - nováček vyznávající žlutozelené barvy porazil před vlastními fanoušky Bastii 2:0 a dokonale tak oslavil kýžený návrat mezi elitu. V divokém utkání dohrávali oba soupeři o deseti.

Les Canaris poslal do vedení ve 23. minutě loňský nejlepší střelec Filip Djordjević, pojistku přidal v samém závěru vlastní gól Juliana Palmieriho. Držitel osmi titulů, který se do Ligue 1 vrátil po čtyřech letech, předvedl velice dobrý výkon; Bastia, jež mezi elitu postoupila loni, tahala výrazně za kratší konec.

Zejména útok domácích, v němž se vedle srbského reprezentanta Djordjeviće objevil Serge Gakpé, dával hostům hodně zabrat, a v polovině úvodního dějství konečně udeřil - Gakpé vyslal skvělou kolmici za obranu, kde Djordjevićovi stačilo správně si naběhnout, napřáhnout levačkou a propálit Mickaëla Landreaua.

Bastia měla prvních 20 minut lepší držení míče, ale úvodní branka v její síti způsobila, že se svěřenci Frédérica Hantze zatáhli a soustředili více na bránění; tempo zápasu se tak výrazně zpomalilo. Naděje na dobrý výsledek pro hostující tým se rozzářila v okamžiku, kdy byl po druhé žluté kartě poslán do sprch nanteský Jordan Veretout; v 70. minutě, tedy pouhých pět minut poté, se však stav na hřišti vyrovnal, když rozhodčí odměnil Ilana přímou červenou za kriminální faul na Biramu Tourého.

S blížícím se koncem zápasu se Bastia osmělovala a bylo vidět, že by ráda alespoň vyrovnávací gól; Julian Palmieri, energický levý bek Korsičanů, byl jedním z hlavních architektů jejich hry, jenže byl to právě on, kdo při snaze odkopnout míč před nabíhajícím Aristeguietou netrefil a poslal balon za záda vlastního gólmana.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 4:0

10.08.2013 21:00

Góly: 13. Alexandre Lacazette, 55. Clément Grenier, 69. Alexandre Lacazette, 90. Yoann Gourcuff

I bez Bafetimbiho Gomise a Lisandra Lópeze, jenž nedávno odešel do Kataru, přestřílel Lyon překvapivě loni čtvrtě Nice hladce 4:0. Důležitým hráčem na placu byl pak Alexandre Lacazette, který už ve 13. minutě načal účet a ve druhém poločase třetí brankou utkání definitivně zlomil odpor soupeře.

Kouč Rémi Garde neměl už před utkáním vůbec lehkou práci sestavit základní jedenáctku. Šok v podobě odchodu Argentince, neúčast potrestaného kapitána Maximeho Gonalonse, další absence Samuela Umtitiho, Bakaryho Koného, Nabyho Sarra a Jimmyho Brianda by rozhodně zahýbaly s nejedním zkušeným lodivodem.

Navzdory tomu šel OL do nelehké první zkoušky sezóny - a poradil si báječně. Jen po pár minutách hry Gourcuff krásně zapracoval s Grénierem, který ještě posunul míč na lépe postaveného Lacazetteho a ten přesnou střelou poslal domácí do vedení. Gardeho hoši pokračovali ve výborné hře i nadále.

I když Brüls ve 32. minutě a Eysseric, jenž se na hřiště mohl vrátit po jedenáctizápasovém trestu za zlomení nohy st. étiennskému záložníkovi Clémetovi, ve 38. minutě notně ohrozili lyonskou bránu, přičemž na místě stál skvěle připravený gólman Lopes, těžko se už Nice vzpamatovávalo z inkasování z 55. minuty.

Gourcuff skvěle unikl podél levé strany, krásně nacentroval na Gréniera a ten u bližší tyče hlavou překonal brankáře Ospinu. Lacazette navýšil náskok dvacet minut před koncem, domácí odvrátili rohový kop a podnikli rychlý brejk, na jehož konci Lacazette obešel brankáře a zakončil do prázdné branky.

Les Gones se po prvním kole vyšvihli na samotné čelo tabulky díky čtvrté brance Gourcuffa z poslední minuty utkání. Nádherná rána z přímého kopu zapadla přesně tam, kam potřeboval. Nikoho samozřejmě nenechává na pochybách, že OGC zásluhou tohoto příšerného vstupu do sezóny krčí záda na samotném dně.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Lorient 1:0

10.08.2013 21:00

Góly: 13. Divock Origi

Fotbalisté Lorientu neoplatili Lille vysokou porážku z loňského roku a díky jedinému gólu Divocka Origiho ze 13. minuty vstoupili do sezóny neúspěšně. Start mladého belgického útočníka byl už tak dost překvapivý, ovšem přes absenci Thauvina a suspendovaného Rouxe dostal právě on důvěru.

A kouči René Girardovi se tenhle tah náramně vyplatil. Dostal šanci v útoku společně s ostříleným Salamonem Kalouem a hned první větší příležitost proměnil v rozhodující branku. Naběhl si na pas Martina, obránce Ecuele-Manga mu nedělal větší potíže, a jeho následná střela skončila za zády gólmana Audarda.

Les Merlus od roku 2007, kdy postoupili do nejvyšší soutěže, neprohráli ani v jednom případě v úvodním zápase sezóny. První poločas ovšem nenasvědčoval tomu, že by tomu mělo být i tentokrát. Minimum gólových možností, ofenzivní bída a prakticky nulový tlak na LOSC nemohly v žádném případě měnit skóre.

Je pravda, že v útoku to hostům dost skřípalo. Nehrál loni nejlepší střelec týmu Aliadiére, který v přípravě vyrobil průšvih v podobě nenastoupení k přátelskému utkání s Brestem, a kouč Gourcuff ho možná z těchto důvodů nenechal sedět ani na lavičce. Chyběl i Alain Traoré, nová posila Aboubakar v ofenzívě nepředvedl zhola nic.

Domácí i ve druhém dějství v pohodě kontrolovali hru, náskok přitom mohl navýšit hned třikrát Kalou, avšak postupně v 59., 60. ani v 71. minutě nenašel tu správnou mušku. A když se pak po druhé žluté kartě nechal vyloučit Lamine Gassama, nebylo už vůbec co řešit - Girardovi svěřenci si vedení v klidu pohlídali.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - FC Sochaux 1:1

10.08.2013 21:00

Góly: 4. Fabrice Ehret - 54. Roy Contout

Spravedlivou remízou skončil zajímavý souboj mezi Évianem a Sochaux, celky usilující především o prvoligovou záchranu. První poločas lépe vyzněl pro domácí stranu, zkraje se totiž trefil Fabrice Ehret, druhý ovšem zvládli lépe hosté, kteří zásluhou Roye Contouta z 54. minuty urvali alespoň bod.

Loni FCSM na Parc des Sport d'Annecy rupnul jako nikdy v sezóně, porážka 1:5 notně zahýbala s jeho záchranářskými ambicemi, byť pro něj vše nakonec dopadlo dobře. Avšak ani do tohoto utkání nevstoupil dobře. Na Wassův centr zprava si v šestnáctce nejvýše naskočil Ehret a hlavou ve 4. minutě poslal Évian do vedení.

Domácí přitom mohli náskok pohodlně navýšit, protentokrát je však trochu zradila koncovka. Kouči Pascalu Duprazovi se jinak zatím osvědčují noví bandité Youssouf Sabaly a Nicolas Benezet, jež notně rozhýbali hru. V 18. minutě bohužel pro ně selhal Ehret sám tváří v tvář brankáři Pouplinovi a ve 24. minutě neskóroval ani Bérigaud.

Ve 35. minutě byl ÉTG druhé brance asi nejblíže, Pouplin už totiž mezi třemi tyčemi nemohl nic moc dělat, naštěstí pro něj byl po ruce Corchia a ten odkopl balón do bezpečí. Jako na smilování čekala družina Érica Hélyho na hvizd sudího Philippeho Kalta, který ukončil poločasové trápení hostů.

Jenže ani začátek druhého dějství se Sochaux moc nepovedl, Corchia totiž v 53. minutě musel opět zaskakovat za Pouplina, jehož se snažil přehodit lobem Bérigaud. Z ničeho nic pak o pár chvil později dokázal vyrovnat Contout, jenž po zbavení se svého strážce Rabiua přesnou střelou překonal do té doby nezaměstnaného Laquaita.

Ve zbývajících minutách už nebylo Duprazovo družstvo tak dominantní jako třeba v první půli. Sochaux se po srovnání stavu dost uklidnilo a hlavně vzadu netropilo chyby. Dokonce mohlo strhnout vítězství na svou stranu nebýt ofsajdu Butina ze 72. minuty a skvělého zákroku Laquaita vůči Contoutovi pět minut před koncem.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Monaco 0:2

10.08.2013 21:00

Góly: 82. Emmanuel Rivière, 87. Falcao

Mohutně posilující Monaco dokázalo vstoupit do nového ročníku Ligue 1 na vítěznou notu - a to rovnou na půdě jiného adepta na poháry, nebezpečného Bordeaux. Poprvé se prosadil také šedesátimilionový útočník Radamel Falcao.

Hvězdný Kolumbijec uzavíral tři minuty před koncem skóre na 0:2; Bordeaux sice velmi dobře bránilo a dlouho to vypadalo, že dokáže uhrát remízu, ale nakonec jej srazila vítězná branka, již zaznamenal v 82. minutě Emmanuel Riviére. Vítězství hostů bylo zasloužené - ačkoliv i Gillotův tým je třeba pochválit za obětavý a nebojácný výkon.

Stejně jako v Superpoháru, který minulý víkend získalo PSG až po velkém boji, spolehli se hráči Les Girondins na skálopevnou obranu a drtivé protiútoky; jestliže se však v Gabonu museli nakonec sklonit před velkou ofenzivní kvalitou soupeře, dnes tomu nebylo jinak. Trojlístek Falcao - James - Ocampos byl zkrátka příliš dominantní.

Ocampos, mladičký argentinský playmaker, zahrozil jako první, když ve 22. minutě napálil Carrassovu tyč; zkušený gólman v domácí brance se následně vytáhl dvakrát krátce po sobě, když postupně zlikvidoval šance Jamese a Falcaa. Ve 37. minutě pak mohla kolumbijská spolupráce slavit první úspěch, avšak ačkoliv James dokázal vystřelit, Falcao se k dorážce do sítě nedostal.

Velmi důležitou součástí vítězného celku byl také ex-lyonský záložník Jérémy Toulalan, jehož obrovské zkušenosti, klid a přehled hrály klíčovou roli v boji o střed pole; za Bordeaux se v podobném světle ukázal stoper Marc Planus, jehož práce - uhlídat Falcaa - se dlouho ukazovala být velmi úspěšnou.

Právě pozornost, jíž se Falcaovi od Planuse dostávalo, donutila Ranieriho k taktické výhybce a vyslání Riviéra na hřiště - druhý útočník přišel 18 minut před koncem místo očekávané posily Moutinha, avšak italskému stratégovi se riskantní tah vyplatil. Nejprve sice museli monačtí přežít Plašilovu nečekanou šanci, která skončila střelou jen několik centimetrů mimo (76'), poté však už vzal Riviére věci do svých rukou, obehrál Planuse a z těsného úhlu konečně propálil Carrassa.

Ani skvělé defenzivní představení tak nakonec Bordelais k bodům nestačilo - druhý žebříček do rakve navíc přidal i sám Falcao, který ukázkově zpracoval Ocamposův pas, nechal za sebou obránce Lamine Saného a zkušeně poslal míč za záda domácího gólmana.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 1:1

09.08.2013 20:30

Góly: 10. Rémy Cabella - 60. Maxwell

Úvodní klání nového ročníku Ligue 1 mezi posledními dvěma úřadujícími šampiony z Montpellieru a Paříže nezklamalo - diváci na Stade de la Mosson se při remíze 1:1 dočkali dvou krásných branek, několika skvělých výkonů i červené karty..

Na obou stranách to byly zejména největší ofenzivní hvězdy, které na sebe po celých 90 minut strhávaly pozornost - nejvýraznější postavou hostí byl podle očekávání Ibrahimovic, kterému v domácím dresu zdatně sekundoval Cabella, a právě tento mladý ofenzivní záložník se podepsal i pod první akci zápasu, když byl už po třech minutách hry faulován těsně za vápnem; následný přímý kop boxoval Sirigu do bezpečí. Krátce poté se prvním pokusem o akrobatické zpracování míče prezentoval Ibrahimovic.

Úvodní pasáže zápasu nabídly atraktivní fotbal nahoru dolů; výraznou jeho součástí byly nebezpečné standardní situace, a z jedné takové se málem prosadil Lavezzi, který však uklidil Lucasův centr pouze do Jourdrenovy náruče. Montpellier vyrukoval na favorita s nebojácným, agresivním fotbalem, a brzy byl po zásluze odměněn - po pouhých deseti minutách hry obehrál Cabella Ibrahimovice a vybojovaný míč předal Herrerovi, který jej podržel a vrátil zpět mladému playmakerovi, jenž ani pod tlakem v ostrém úhlu nezaváhal a propálil padajícího Sirigua skvělým angličanem o zadní tyč.

Švédský kanonýr se nechtěl nechat zahanbit a po čtvrthodině hry ukázkově udržel míč proti třem bránícím soupeřům; jeho následná rána nadělala Jourdrenovi spoustu problémů a gólman musel vytáhnout parádní zákrok. V polovině první pětačtyřicetiminutovky úvodní ostré tempo trochu polevilo; Paříž kontrolovala hru, ale svědomitá defenzivní práce Montpellieru nedovolovala favoritovi výrazněji se prosazovat před Jourdrenovou bránou. Slibně vypadala akce po výtečném Verrattiho centru, ale před ideálně postaveným Ibrahimovicem odhlavičkovával na poslední chvíli heroickým zákrokem pravý bek Daniel Congré; Švédova hlava byla vůbec vyhledávanou zbraní, jak se opět ukázalo po dalším přímém kopu, po němž loni třicetigólový střelec sklepával ze vzduchu na nepřesně zakončujícího Lavezziho.

Nebezpečněji už vypadalo samostatné Ibrovo uvolnění po půlhodině hry, Jourdren však dobrou přízemní ránu vyrazil na roh. PSG nadále tlačilo, ale neurodilo se ani z krásné akce Lucase, a s blížícím se koncem první půle už na hřišti vyloženě dominovaly ostré fyzické souboje a vysoká motivace obou soupeřů. Pařížané ukazovali svoji herní sílu, ale výborně organizovaná obrana Montpellieru je nejenže držela zpátky, ale navíc dávala příležitost k nebezpečným brejkům - jako po zbytečné ztrátě míče ve 40. minutě, kdy se jej chopil Cabella, udělal pár kroků a bez rozpaků vypálil mezi bránícím duem Alex - Verratti jen těsně vedle Siriguovy brány.

Druhý poločas už zdaleka tolik fotbalových momentů nenabídl - s postupujícím časem se čím dál více bojovalo. Ibrův přímák s dobrou falší ze 47. minuty měl téměř gólové parametry, ale možná ještě více to zahučelo po dalším domácím brejku, v němž od skvělého Cabelly převzal míč Herrera, prohnal se kolem dvou strážců a pálil z první nad. Švédského kanonýra hlídal Hilton, který si nevedl špatně, ale občas to zkrátka nešlo - jako v 54. minutě, kdy se ostřílený Brazilec musel těsně za vápnem uchýlit k faulu a Lucas poslal následný přímák opět těsně nad břevno.

Krátce před hodinou hry vyslal domácí lodivod Jean Fernandez na hřiště středního záložníka Martina, který vystřídal kreativního Mouniera; myšlenka byla jasná, udržet příznivé skóre, jenže právě to se nepovedlo. Už v 60. minutě totiž Pařížané vyrovnali - u zrodu akce byl Pastore a jeho lahůdkový míč z hloubi pole, který našel Ibru, jenž těsně před bránou místo zakončení dokázal hlavou přes bránícího Hiltona sklepnout míč k tyči na úplně volného Maxwella, a ten už nemohl neproměnit. Krásná týmová akce PSG.

Po vyrovnání se Montpellier ještě více zatáhl, a diváky tak zvedla ze sedadel až situace ze 71. minuty, v níž byl za druhou žlutou kartu vyloučen domácí obránce Abdelhamid El Kaoutari. Ani v oslabení se Les Pailladins nevzdávali a Cabella se šikovným lobem jen těsně nevešel do Siriguovy brány; jinak to však bylo PSG, kdo v závěru logicky tlačil, a k vítězství měli Blancovi svěřenci několikrát skutečně jen krůček.

Neuspěl však ani Cavani, který přišel na hřiště na závěrečnou dvacetiminutovku a krátce po vystřídání se prezentoval jedovatou hlavičkou, kterou musel vykopávat Tiéné; ani Pastore s ránou z úhlu pět minut před koncem. Po sérii rohů se nakonec nejblíže k vítězné brance dostal ve druhé minutě nastavení další střídající hráč Adrien Rabiot, jehož dobře mířenou hlavu musel v infarktovém okamžiku zalehnout Jourdren. PSG tak k výhře nepomohla ani skutečně drtivá převaha v držení míče..

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon11004:03
2.Valenciennes FC11003:03
3.Olympique Marseille11003:13
4.FC Nantes11002:03
5.Stade Rennes11002:13
6.Lille OSC11001:03
 AS Saint-Étienne11001:03
8.AS Monaco11002:01
9.Paris Saint-Germain10101:11
 FC Sochaux10101:11
 Évian Thonon Gaillard10101:11
 Montpellier HSC10101:11
13.Stade Reims10011:20
14.FC Lorient10010:10
 AC Ajaccio10010:10
16.EA Guingamp10011:30
17.SC Bastia10010:20
 Girondins Bordeaux10010:20
19.Toulouse FC10010:30
20.OGC Nice10010:40
Bodové odečty
AS Monaco-2za chování fanoušků při posledním domácím utkání sezóny 2012/2013 (17. 5. 2013: AS Monaco - Le Mans FC 2:1)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (139)

Přidat komentář
papanegra

Pro stejnej počet bodů po prvnim kole mezi Monakem a PSG

Reagovat
Aldeano

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Miguel19

Koukal jsem tak od 71. minuty a PSG totální sračka..pouze nakopávané balony.

Pastore už hraje CM?

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se říct, že Pastore nehraje poslední dobu nic... Měl by se posadit a na kraj ať dá Lavezziho

Reagovat
Miguel19

Je fakt, že mě zaujal jenom tím účesem stejným jak Ibra. Jinak jsem ho viděl furt ve středu hřiště nakopávat balony..

Reagovat
Godwinson

CABELLA JE BŮH!

Neskutečný dopředu, neskutečný dozadu ... dominantnější hráč než byli ti dva borci, kteří udělali Montpellieru titul :)

Reagovat
JacoBee

Reagovat
juninho8

vcera sa mi hrozne pacil

Reagovat
Godwinson

A začínám si myslet, že sestavu PSG dělá Khelaifi a ne (jakýkoliv) kouč, co tam sedí na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Super Montpelier. Udělali jste mi radost..

Reagovat
smazaný uživatel

PSG má novej znak?a nemaj mít taky odpočet bodů za Leonarda:

Reagovat
papanegra

maj no, ale jen tak trochu upravenej.. Měli mít, ale bohužel má jen Monako a nevím jakej průser byl větší, buď fanoušci ( běžný a moc neovlivnitelný ) a nebo za trenéra kterej napadl rozhodčího..

Reagovat
smazaný uživatel

Leonardo byl trenér

Reagovat
smazaný uživatel

PSG jsem měl rád.. Ale tohle snad ani nejde mít rád Myslel jsem že mi nová politika nebude vadit, no poslední dobou z toho opravdu nadšený nejsem

Reagovat
Radin

Střídat tam 17 nebo 18 leté borce ,co ti PSG zamýšlelo? :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Už 2x je ti "borci" zachránili

Reagovat
.13

Reagovat
GEGE

I loni melo PSG spatny vstup do sezony.Az Blanc prijde na to jak to dobre poskladat aby mohli hrat Cavani a Ibra spolu tak to zas bude valec...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG k.rvy zasrané !

Reagovat
smazaný uživatel

Další sázkař

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Kenneth

To si tipér vsadit si na PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

??? A ?

Reagovat
.13

Skoda toho vstupu do sezony, ale na to som uz zvyknuty

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco stridalo jenom jednou?

A proc proboha nehral Moutinho?

Reagovat
Godwinson

Monaco trochu vlažnější rozjezd, ale Falcao s Carrascem ... ti mě fascinují.

S Origim to byl velmi dobrý tip, můj osobní byl Benzia ... snad se taky dostanu do hry

A Rennes Ti se mi za tři roky zhnusili strašidelně, až na opačný pól tabulky sympatií.

Reagovat
smazaný uživatel

pohodova vyhra, ale takhle slabe nice by dostalo dardu snad od kazdeho, vzadu s tou improvizovanou obranou naprosto k smichu a v utoku hrozne neproduktivni i pres kiksujici (a taky netradicne slozenou) defenzivu lyonskych...

nejlepsi urcite yoann (!), clement, oba lopesove, saša zaridil dulezite dve branky... zbytek slabsi, hlavne ferri a benzia moc nepresvedcili; bahlouliho snad bude garde stridat castejsi, jako zolik se mi libil a mohl by se takhle pomalu rozehravat

Reagovat
smazaný uživatel

co chcu uhrat, ked nedaju hrat Mendyho..

Reagovat
Godwinson

Trest, jinak by hrál

Reagovat
smazaný uživatel

pokiaľ viem mál trest

Reagovat
smazaný uživatel

aha, ok

Reagovat
smazaný uživatel

Tabuľka nech ostane tak ako je

Reagovat
Godwinson

Reagovat
stas87

valenciennes v LM

Reagovat
REPLIKATOR

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze Monaco vykope max EL a ten debil Falcao bude hrat zas jen to

Reagovat
smazaný uživatel

ty si fakt inde

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem hejtr Monaca.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

ty vole toto keby som vedel tak ani nejdem na ten festival....to akoze zajtra hned hladam zostrih

Reagovat
juninho8

tak ako videl som goly a to mi aj stacilo musel to byt haluzny zapas...Lacazettov prvy gol ltt....potom Grenier hlavickou potom si brankar nice zasiel na vylet a posledny yoannov

Reagovat
juninho8

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon !!!!!! a s tim falcaem souhlasim di marío

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečná atmoška, parádní fotbal, skvělý výsledek, sektor vedle hlavních ultras. Prostě parádní zážitek. Na Greniera jsem se těšil a ukázal, že je to parádní hráč a když Gourcuff v závěru zavěsil, tak stadion vybuchl a všichni byli štastni bez sebe. Fakt super.

Reagovat
smazaný uživatel

už dosť, puknem od závisti...

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by to chtělo zítřejší výhru Marseille a maximální spokojenost...Akorát Monaco taky mohlo schytat, ale to už bych chtěl moc Jinak Grenier, Lacazette a Gourcuff Tout est bien qui finit bien.

Reagovat
Godwinson

N'Sakala nebyl dnes ani na lavičce, tak doufejme, že vyjednává s Remeší. Turan by tak kvalitní volbou nebyl a N'Sakaly by bylo v L2 škoda. Kéž by to dopadlo.

Reagovat
Radin

Někteří za Monaco celkem dost mladí teda,zajímavé,plus zkušenosti Toulalana a třeba Carvalha..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Zbytek sem dám zítra.

Reagovat
madridcan

Dokedy si tam? Stihas draft?

Reagovat
smazaný uživatel

Do 13.

Reagovat
juninho8

zimomriavky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Layvin Kurzawa hral stopéra?

Reagovat
Godwinson

Ne, klasicky beka

Reagovat
smazaný uživatel

a Ocampos AM?

Reagovat
Godwinson

pravý křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Carraso AM? dobre dík, týchto som nepoznal :)

Reagovat
Godwinson

Ne, Carrasco levý křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

James AM?

Reagovat
Godwinson

Jj, je na píču všude a na am je to nejméně zásadní :)

Reagovat
smazaný uživatel

zmení sa to

Reagovat
Godwinson

Také to čekám, ale zatím bída. Jen zabírá místo Moutinhovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by mohol hrať na mieste Obaddiho, nie je AM, ale CM...

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě, Obbadi, Moutinho, Toulalan - Ocampos, Falcao, Carrasco. V současné chvíli jejich ideální sestava. Ale Rodriguez hrát asi bude a bude se doufat, že jednoho dne předvede něco víc než čisté hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

áno, ale formu hádam naberie, veď bolo len prvé kolo

Reagovat
Godwinson

Nelíbil se mi ani v přípravě, ale třeba mu bude trvat déle aklimatizace ... necháme se překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

komu fandíš vlastne vo FR?

Reagovat
Godwinson

Sympatizuju s Montpellierem :)

Reagovat
smazaný uživatel

Cabella je veľký talent, ostatných moc nepoznám...

Reagovat
Godwinson

Ono to stačí, ten bude v podstatě letos dělat Montpellieru body sám. Je neskutečný, doufám, že ho stihne lepší osud než Belhandu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, Liverpool...

Reagovat
Godwinson

Když jsem dnes četl ten váš rozhovor na téma křídla, on mě napadl, to je pravda ... a osobně bych byl pro všemi deseti. Šance, že scouti Liverpoolu v současnosti zamíří do Francie je ale dost malá

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda... On nie je AM? Ani mi nerob chuť :)), len mám nervy na to jebnuté vedenie. do koľko by sa zmestil?

Reagovat
Godwinson

On zahraje v té ofenzivní trojici kdekoliv, kvůli Belhandovi toho odehrál v Montpellier ze strany dost a stejně kvalitně. Nehledě na to, že on právě umí i máknout dozadu, což bylo krásně vidět včera. V něm má Montpellier obrovský poklad ... je otázka, zda-li se mu nebude chtít více do PD, ale uvidíme.

Co se týče ceny, těžko říci. Montpellier má šíleného majitele, který se vyjádřil, že ho letos neprodá. Pokud bude pokračovat v tom, co předvádí, tak tipuju další léto možná až k 15.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho by sme mali rozhyodne kúpiť, za 15 to bude ako zadarmo(pokiaľ je tkaý dobrý, ako tvrdíš)

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
czech_mira

Reagovat
smazaný uživatel

Nantes

Reagovat
Langi

nádhera...zrovna když nejsem doma

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Brandao

Reagovat
sajty

Když tak koukám na tu tabulku,tak už bych tu sezónu ukončil

Reagovat
EAG le grand amour

jj, dokud tam neni započítanej náš zápas, ve kterym jsme prohrávali ve 4' minutě 2:0

Reagovat
sajty

No hrajete to zkušeně .Kurni,že já si ně nevsadil.

Reagovat
EAG le grand amour

Kurz tam byl výbornej, přes 2 na OM..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
homeles8

Bordel se mi líbí, ty nechci aby spadli. A Monaco titul!

Reagovat
EAG le grand amour

Druhej poločas byl výbornej! Akorát tak koncovka.. Dát penaltu, tak bych snad věřil i v body. Na konci jsme OM přehráli ve velkym stylu. Langil

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych přehráli ve velkém stylu..Marseille už pak hráli jenom to co potřebujou

Reagovat
EAG le grand amour

Dát penaltu, a jednu z těch 200% šancí, tak si kontrolovala leda tak remízu. Na to jak jsme hráli poločas první, jsme je druhou půlku fakt přehráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak by se dalo říct,že kdyby Payet vystřelil a nezadrbal tu mega šanci za stavu 3-0,tak mohlo bejt hotovo....neřikam,že Guingamp hrál zle,to vůbec ne,za druhou půli zaslouží uznání,ale nedá se říct,že by se Marseille báli o 3 body

Reagovat
EAG le grand amour

Jasný, to je pravda, je to jen kdyby. Ale stejně to mrzí, a stojim si za tim, ze druhej polocas byl EAG lepsi..

Reagovat
smazaný uživatel

druhy polocas byl slaby, ono je hezke po polocase vest 3:0, ale museji makat az do konce zapasu

nicmene jsem s vysledkem spokojeny po te neslavne priprave se ani nebylo cemu divit, ze byl na vyhru OM tak vysoky kurz

a ac jsem nevidel ten zapas, tak z cisel, ktere mam k dispozici odhaduju, ze dnes rozhodla koncovka - kdyby Yatabare promenoval ty sve sance, tak by se body klidne mohli delit

(sledoval jsem cca poslednich 10 minut a Guingamp byl lepsi, zaslouzi pochvalu, sympaticky tym a snad pro ne bude sezona uspesna )

Reagovat
smazaný uživatel

takýmto tempom budete mať po jaseni viac gólov ako za celú minulú sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak, no snad ani Baup tomu nemohl uverit, takova produktivita a tolik golu

ale tezko hodnotit po 1 zapase, zas bych to tolik neprehanel uvidime par kol pozdeji, jak se to bude ubirat, z Payeta mam radost

Reagovat
smazaný uživatel

* pochvala EAG samozrejme za druhou puli, ve ktere se oklepali a herne zvedli

Reagovat
EAG le grand amour

Je to přesně jak říkáš, první poločas jste nám dali lekci ( góly jsme vám docela darovali, ty Payetovi, to bylo do nebe volající.. ), a asi jste se nechali trochu ukolíbat, a druhej poločas jste nic extra neměli, narozdíl od nás.. Jak sem psal nad Tebou, dát penaltu, a tu šancu na konci (jak si to tam šteloval tak dlouho až to nakonec překop za tribunu..).

Byl to nakonec fajn zápas, byť jsme prohráli, tak za výkon v druhym poločase pro nás a za 1. poločas pro OM

Reagovat
smazaný uživatel

urcite, Payet je trida , skoda tech vasich sanci - Yatabare dnes proste den blbec no snad mu to bude sypat v dalsich zapasech, jak psal LesGones asi v preview - pro vas bude dulezite sbirat body v jinych zapasech a to, co jste predvedli ve druhe puli, s tim se da pracovat

Reagovat
EAG le grand amour

hlavne, aby se z toho nestal týden blbec, a měsíc blbec.. Nikdo jinej ty góly nedá.. To je jasný, klíčový jsou zápasy s Bastiou atd.

Reagovat
Langi

Payet vás potáhne...tohle byl naprosto fantastickej nákup

Reagovat
juninho8

tak nakoniec to nedopadlo az tak hrozne pre EAG ako to vyzeralo....nevidel som to ale je sympaticke ze sa uplne nezlozili a nedostali sestku...vela stastia do dalsich kol

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem celý zápas a řekl bych,že Marseille celej zápas s přehledem kontrolovala.Je pravda,že druhý poločas začali vlažnějš a Guingamp se hodně sympaticky tlačili dopředu a nezabalili to a tudíž gol dali i zaslouženě.Payet bude velká posila,i když má tehdenci někdy akci zadrbat..jako ve druhém poločase,kdy mu to tušim Valbuena dával na vápno, kde byl sám a on to ještě dvakrát zaseknul..

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa Maxifoot, chce Aulas okrem Gourcuffa predlžiť aj Gomisa,

pri predaji Gomisa sa rieši Filipko a možno nejaký brazilec,,,

veľa sa píše o Khazrim, tak som zvedavý, ale podľa mňa sa rozhodne až po 4. predkole LM kde bude jasné aká európská súťaž sa bude hrať..

Reagovat
Langi

určitě...dřív by to nemělo ani smysl...osobně doufám, že Bafé zustane

Reagovat
smazaný uživatel

A Gourcuffovi dát aspoň 10 mega. Snad Aulas nebude divočit a sníží mu to na polovinu, Gourcuffa mám rád a chtěl bych, aby zůstal, pokud bude brát solidní peníz.

Gomise klidně, Filipko je velká neznámá a Khazri je AMF, tak nevím, kam jej chtějí nacpat..třeba jako záskok za Greniera a Gourcuff bude trvale LMF? Každopádně do 4. předkola je ještě dlouhá doba a závěr přestupového okna bude hodně nabitý

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
smazaný uživatel

za tak krátky čas sa stal ikonou,legendou a hlavne veľkým hrdinom klubu

olé olé Licha

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=zYW5KUg1laE

Toto mal Saša dať a mal by hatrick, krásna akcia(14 prihrávok),jedna z najkrajších v zápase...

Reagovat
smazaný uživatel

Monacu budu vrátené 2 body, načo to dávajú také tresty, keď sa klub odvolá a hneď sa to zruší

Reagovat
smazaný uživatel

mam se tomu smat nebo mam byt nastvany? fakt uspeli s odvolanim?

Reagovat
smazaný uživatel

jj 2 body im vrátia, jediný trest im ostal zápas bez divákov..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jedne zápas s uzavřeným stadionem odehrát budou muset, nicméně

Mohammed Ali ‏@mohammedali_93 1h

In all honesty, don't think the one game behind closed doors will even matter, not like you can hear their support anyway..,.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa novinár Le Parisien, agent Wahbi KHAZRI (vek 22, Bastia) je prítomný v Tola Vologe.

takže s Khazrim na RW(s tým problém mať určite nebude, myslím že tam aj hrával) a Saša na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

*novinára

Reagovat
Langi

konecne budou taky nejake alternativy

Reagovat
smazaný uživatel

no ono na transfermarkte píše že je to AM a trochu aj LW, ale z posledných 5 zapasov Bastie hral tuším 3 na RW, a pre takých to hráčov by nemal byť problém zahrať krídla...tak uvidíme,,,

a cena cca 2-3 ME tak uvidim...mohol by to byť dobrý kauf

Reagovat
smazaný uživatel

že je on*

Reagovat
Langi

vim, taky sem to četl...za 2-3 ME by to byla paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Yoann Gourcuff sa dnes a ani zajtra neúčasti tréningu,, kvôli nejakému problému s kolenom, má sa zúčastniť nejakého vyšetrenia.....

katastrofa, raz za pol roka chytí formu a hneď príde smola,, dúfam že to nieje nič vážne,,, lebo toto je poľutovania hodné...čo sa jemu v kariére deje,,,toľko smoly koľko on má ....

Reagovat
Langi

to je v prdeli s nim

Reagovat
Langi

reakce LesGones

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele