Premier League - souhrn 37. kola: Liverpool venku opět ztratil

11.05., 15:28, aktualizováno 13.05., 23:06
Komentáře a souhrny
Jhon Durán (© AFP)

Liverpool v dohrávce neudržel vedení ve Villa Parku, odkud si odvezl pouze bod za remízu 3:3. Manchester City naplnil úlohu favorita na Craven Cottage a posunul se na první místo o dva body před Arsenal, ten odpověděl triumfem nad Manchesterem United. Tomáš Souček dokonal obrat West Hamu proti Lutonu.

Aston Villa - Liverpool FC 3:3

13.05.2024 21:00

Góly: 12. Youri Tielemans, 85. Jhon Durán, 88. Jhon Durán - 2. Emiliano Martínez (vl.), 23. Cody Gakpo, 48. Jarell Quansah

Liverpool remizoval ve 37. kole Premier League na hřišti Aston Villy 3:3. Utkání bohaté na góly odšpuntoval již třetí vlastenec Emiliana Martíneze v této soutěži, jenž poslal Reds do bleskurychlého vedení. Do konce poločasu se oba týmy prosadily ještě jednou, přičemž krátce po změně stran zvyšoval Jarell Quansah. Lvi ale nic nevzdali a v úplném závěru zápasu jim remízu dvěma přesnými zásahy vystřelil střídající Jhon Durán. I přes fantastický návrat do utkání si ovšem celek z Birminghamu zatím definitivně nepojistil účast v Lize mistrů v příští sezoně.

Liverpool už byl několik kol definitivně ze hry o titul, a mohl si tak poslední zápasy pod trenérem Jürgenem Kloppem užít. Mnohem větší tlak byl vyvíjen na Aston Villu, která stále bojovala o vysněnou účast v Lize mistrů. Definitivní pečeť na splnění ultimátního cíle mohla dát právě domácím vítězstvím. V ideální formě se ale Villans nenacházeli, neboť nevyhráli čtyři soutěžní duely v řadě, přičemž se museli smířit i s vypadnutím v semifinále Konferenční ligy.

Domácí zažili start do utkání jako z noční můry. Centr Harveyho Elliotta nedokázal v rukavicích ukočírovat Martínez a skákající míč se dokutálel až za brankovou čáru. Domácí příznivci však nemuseli truchlit dlouho, protože hned ve 12. minutě vyrovnal po vynikající individuální práci Ollieho Watkinse Belgičan Youri Tielemans.

Ofenzivní koncert v Birminghamu nebral konce. Nádhernou týmovou souhru zakončil Cody Gakpo, kterému stačilo pouze doklepnout míč do prázdné branky. Lví podíl na gólové akci měl zadák Joe Gomez, kterou geniální přihrávku narýsoval.

Hororový start zažili domácí také po změně stran. Ve 48. minutě se po lišácky zahrané standardní situaci hlavou prosadil Quansah. Villans se po inkasované brance chtěli okamžitě vrátit do zápasu, jenomže branka Watkinse byla odvolána kvůli postavení mimo hru Leona Baileyho.

Lvi z Birminghamu byli přece jen odměněni za svůj dechberoucí výkon. V 85. minutě se parádní dělovkou prezentoval střídající Durán a o tři minuty později vyrovnal na konečných 3:3. Villa Park praskal ve švech, když kolumbijský útočník šťastně tečoval střelu Moussy Diabyho.

Aston Villa tak uhrála bod a stále má velkou šanci na účast v Lize mistrů. Pokud už ovšem Tottenham neztratí body, tak budou muset Villans zabrat ještě 19. května v posledním kole proti Crystal Palace. Liverpool se ve stejný den střetne s Wolves.

Více informací k zápasu

Manchester United - Arsenal FC 0:1

12.05.2024 17:30

Góly: 20. Leandro Trossard

Arsenal zvítězil ve 37. kole Premier League na stadionu Manchesteru United 1:0. Jediným úspěšným střelcem duelu se stal Leandro Trossard, jemuž připravil gól jako na zlatém podnose Kai Havertz. Kanonýři tak nad Rudými ďábly uspěli potřetí v řadě a vrátili se do čela tabulky, odkud budou očekávat další utkání Manchesteru City. Svěřenci Erika ten Haga, kteří se museli po několikáté v ročníku vypořádat s řadou vynucených změn v základní sestavě, naopak nevyhráli již třikrát za sebou.

Zápasy s londýnskými soupeři v této sezoně Manchesteru United vůbec nechutnaly a další důkaz přinesla pondělní dohrávka na hřišti Crystal Palace. Orli nastříleli čtyři góly, čímž Rudé ďábly dohnali hned k několika negativním rekordům. Vůbec poprvé v historii Premier League totiž prohráli 13 zápasů v jednom ročníku a zároveň inkasovali už 81 soutěžních branek, což se jim naposledy "povedlo" v sezoně 1976/1977.

Arsenal od samého začátku hýřil větší aktivitou, což už po třech minutách vyústilo v zakončení Bukaya Saky do náruče Andrého Onany. Kanonýři drželi balon okolo soupeřova vápna a domácí se spoléhali pouze na rychlé protiútoky. Po jednom takovém si málem vstřelil vlastní gól Trossard, když odkopával přihrávku směřující na volného hráče nebezpečně kolem brány Davida Rayi. Své střelecké schopnosti ovšem obounohý křídelník ukázal na druhé straně hřiště. Havertz šikovně posouval míč pod sebe a Trossard jej z hranice malého vápna snadno dopravil do sítě. Navýšit vedení mohl Ben White, k němuž se chvíli před odehranou půlhodinou odrazil balon, ale jeho rána proletěla nad. Zbytek první půle drželi domácí balon, nicméně výraznější příležitost si nevypracovali.

Do druhého poločasu vstoupili lépe znovu Gunners a kombinovali kolem soupeřova vápna. Po křižné přihrávce se k ráně na hranici vápna dostal Declan Rice, ale jeho razantní pokus zblokovala defenziva Manchesteru. K vyrovnání se hnal po straně Alejandro Garnacho, který ve vápně narazil na Williama Salibu a ztratil míč. Po hodině hry pálil zpoza vápna Martin Ödegaard, avšak proti jeho pokusu se natáhl Onana. V závěru zápasu rozehrál kapitán Kanonýrů rohový kop, po němž si málem vstřelil vlastní gól hlavou Aaron Wan-Bissaka. Pohotovou reakci ukázal Onana, který se vyznamenal i proti následující dalekonosné pumelici Rice. Poslední příležitost si vypracoval aktivní Garnacho, když vyslal dělovku vedle Rayovy brány.

Arsenal si tak teprve druhou ligovou výhrou z Old Trafford za posledních 18 let udržel naději na zisk titulu. Jeho posledním ligovým soupeřem aktuálního ročníku bude 19. května Everton. Manchester čekají ještě dva vyzyvatelé a nejprve 15. května přivítá Newcastle.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Chelsea FC 2:3

11.05.2024 18:30

Góly: 16. Willy Boly, 75. Callum Hudson-Odoi - 8. Mychajlo Mudryk, 80. Raheem Sterling, 82. Nicolas Jackson

Chelsea zvítězila ve 37. kole Premier League na hřišti Nottinghamu 3:2. Oba soupeři si v zápase přehazovali vedení jako horkou bramboru. Poté, co hosté nejprve vedli a Forest do poločasu vyrovnali, zajistil domácím 15 minut před koncem jednogólový náskok odchovanec Blues Callum Hudson-Odoi. Hned nato ale srovnal Raheem Sterling a už v 83. minutě se po trefě Nicolase Jacksona ujali vedení Londýňané. Modří tak zvýšili své šance na účast v pohárově Evropě, jelikož bodově dotáhli šestý Newcastle. The Tricky Trees jsou i přes porážku v podstatě jistě zachránění, neboť mají oproti Lutonu rapidně lepší skóre.

Nottinghamu chyběl jen krůček k jistotě udržení prvoligové příslušnosti pro příští rok a udělat jej mohl už proti Chelsea. Londýňané ale v posledních kolech působili dobrým dojmem, když po výhře nad Spurs deklasovali West Ham 5:0 a výrazně se přiblížili evropským pohárům. Proti Forest Blues znovu sázeli na útočníka Jacksona, jenž přidal proti Kladivářům ke dvěma gólům i asistenci.

Hosté po úvodním hvizdu na nic nečekali a zásluhou Mychajla Mudryka se už v osmé minutě prosadili. Ukrajinský fotbalista rozvlnil síť přízemní ranou k pravé tyči. Velký podíl na jeho trefě měl také Cole Palmer, jenž svého nepokrytého spoluhráče našel ukázkovým pasem. Houževnatý výkon 17. týmu tabulky ovšem kulminoval na konci první čtvrthodiny, kdy se po standardní situaci hlavičkou k pravé tyči prosadil Willy Boly.

V 53. minutě se mohl o šokující obrat postarat Ryan Yates, jeho odvážný průnik defenzivou soupeře však skončil pouze na pravé tyčce. Chelsea dokázala zahrozit v 63. minutě prostřednictvím Thiaga Silvy, jeho hlavička od penaltového puntíku ale zasáhla pouze levou tyč. Rozdrnčet brankovou konstrukci se díky zásahu břevna podařilo o osm minut později také Hudsonu-Odoiovi. Pouhých 15 minut před vypršením základní hrací doby se právě tento muž zapsal na listinu střelců, když si ve velkém vápně nejprve obhodil beka a následně přízemním pokusem překonal gólmana. Krátce poté ovšem po pouhých sedmi minutách pobytu na hřišti dokázal projektilem ze střední vzdálenosti opět srovnat Sterling. O pouhé dvě minuty později pak senzační obrat hostujícího týmu dokonala hvězda minulého kola Jackson, který si perfektně naběhl na ukázkový centr Reece Jamese a doklepl balon do odkryté branky.

Nottingham tak sice nezískal ani bod, záchranu mezi anglickou elitou má však díky ostatním výsledkům prakticky jistou. Další utkání Forest čeká 19. května proti Burnley, Chelsea si ještě před závěrečným kolem střihne 15. května dohrávku s Brightonem.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Brighton & Hove Albion 1:1

11.05.2024 16:00

Góly: 45+5. Sean Longstaff - 18. Jöel Veltman

Newcastle v utkání 37. kola Premier League pouze remizoval na domácím stadionu s Brightonem 1:1 a významně ohrozil svou účast v Konferenční lize v příští sezoně. Magpies poměrně brzy prohrávali, neboť se po čtvrthodině hry prosadil obránce Joël Veltman. Strakám se poté sice povedlo zásluhou Seana Longstaffa vyrovnat, nicméně po změně stran si nevytvořily dostatečný tlak ke vstřelení vítězné branky. Racky sice mohl s těžkým soupeřem těšit zisk alespoň jednoho bodu, stále je však strašila mizerná bilance, když z posledních 11 venkovních duelů v lize dokázali zvítězit jen jednou.

Bohatí majitelé Newcastlu si uvědomovali, že aktuální sezona nebyla špatná, ale mohla být ještě o poznání lepší. Proto ostatně také Magpies rozhodili sítě a ještě před ukončením ročníku se začali zajímat o kanonýry Michaela Oliseho či Dominica Solankeho. Posily by se zajisté hodily také Brightonu, jenž si sice v předchozím kole vyšlápl na Aston Villu, avšak předtím čekal na ligovou výhru takřka dva měsíce.

Opatrný start klání naznačoval, že diváci nebudou sledovat další gólové hody jako tomu bylo ve dvou posledních zápasech v St. James' Parku. Poklidný průběh narušil v 18. minutě skórující Veltman, jenž si po rohovém kopu našel prodloužený míč na zadní tyči a ve snadné pozici se nemýlil.

Zvýšená aktivita domácích mohla přinést ovoce krátce po první třetině duelu, jenomže Longstaff ve vyložené šanci trefil pouze Barta Verbruggena, jenž si tak připsal klíčový zákrok. Své selhání ovšem dokázal anglický záložník napravit v nastaveném čase prvního dějství, kdy doklepl balon do odkryté sítě po hezké přihrávce Elliota Andersona.

Začátek druhého poločasu svým charakterem hodně připomínal ten první. Úvodní vzrušující okamžik měl na svědomí střídající Tariq Lamptey, jenž si při snaze odvrátit centr málem srazil balon do vlastní branky. Ani tato situace však nerozproudila krev hlavních aktérů a fanoušci dlouho čekali na výraznější šanci. Alespoň v náznaku příležitosti se v 78. minutě objevil střídající Miguel Almirón, ze značného úhlu ovšem Verbruggena nepřekonal. V největší možnosti druhé půle pak selhal i Harvey Barnes, který kousek za malým vápnem napálil míč nad břevno.

Straky tak soupeře okradly o body alespoň remízou. Newcastle v následujícím kole zamíří 15. května k duelu s Manchesterem United, Brighton ve stejný den hostí Chelsea.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace 1:3

11.05.2024 16:00

Góly: 68. Matheus Cunha - 26. Michael Olise, 29. Jean-Philippe Mateta, 73. Eberechi Eze

Crystal Palace zvítězil ve 37. kole Premier League na hřišti Wolves 3:1. O tři body se opět postaral ofenzivní trojlístek Orlů, ve kterém znovu zářil Michael Olise, o nějž se momentálně zajímá několik velkoklubů. Útočníky londýnského klubu na druhé straně střelecky doplnil ještě Matheus Cunha, jenž pouze kosmeticky upravil skóre, a Eagles tak pošesté v řadě neprohráli. Hosté navíc prokázali, že se jim proti Wolverhamptonu daří, když vyhráli šesté z posledních sedmi vzájemných ligových utkání.

Ačkoliv byla změna trenéra u Orlů vynucená zdravotním stavem Roye Hodgsona, lépe to pro londýnský celek dopadnout nemohlo. Oliver Glasner totiž v posledních pěti kolech dovedl svůj nový celek ke čtyřem výhrám, včetně senzačního triumfu v Liverpoolu a výprasku Manchesteru United z minulého kola. Eagles si tak s předstihem zajistili záchranu a duel proti Vlkům si mohli užít bez starostí.

Hned od úvodního hvizdu bylo patrné, že ani jednomu celku už o nic nešlo. Do vyrovnaného střetnutí však poté promluvil faktor zvaný Olise. Ten se totiž ve 26. minutě uvolnil na hranici velkého vápna, přehodil si míč na pravačku a milimetrově přesným obstřelem na zadní tyč nedal gólmanovi šanci. O chvíli později neuhlídala domácí defenziva francouzského křídelníka podruhé. Po jeho lobu zakončoval Nathaniel Clyne pouze do brankové konstrukce, míč se ale poté odrazil k dobíhajícímu Jeanu-Philippemu Matetovi, a ten měl již úlohu jednoduchou.

Po příchodu ze šaten se nejvýše do vzduchu zavěsil Joachim Andersen, ale svůj pokus nasměroval pouze do jednoho z bránících hráčů. Jakmile se však zápas překlopil do závěrečné třetiny, začali své útočné dovednosti předvádět také domácí. Hee-Chan Hwang si v rychlosti vyměnil míč s Cunhou a druhý jmenovaný jej se štěstím uklidil pod břevno. O chvíli později byl blízko k vyrovnání Hwang, nicméně gólové zakončení mu z kopačky na poslední chvíli sebral vynikajícím skluzem Clyne.

V 73. minutě opět úřadoval nechytatelný Olise, jenž vyslal do úniku Eberechiho Ezeho, ten se vyhl vyběhnutému brankáři a vystřelil balon do odkryté sítě. Wolves nakonec nespasila ani krátká přesilová hra, kterou svými zbytečnými žlutými fauly nabídl soupeři v samotném závěru Naouirou Ahamada.

Crystal Palace tedy opět zvítězilo a dotáhlo se na svého soupeře v tabulce. Wolves letošní ligovou pouť zakončí 19. května v Liverpoolu, zatímco Orli ve stejný den vyzvou Aston Villu.

Více informací k zápasu

West Ham United - Luton Town 3:1

11.05.2024 16:00

Góly: 54. James Ward-Prowse, 66. Tomáš Souček, 77. George Earthy - 6. Albert-Mboyo Lokonga

West Ham otočil vývoj utkání 37. kola Premier League a proti Lutonu nakonec zvítězil 3:1. Hosté šli v samém úvodu překvapivě do vedení, když se hlavou trefil Albert Sambi Lokonga, jenž u The Hatters hostuje z londýnského Arsenalu. První gól výpůjčky od městského rivala The Hammers však na body nestačil. Domácí na začátku druhé půle srovnali a v 66. minutě po gólu Tomáše Součka ukončili naděje Kloboučníků na setrvání v nejvyšší anglické soutěži. Rozdíl mezi Lutonem a Nottinghamem ve skóre je totiž příliš vysoký. Další český reprezentant Vladimír Coufal odehrál celý duel a rovněž přispěl k ukončení čtyřzápasové série svého týmu bez vítězství.

Kladiváři předvedli v minulém kole další mdlý výkon, který potrestal rival z Chelsea drtivou výhrou 5:0. Vedení klubu tak definitivně ztratilo nervy s Davidem Moyesem, kterého by měl po konci sezony nahradit španělský kouč Julen Lopetegui. Spousta změn by ovšem mohla potkat také Luton. Vše nasvědčovalo tomu, že tím největším rozdílem pro příští ročník bude opětovná účast hostů v EFL Championship, jelikož The Hatters ztráceli na nesestupovou 17. pozici tři body.

V úvodních minutách se však fanoušci přesvědčili o tom, že nováček ligy svůj boj o udržení nevzdal. V šesté minutě šli totiž hosté do vedení poté, co Lokonga usměrnil centrovaný balon ze strany za záda Alphonse Areoly. Kladiváři potřebovali pár minut na to, aby se v utkání rozkoukali. Ve 13. minutě všichni na hřišti strnuli, když Jarrod Bowen napálil tyč. Pro domácí tato šance zafungovala jako budík, a tak se hnali za vyrovnáním. Po půl hodině hry Coufal chytrou přihrávkou oslovil Mohammeda Kuduse, jenž po uvolnění přestřelil.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe West Hamu, který se po pár minutách radoval z vyrovnání. Coufal začal rychlý protiútok zachycenou přihrávkou a vysláním Bowena do úniku po lajně. Anglický střelec sice z úhlu proti Thomasi Kaminskému neuspěl, nicméně James Ward-Prowse z dorážky propálil vše, co mu stálo v cestě. Vzápětí mohl Bowen stav utkání otočit, ale po chybě v obraně soupeře hlavičkoval pouze do rukavic gólmana The Hatters.

Zvýšený tlak domácích vyústil v 66. minutě v obrat ve skóre, když se na hranici vápna opřel do odraženého míče Souček a z voleje se trefil přesně k tyči. Pojišťující branku zaznamenal v 77. minutě George Earthy, jenž využil přihrávku do malého vápna a snadno doklepl balon mezi tři tyče. Pro mladíka z akademie The Hammers se jednalo premiérový gól v Premier League při jeho druhém startu.

West Ham tak v posledním domácím duelu pod koučem Moyesem zvítězil. Závěrečný zápas sezony odehraje 19. května na trávníku dost možná mistrovského Manchesteru City, Luton tentýž den přivítá Fulham.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Burnley FC 2:1

11.05.2024 16:00

Góly: 32. Pedro Porro, 82. Micky van de Ven - 25. Jacob Bruun Larsen

Tottenham prolomil své trápení v domácím utkání 37. kola Premier League, ve kterém porazil předposlední Burnley 2:1. Hostům dodal jiskřičku naděje na záchranu ve 25. minutě Jacob Bruun Larsen, jejich radost však po půlhodině hry proměnil ve smutek Pedro Porro, na kterého navázal po změně stran Micky van de Ven. The Clarets tak ani na 12. pokus neporazili tým ze severu Londýna na jeho stadionu a po roce v nejvyšší anglické soutěži sestupují zpět do Championship.

Kohouti v rozhodující fázi sezony absolutně ztratili formu a po čtyřech po sobě jdoucích porážkách s celkovým skóre 4:13 se prakticky mohli rozloučit s příštím ročníkem Ligy mistrů. Poslední zbytky nadějí na účast v milionářské soutěži spočívaly mimo jiné v povinné výhře nad Burnley. The Clarets ale šlo o holý život, jelikož jakýkoliv jiný rezultát než vítězství by zpečetil jejich pád o ligové patro níž.

Hostující mužstvo se domácího favorita rozhodně nezaleklo a od úvodu s ním hrálo otevřenou partii. Za odvážný přístup mohli hráči Burnley sklidit ovoce již v páté minutě, kdy Vitinhovu nebezpečnou hlavičku zlikvidoval Guglielmo Vicario. Na druhé straně krátce nato z dobré pozice pálil volný Brennan Johnson, také Arijanet Murič si ale připsal první úspěšný zákrok.

Skóre se tedy poprvé měnilo ve 25. minutě. Sander Berge skvěle potáhl míč z vlastní poloviny, průnikovou přihrávkou vysunul do úniku Bruuna Larsena a ten se tváří v tvář italskému gólmanovi Spurs nemýlil. Odpověď Tottenhamu na sebe nenechala dlouho čekat, po půlhodině hry totiž dělovkou k přední tyči prostřelil Muriče Porro.

Po změně stran Kohouti hru uklidnili a dominancí na balonu nepouštěli The Clarets do nebezpečných protiútoků. Misky vah na stranu londýnského celku mohl překlopit v 68. minutě Dejan Kuluševski, jenž nadějným pokusem mířil k levé tyči, ale Murič dobrým zákrokem nebezpečí zažehnal. O 10 minut později byl ještě blíže rozdílovému gólu Johnsson, který však ve skluzu před odkrytou brankou nedokázal přízemní pas ze strany usměrnit do sítě.

Kvůli dosavadnímu hrdinovi Burnley se neujala ani dorážka Papeho Matara Sarra, což nicméně Spurs vadit nemuselo. Čerstvě zvolený hráč sezony Tottenhamu van de Ven totiž po skvělém průniku umístil svou přízemní střelu přesně k levé tyči, a připsal si tak již třetí vítězný gól v letošní sezoně.

Tottenham tedy získal povinné vítězství a udržel teoretické naděje na umístění v nejlepší čtyřce. Nyní je bude čekat složitá dohrávka proti Manchesteru City, který přivítají 14. května. Burnley se 19. května rozloučí s anglickou elitou zápasem s Nottinghamem.

Více informací k zápasu

Everton FC - Sheffield United 1:0

11.05.2024 16:00

Góly: 30. Abdoulaye Doucouré

Everton porazil ve 37. kole Premier League Sheffield 1:0. Ani jeden celek už v předposledním utkání letošní sezony neměl o co hrát. Zatímco Toffees se i přes osmibodový odečet bez problémů zachránili, hosté se s nejvyšší anglickou soutěží po roce opět loučili. The Blades tak alespoň chtěli využít nejlepší bilance v Goodison Parku ze všech venkovních stadionů v anglické nejvyšší soutěži a utnout 12zápasovou sérii bez vítězství, o naději na pátou zdejší výhru je ale obral po půlhodině hry jediným gólem Abdoulaye Doucouré, jenž se prosadil poprvé od 10. prosince.

Sheffield v závěrečných kolech usiloval vzhledem k naprosto tragické sezoně už jen o to, aby nepřidal další negativní rekordy k sestupovému ročníku 2020/2021. Tehdy opustil nejvyšší soutěž s historicky nejnižším počtem vstřelených branek a nejvíce porážkami. Letos zase dosáhl na magickou hranici 100 inkasovaných gólů. Zato Everton sledoval soužení soupeře z bezpečné vzdálenosti, a to navzdory druhému nejvyššímu odečtu bodů v dějinách Premier League.

První velkou příležitost si domácí vytvořili ve 13. minutě, kdy se po krásném zpracování dlouhého nákopu vydal do protiútoku Dominic Calvert-Lewin, před brankou pak naservíroval míč Doucourému, ten však zakončil přesně do Wese Foderinghama. Reflexivně musel zakročit 33letý gólman proti dalekonosné ráně Calverta-Lewina ve 28. minutě, kterou ve vápně tečoval jeden z obránců.

Záhy už ale hrotový útočník Karamelek na Foderinghama vyzrál, když ho při úniku dostal z malého vápna, kam poslal centr na připraveného Doucourého, jenž hlavičkoval do prázdné sítě. Hosté zahrozili při prvním výletu do soupeřova vápna ve 40. minutě, kdy na poslední chvíli odstavil Camerona Archera od míče Jordan Pickford.

Po změně stran se ani jeden celek do větších šancí nehnal. Domácí si bez větších obtíží hlídali jednogólový náskok a hosty pustili jen k malému množství střel, které ale mezi tři tyče nemířily. Nejvýraznější příležitost druhého dějství zaznamenal v 78. minutě James Garner, jeho rána z hrany vápna však těsně minula branku, a The Blades tak alespoň utnuli desetizápasovou sérii utkání s minimálně dvěma inkasovanými góly.

Toffees si i přesto s otloukánkem sezony poradili. V závěrečném kole jim bude 19. května věnována spousta pozornosti, protože budou moci zkomplikovat Arsenalu boj o titul. Sheffield se s Premier League rozloučí ve stejný den proti Tottenhamu.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Brentford FC 1:2

11.05.2024 16:00

Góly: 90. Dominic Solanke - 87. Bryan Mbeumo, 90+5. Yoane Wissa

Brentford porazil ve 37. kole Premier League Bournemouth 2:1 a zapsal již třetí triumf z posledních pěti ligových zápasů. Včely, které již měly jistotu záchrany, odehrály na jihu Anglie aktivní zápas, nicméně dlouho nemohly vstřelit gól. Když už to vypadalo na bezbrankovou remízu, tak se v závěru prosadil Bryan Mbeumo. Na jeho trefu ještě našel odpověď domácí ostrostřelec Dominic Solanke. Když ale v páté minutě nastavení skóroval nepokrytý Yoane Wissa, domácí již neměli na další gólovou akci čas a museli všechny body přenechat Londýňanům.

Dvě kola před koncem ročníku panovala mnohem větší spokojenost v táboře domácích, kteří se teoreticky mohli bodově dotáhnout třeba na londýnskou Chelsea. Hlavní cíl si splnily také Včely, jež si s předstihem zajistily elitní ligovou příslušnost pro další ročník. Oba celky se tak už nenápadně soustředily i na letní přestupové období. Do médií například prosákla informace, že Bournemouth uvažuje o výměně střelce Solankeho za kanonýra Newcastlu Calluma Wilsona.

Aktivitou v úvodu zápasu hýřily především brentfordské Včely, již v osmé minutě musel po ráně Keana Lewise-Pottera z těsné blízkosti zakročit Mark Travers. Vzhledem k nedostatečné razanci zakončení se ale příliš nenadřel. O čtvrt hodiny později přišla velká příležitost také pro The Cherries, chytrou průnikovou přihrávku Justina Kluiverta ovšem zakončil Antoine Semenyo dělovou ranou mimo. Ve 27. minutě se již síť za gólmanem Brentfordu rozvlnila, přesnému zásahu Solankeho ovšem předcházela hra rukou, kterou odhalil videorozhodčí.

Lewis-Potter se po hodině hry dostal do další velké šance, tentokrát ovšem jeho projektil z velkého vápna zastavil blokující obránce. Herní převaha Brentfordu postupně mizela, v 73. minutě nicméně naběhl do Ivana Toneyho Ilja Zabarnyj, v důsledku čehož hlavní sudí nařídil pokutový kop. Videorozhodčí ale následně odhalil, že anglický útočník se poroučel k zemi až příliš ochotně, a penalta tak byla odvolána.

Branka přišla až v 87. minutě, kdy Mbeumo zakončil bleskovou akci nechytatelnou ranou k pravé tyči. Domácí ovšem vzápětí vyrovnali, Solanke si excelentně naskočil na centr Marcose Senesiho a poslal míč do levého horního rohu branky. Hosté přesto dokázali zvítězit, tečku bláznivému závěru totiž dal po Mbeumově pasu dělovou ranou z hrany malého vápna Wissa.

Bournemouth na domácím stadionu zaváhal a umístění v horní polovině tabulky nemá ve vlastních rukou. Oba celky sehrají závěrečný duel sezony 19. května. The Cherries navštíví trávník Chelsea, Brentford přivítá Newcastle.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Manchester City 0:4

11.05.2024 13:30

Góly: 13. Joško Gvardiol, 59. Phil Foden, 71. Joško Gvardiol, 90+7. Julián Álvarez (pen.)

Manchester City zvítězil ve 36. kole Premier League na půdě Fulhamu 4:0. Dvěma góly se blýskl v poslední době ve fantastické formě hrající Joško Gvardiol, jehož na listině střelců doplnili hvězdný mladík Phil Foden, který se prosadil přibližně po hodině hry k tyči a mistr světa Julián Álvarez. Tým ze západního Londýna tak svou chalupu před nájezdem svěřenců Pepa Guardioly již pošesté v řadě neubránil.

Dalším z řady týmů, které se chtěly pokusit zastavit momentálně rozjeté Citizens, byli v nepříliš oslnivé formě hrající Chalupáři. Ti v předchozích sedmi ligových duelech uspěli za tři body pouze jednou, zatímco jejich soupeř v nejvyšší anglické soutěži zvítězil šestkrát za sebou. Fulham navíc proti Manchesteru táhl šňůru 15 soutěžních proher v řadě.

Ani tentokrát to od samého začátku utkání nevypadalo pro The Cottagers optimisticky. Z vůbec první střely hostujícího celku totiž po pohledném individuálním průniku do vápna soupeře vytěžil přízemní ranou k levé tyči úvodní branku Gvardiol. Převahu City nepřerušilo ani zranění kotníku Nathana Akého. Trápící se Fulham nedokázal v první půli ani jednu svou akci zakončit střelou. Krátce před změnou stran mohl náskok favorita navýšit po rohovém kopu Manuel Akanji, sám na vzdálenější tyči však nedokázal sklopit svůj volej.

Ve druhém dějství se po pohledné sérii přihrávek dostal ke střele z úhlu Bernardo Silva, jeho zakončení na bližší tyč nicméně bez větších obtíží zlikvidoval Bernd Leno. V 59. minutě bylo o osudu utkání vzhledem k jeho průběhu prakticky rozhodnuto - po individuální akci Silvy se balon odrazil k Fodenovi a také druhý levý krajní hráč The Sky Blues se prosadil přízemní ranou k tyči.

Na listinu střelců se mohl po hodině hry zapsat také Erling Haaland, jeho lob ovšem brankovou konstrukci přeletěl. Další hřebíček do rakve Fulhamu zatloukl svým druhým gólem v zápase chorvatský bek Gvardiol, který skluzem na vzdálenější tyči dorazil centrovaný míč za záda bezmocného Lena. V nastaveném čase se pak druhé žluté karty v utkání dočkal Issa Diop, konečné skóre zápasu určil suverénním pokutovým kopem do pravého dolního rohu branky Álvarez.

Manchester City tedy duel bez většího překvapení ovládl a nadále má boj o titul ve svých rukou. Nyní se bude soustředit na klíčovou dohrávku na hřišti Tottenhamu, která Citizens čeká 14. května. Fulham se o pět dní později utká v posledním letošním zápase s Lutonem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
37
27
5
5
89 : 28
86
2
Manchester City
36
26
7
3
91 : 33
85
3
Liverpool FC
37
23
10
4
84 : 41
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76 : 56
68
5
Tottenham Hotspur
36
19
6
11
71 : 59
63
6
Newcastle United
36
17
6
13
79 : 57
57
7
Chelsea FC
36
16
9
11
73 : 61
57
8
Manchester United
36
16
6
14
52 : 56
54
9
West Ham United
37
14
10
13
59 : 71
52
10
Brighton & Hove Albion
36
12
12
12
54 : 58
48
11
AFC Bournemouth
37
13
9
15
53 : 65
48
12
Crystal Palace
37
12
10
15
52 : 58
46
13
Wolverhampton Wanderers
37
13
7
17
50 : 63
46
14
Fulham FC
37
12
8
17
51 : 59
44
15
Everton FC
37
13
9
15
39 : 49
40
16
Brentford FC
37
10
9
18
54 : 61
39
17
Nottingham Forest
37
8
9
20
47 : 66
29
18
Luton Town
37
6
8
23
50 : 81
26
19
Burnley FC
37
5
9
23
40 : 76
24
20
Sheffield United
37
3
7
27
35 : 101
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (294)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Čili pokud Arsenal nevyhraje na Old Trafford, můžou City slavit titul už v úterý proti Tottáči.

Reagovat
Nikikrew

Yep

Reagovat
vladis271

Yeah City a ich run in. Doteraz mam neprijemne spomienky. A hned sa mi vybavia dve velke.

1. Ako ich Leicester doma umne branil a k nicomu nepustal a potom okolo 70 minuty uz nvm kto nejaky nepravdepodobny strelec, tusim Kompany? z 30 metrov vymietol sibenicu. Tam nas to, ale aspon namotivovalo, znasilnili sme Barcu v odvete a vyhrali LM. A rok nato zapli cheat code a titul vyhrali prakticky do Vianoc.

2. Ta nahanacka ked Gerrardova Vila vyhravala do polcasu 2:0 aby to City otocili na 3:2. Ale tam sme mali problemy aj my a vyhrali sme svoj zapas az v zavere. Spekuluje sa, ze Liverpool vyhravat do polcasu City by to polozilo a ten obrat by psychicky nezvladli. Ktovie.

City su take zlaticka ked s nimi bojujete o titul. Relentless bastards.

Reagovat
fenixLFC

1, yup, to bol kompany

2, to je zbytocne spekulovat, tam sme si to mali uhrat uz predtym

Reagovat
O.Giroud

Síce to prajem Arsenalu aj keď sa to vo mne bije kvôli pár individuám tu či na twitteri, ale na druhej strane si aj užívam ako niekto zažíva to čo my, keď sme pred každým zápasom ManCity dúfali ako zakopnú

Inak dosť zvláštna špekulácia s Aston Villou veď to bolo 1-1 s Wolves, to už si akože povedali, že ha remíza po polčase to už asi nedajú?

Reagovat
vladis271

Skor tak, ze aj ked City prehravali 0:2 stale brali v tej chvili titul oni. Ak by prehravali 0:2 a my sme v tej chvili vyhravali a virtualne mali titul v rukach uplne inak by sa im ten zapas mohol otacat.

Reagovat
Kinky7

Ad 2. Když coutinho dával v 68. Minutě na 2:0 pro Villu tak jsem už nevěřil ale těch 5 minut 75-80 a 3 góly byly neskutecny, gundo na zadní tyči a bylo

Reagovat
mimi_united

Gratulácia Cíti k titulu, titul zostane v manchesteri

Keď si Arsenal myslí že u nás zvíťazí tak sú veľmi naivní

Reagovat
j_mrazik

Jestli u vás nevyhrajeme, tak si ten titul fakt nezasloužíme, protože vás teď poráží kde kdo.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Azza

Reagovat
icemike

Reagovat
J0EL

Reagovat
sajty

Jaký je prosím výsledek zápasu?

Reagovat
oli9

Souček

Reagovat
DieFohlenBMG

Mám pocit, že to byl jeho první gól zpoza vápna v PL

Reagovat
Zaschrona

5 domácích výher s čistým kontem v řadě a 4. nejlepší obrana v lize. Sice jsme od Vánoc do Velikonoc nevyhráli zápas, ale nakonec dohromady docela fajn sezóna, v podstatě bez peněz solidní progres, vyhrané derby a nebyl to často ani zas tak špatný fotbal, teda až na to hrozivé zakončování. 48/40 bodů, realisticky vzato s tím Dyche udělal dost práce, jakkoliv mě někdy s přílišnou trenérskou pasivitou štve. Dohromady s tím Dyche uhrál víc bodů než Martínez v druhé a třetí sezoně,

V posledním kole nám Arsenal asi klasicky venku nandá, nezbývá tedy než konstatovat, že bylo fajn sledovat vyrůst hráče jako Branthwaite v našem dresu, má na to být velmi brzy jedním z nejlepších obránců na světě a vzhledem k finanční situaci ho nemůžeme udržet. Čekám i odchod Onany, dost se obávám, že to může být i poslední zápas i Pickforda, DCL nebo Garnera, protože jestli je ta situace tak špatná, jak se zdá, těžko můžeme odmítat jakoukoliv solidní nabídku a kádr nejspíš budeme plácat z volných hráčů, co na nás zůstanou + z hostovaček. Jestli tohle léto přežijeme a nakonec skončíme s nějakým trochu normálním majitelem a krásným novým skvělým stadionem plně ve vlastním držení, jsou to všechno dohromady ale maličkosti. Poslední sezóna v Goodisonu ale nejspíš bude zas nekonečné utrpení a zábava dohromady.

Reagovat
Kinky7

Držím palce

Reagovat
Zaschrona

Dík, dobrý by bylo od vás dostat na hostování McAteeho, zvlášť jestli Leeds postoupí a neudržíme Harrisona.

Reagovat
Salfovic

A máte šanci na nějakého normálního majitele? Podle toho, cos psal nedávno, to tak nevypadalo.

Reagovat
Zaschrona

Tak proti 777 je skoro normální i Řebíček nebo Venky's. Včera kvůli nim fandové Standardu raději znemožnili odehrání zápasu vlastního týmu, protože jim hrozí, že klub krachne a celkově ho šíleně vedou...

Pár dní zpět byly spekulace, že MSP Capital uvažují o obnově zájmu, stejně tak nějací milionáři, naši angličtí fandové, zájem mají mít i nějací další Američani. Snad teda nějaká šance je, jakkoliv máme giga dluhy, s tím novým skoro hotovým stadionem ale musíme být atraktivní, očekávaný růst příjmů by měla být raketa o desítky milionů liber ročně nahoru... pokud klub udrží stadion v rukou.

Reagovat
Kixi Syhimour

Dyche je holt kvalitní trenér

Reagovat
r.mrazik

Ten stadion je super. Tomu klubu to dá extrémně hodně.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ať se daří!

Reagovat
Salfovic

Luton boj o záchranu do předposledního kola, to je slušnej výkon

Reagovat
Kixi Syhimour

naopak Burnley hype nic moc...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Bayern +

Presne ako sa očakávalo.

Reagovat
thewall

Nottingham prakticky zachráněn Uff...

Reagovat
Bayern +

Našťastie. Je to zábavný klub aj tím. Nakoniec tá zostupová trojka ideál, rozprávka Lutonu v PL pekná, ale dlhodobo by lige nemali čo dať. Ti dvaja sračkari pod nimi nemali v PL čo robiť.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
hona.kub

Tak ahoj kvailifikace o EKL, přijdem o velezajímavý špíly s Inter Escaldes z Andorry, nebo se Zira z Ázerbajdžánu. Vypínám to, mrdám to, tam nebylo celej špíl nic, co by stálo za zmínku. Prodejte Palmera, dokud má vysokou cenu, jinak se radši sám vykoupí a uteče za pakatel

Reagovat
hona.kub

tak jsem jim pomohl zmrdům, teď jsem koukl na Livesport, miluju Chelsea a Palmer je miláček

Reagovat
Modřín2

Reagovat
Modřín2

Pěkný zápas plný nervů. 6 místo snad dáme a Forest zůstává v PL

Reagovat
Talker

Nottingham brutální výkon, oni jsou strašně rychlí v protiútocích, k tomu přehustili střed a to, co nám dovolilo dominovat v posledních zápasech kompletně smazali.

Poche zareagoval o poločase změnou rozestavení, pak i střídáními a tu hru změnil. Vydřená výhra.

Po 29. kole byla Chelsea na 9. místě a Newcastle na 11. O 7 kol později je z toho boj o 6. místo.

Reagovat
Talker

Jinak za posledních 13 zápasů, jedna prohra.

Od konce prosince 10 výher, 5 remíz, 3 prohry.

Žádný zázrak, ale rozhodně solidní a pokud by se nám to podařilo udržet celou sezonu, tak je to na pohodovou TOP4.

Reagovat
spider_8

Hlavne je dulezity, ze vykony hracu jdou nahoru. Tech, co letos udelali velky vykonnostni pokrok je hodne a to je pro me hlavni znak toho, ze Poche odvadi dobrou praci. Potrebujeme ted hlavne stabilizovat kadr a rozvinout mlade hrace a na to je Poche spravna volba. Byla by blbost ho ted vyhazovat, pristi rok uz ale musi jednoznacne udelat LM.

Reagovat
hona.kub

Jak sem si pro sebe pičoval na Jacksona, tak má zatím velmi slušný čísla na první sezónu. Pak je tam ale fakt, že toho spoustu zazdil a ty čísla a hlavně body v tabulce, mohli být úplně jinde

Reagovat
Talker

Takhle - v posledních +-10 zápasech začal dávat konečně konzistentně goly. On měl mizerný start sezony, pak přišel dvojzápas se City+Tottenhamem, kdy dal 4. Pak zase čtvrt roku téměř hovno a teď se rozjel.

Byť čísla vypadají dobře, tak mi to přijde prostě málo - byť tam zlepšení je.

On je to strašně divnej hráč. Spoustu věcí v holdupu udělá dobře, zvlášť když má prostor, tak dokáže potáhnout míč, ale ve finální třetině toho hromadu posere.

Co se týče čísel, tak je to taky podivný. On měl reálně šancí dost na to, aby nastřílel 20+, ale dosere hromadu akcí. On má 18xG v tuhle chvíli, ale to se tam nepočítají ty akce, které dojebe sám - měl nějaké akce, kdy šel sám na golmana a buď odevzdal míč nebo se vyhnal někam do prdele. Pak všechny ty akce 1x1 s obráncem nebo 2x2, 3x2, kdy odevzdá míč nebo z toho udělá normální situaci.

Rozhodně se v druhé polovině roku zlepšil v tomhle, ale být tam špičkový útočník, tak si myslím, že má klidně 20-25 golů a neřešíme boj o 6. místo, ale třeba 4.-5.

Reagovat
Maximm9

Souhlasim s tebou, ale nesmime zapominat, ze jeste 2 roky zpet hral za Villareal B a k nam sel po jednom roce ve Villarealu, takze potrebuje nabrat zkusenosti. Aspon takove argumenty dostavam ja, kdyz kritizuju Mudryka, ze v dospelem fotbale nema moc nahrano, tak ten Jacksson je neco podobneho. Akorat u Jackssona vidim zlepseni.

Reagovat
Talker

Jo, jsou na tom podobně - jen Mudryk prostě je někde na rozhraní lavičky a základu, kdežto Jackson hraje v základu 90% zápasů.

Reagovat
hona.kub

Ty jo, zrovna nedávno sem viděl nějakou statistiku, že Chelsea je od Vánoc tým, kterej je pohodlně v TOP4. Bohužel ale jen od Vánoc, celej podzim byl zmar a utrpení. Kéž by ten vzestupný trend pokračoval dále

Reagovat
Talker

Což je úplně nečekané, že byl příšerný podzim a nikdo to nemohl předvídat, když jsme měli kompletně nový kádr poskládaný prakticky během 8 měsíců, drtivá většina hráčů pod 24 a s golmany a útočníky, kteří nejsou TOP. Zvlášť když k tomu ještě přidáš hromadu zranění

Reagovat
mesyas

Ten James vypadá tlustě a přesto je dobrej. V posledním zápase se může zranit, přes prázdniny se dá do pořádku na 5 zápasů v nové sezoně.

Reagovat
guestikor

Hm, to je v hajzlu. City nás nakonec předběhne i na skóre West Ham tam v posledním kole dostane klasicky na držku

Tak snad se jeste zítra hecnou a naposled zatlačí na City.

Reagovat
r.mrazik

Když vidím Kuduse, proč ten Eth chtěl Antonyho??

Reagovat
SunFells

Reagovat
I am Mancunian

Lebo bol 2x drahsi

Reagovat
John Obi Mikel

Vypadá to hodně nadějně ty poháry, snad to neposerem.

Reagovat
hona.kub

Jako dokážu si pro Chelsea představit lepší Evropu, než kvalifikaci do EKL. Ale aspoň nějakej potencionální evropskej pohár bych bral všemi deseti, v momentální bídě a nouzi

Reagovat
guestikor

Máte dobrý los, to 6 místo uhrajete a na 90% to bude EL Newcastle půjde ze 7. do EKL, což Isakovi nebude stačit a bude chtít do Arsenalu

Reagovat
Svatej

God freezes time every time Jackson gets the ball and flips a coin. If it’s heads he turns into a lobotomized squirrel with asthma and a broken foot. If it’s tails he turns into prime R9.

Reagovat
Talker

Spíš hodí 2 kostky a když padnou 2 šestky, tak se změní v R9.

Reagovat
Miguel19

Cole Palmer je také teprve třetím Angličanem v historii Premier League, kterému se podařilo zaznamenat 20+ gólů a 10+ asistencí během jedné sezóny po Franku Lampardovi (2009/10) a Harrymu Kaneovi (2020/21).

Saka ještě neměl double?

Reagovat
SunFells

Double double? Měl a není to to, co tam uvádíš.

Reagovat
Maximm9

Watkins je taky blizko

Reagovat
VTID94

Už len gól

Reagovat
Error

K 20+ ma daleko

Reagovat
Man__United

Nebyl to špatný zápas na to, s takovou sestavou hodně dobrý výkon, mít na hřišti Bruna tak nějaký gól dáme, škoda no, snad to Arsenal dá

Reagovat
masly008

A u nás jeden z nejhorších a nebylo to vaší hrou.

Reagovat
Kixi Syhimour

Inu, ať už jsou Spurs jací jsou, tak evidentně na ně City moc neumí, tak jsem zvědav. Remíza jim stačit nebude, jsem sice ochotný věřit tomu, že dokáží sestřelit WHU kolik budou chtít, nicméně totéž by nakonec platilo i o Evertonu na Emirates.

Reagovat
O.Giroud

Everton až na jednu výnimku moc debakle nedostáva, veď tá trojka Tarkowski, Brantwaithe a Pickford sú ok. Myslím, že max. by vyhrali o 2, ak by nedostali nejakú redku.

Reagovat
Miguel19

Everton má 4. nejlepší obranu v lize. Tam bych s nějakým debaklem moc nepočítal.

Reagovat
LaVolpe

Jako třeba na Stamford Bridge.

Reagovat
Miguel19

I slepá veverka občas najde žalud

Reagovat
Kinky7

myslim ze jsme schopny dat WHU o 3 goly vice nez vy Evertonu

Reagovat
SunFells

To bylo vážně špatné, jeden Rashford místo Garnacha a nejspíš ztratíme.

Reagovat
iamek

Uff parádní výsledek. Od Arsenalu jsem čekal vetsi show, ale na titul to bohužel bude stačit. City na Spurs ztratí

Reagovat
Busby babes

Vsak pokud da arsenal titul tak to je ta lepsi varianta

Reagovat
Miguel19

Pro EF nejhorší možná.

Reagovat
Azza

pro mé játra taky

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Grahf

no není

Reagovat
Acquanni

Tvl to je fakt smutný, když fannda United radši uvidí City překonat 3 ligové prvenství jejich týmu v řadě, než aby vyhrál Arsenal. A to jen kvůli pár debilům na EF Btw. Jasně, že jsem očividně zaujatý, ale vážně je fanbase Arsenalu tady jakkoli horší, než ostatních klubů? Pokud se nepletu, tak je Arsenal nejčastěji hlavním oblíbeným klubem tad, takže těch dementů je logicky početně nejvíc, Ale to je prostě jen % zastoupení dementů tady obecně a jelikož se teď dost daří, tak jich logicky vyleze víc

Reagovat
fenixLFC

fakt by som necakal ze bohemka s jabloncem bude zabavnejsi zapas nez toto

Reagovat
Raff81

Hrůza děs otřes, vyloženě sme utrpěli vítězství...pokud něco podobnýho předvedem proti Evertonu, tak budem mít velký problémy

Reagovat
Nikikrew

Uf, to bolo co z nasej strany? Tyzdenna priprava a vyhrame lavicke United kvoli lenivemu Casemirovi? Chybalo nasadenie, pressing a chut do hry. Odegard neviditelny, Rice s Partey nic moc. Pochvala obrane (najma Salibovi). Jesus kedy stratil chut na futbal? Martinelli sa stava ukazkovy lavickovy hrac, co sa s nim stalo .

3 body klucove, rozhodne sa v Utorok. Ani by som sa necudoval, keby dal Levy pokyny....

Reagovat
Nikikrew

Inac mame stastie ze nehral Bruno a na protiutoky Rashford....

Reagovat
LaVolpe

Po to je nám hovno.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Miguel19

Jesus nechtěl hrát druhé housle v City, tak šel do Arsenalu. Kde je po chvíli slávy hraje opět. Třeba ho to sere.

Reagovat
j_mrazik

Tak o to víc musí jezdit, ne? Dám dva góly a trenéra “donutím” hrát.

Reagovat
guestikor

Na něm a Zinchenkovi jde vidět, kam se Arsenal posunul. Když přišli, patřili k tomu nejdůležitějšímu a hrát bez nich bylo skoro "nemožné". A teď... A to ještě chyběl celou sezónu Timber, který bude nejspíš jasná jednička na levého beka.

Reagovat
SunFells

Dost podstatné je, že Jesus si mezitím odjebal koleno, které ho stále bolí a limituje nejen v rychlosti, ale i v odehrání řádné série zápasů.

Reagovat
Acquanni

Jesus před tím zraněním kolena by i teď byl víc než platný a na pomezí základu minimálně. Zinch je trochu jiný případ, já ho mám fakt rád, ale čím více takticky dospívá celý tým, tím víc jde vidět, že on takticky prostě není tak spolehlivý, často neudrží linii atd. Plus to, že je prostě slabší v branění.

Reagovat
SunFells

Mám dojem, že u Zinchenka se lidé soustředí až příliš na momenty, které jsou o dost vzácnější než se na internetu prezentuje. Ale určitě svého významu u nás už dost pozbyl a můžeme si vést lépe s jinými, kteří jeho slabiny nemají ...upřímně ani jeho přednosti, ale ty můžeme v dobré míře nahradit jinak bez fyzických a mentálních kompromisů.

Reagovat
Acquanni

Já určitě nepatřím mezi ty, co by ho jen hanili. On pořád dokáže té hře dost dát. Minulou sezónu vždy když chyběl, tak naše hra hodně trpěla, letos už prostě není tak klíčový ale ono je to dobře právě protože ty nedostatky on hlavně dozadu prostě má a taky není spolehlivý co se týče zdraví. Doufám, že zůstane, ale ještě víc doufám, že od další sezóny se rozjede Timber, který prostě na tom začátku vypadal jako pořádný upgrade oproti Zinchovi. Mít na levo Timbera se Zinchem je potenciálně fakt luxusní dvojka a Kiwior se ukazoval dost dobře, snad bude pokračovat stejně jako backup. Měli jsme letos velké štěstí na dvojici Saliba-Gabriel, ale to není záruka do sezony další, ani formou ani zdravím.

Reagovat
j_mrazik

Já myslím, že je potřeba už letní pauza a nějak to srovnat. Snad tam budou všichni zdraví a nějak posílíme.

Reagovat
guestikor

Mě překvapuje, že je Martinelli povolaný na Copu

Reagovat
Nikikrew

Tak mozno sa chyti na Copu, ale v Anglicku je momentalne mino

Reagovat
guestikor

Jemu by prospělo volné léto, jako i Jesusovi mno

Reagovat
Hachim Mastour

Neplačte tu ty vole

Reagovat
Golasso

Nudil jsem se sice jak elektrikář u Amišů, ale výsledek ok na to, jak se nám na OT obecně nedaří .

Potřebujeme CM a LW.

Reagovat
Salfovic

Arsenal podělanej jak hajzl na nádraží

Reagovat
ashburtongrove

Ale oproti rokum minulym za 3 body

Reagovat
Gunner14
Reagovat
SunFells

Nefunguje. Vodopád u praporku?

Reagovat
Gunner14

Musíš věřit, uvidíš že to bude stát za to mně to funguje cajk.

A ten vodopád si ani nevybavuji, ale ty blesky byly fajn, fotky můžou být rachot

Reagovat
Man__United

Vtipné to bylo ale jinak hrál Amrabat hodně dobře

Reagovat
Gunner14

Reagovat
EZ

Arsenal po gole chcel branit, ale nechal akurat MU nabrat sebavedomie. S Brunom na 10 by tam bolo viacej tutoviek.

Ti mladici ako Amad a Mainoo budu super. Snad dalsiu sezonu nebudu sediet na ukor nejakej vyhlaslej hviezdy.

Reagovat
j_mrazik

Nebo Tondy.

Reagovat
Man__United

Na poslední zápasy by jsme mohli mít stopery Kambwala - Licha

Reagovat
O.Giroud

Aby sa rozohral na Copu?

Reagovat
r.mrazik

Zápas jsem neviděl, ale stačí dva obrázky

https://x.com/nocontextfooty/status/1789686912942248339?s=46

https://x.com/diehardutdfans/status/1789689271986594107?s=46

vlastně žádné překvapení

Reagovat
SunFells

Reagovat
Man__United

jo nechápu že se na to VAR ani nepodíval, za mě by si to obhájil

Reagovat
j_mrazik

To druhý faul nebyl. Partey trefil balon a ten hráč ManUtd přes něj jenom přepadl. A Casemiro hraje u vás evidentně odskočenýho stopera.

Reagovat
r.mrazik

Je to možný, já to neviděl, stal jsem u hromadný bouračky .

Hlavní je ten casemiro, který hraje naplno a určitě na to nesere

Reagovat
masly008

Ale bylo důležité tam dát i ten druhý odkaz

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze bylo

Reagovat
J0EL

Rozdiel je ten ze Partey tam takto uz lezal s nohou na zemi bez pohybu a on donho len vletel.

Reagovat
r.mrazik

Já to fakt neviděl

Havertz penalta nebyla a tohle určitě taky ne..akorát nechápu, proč to Havertzovi piskl. Ale jak říkám, dělám si prdel a je mi to jedno.

Černý svině letošní sezónu nám nepomohli v ničem

Reagovat
Papra

1. kolo?

Reagovat
r.mrazik

myslis tu pest Onany?

diky, to jsem se snazil vytesnit

Reagovat
Papra

Jo, to mě napadlo hned když jsem četl tu poslední větu. Vaše zápasy až tak nesleduju, takže neím, jestli Vám opravdu jinde nepomohli, ale tohle na mě baflo v mysli hned

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Referee©

Zápas jsem neviděl, ale mám jasno dle vystřižených obrázků. To by se dalo tesat pro českou fanouškovskou kulturu. Stejné jako "nerozumím tomu, nikdy jsem to nedělal, ale můj názor je jediný správný"

Reagovat
J0EL

Iamek ho znicil vsetci su proti United

Reagovat
r.mrazik

Líbí se mi jak evidentně z prdele psaný moment bereš vážně

Reagovat
SunFells

Mumlasové jsou ještě o něco speciálnější.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Hlahart

bruh...

Reagovat
r.mrazik

A teda ještě tohle není překvapení

https://x.com/skysportspl/status/1789711575357571521?s=46

Reagovat
O.Giroud

tak si predstavujem toho Man_United keď sem niečo píše

Reagovat
iamek

Reagovat
Man__United

https://twitter.com/UtdDistrict/status/1789688841114444007?t=hvjK5GUZ7K8CCtp_TnJE7g&s=19

Jinak ještě jednou gratulace holkám k FA Cupu, snad tam takto za 2 týdny budou slavit i chlapi!

Reagovat
ashburtongrove

Jaka byla navsteva?

Reagovat
Man__United

76 tisíc

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
VTID94

Teraz na Canal+ nejaké interview s Grealishom. Ten chlapec vyzerá katastrofálne. Vyzerá ako keby bol zase naj*bany alebo po akcií. Aby to nebol Gazza vol.2

Reagovat
Salfovic

Vyhrál všechno, vyděláno má taky, tak proč ne.

Reagovat
EZ

bude mat na to zvysok zivota, teraz musi byt profesional.

Reagovat
Salfovic

Tak na honění holek a pařby je lepší být mladej.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Swarley

Reagovat
Neutron

Reagovat
r.mrazik

https://x.com/mufcmpb/status/1789714772876738661?s=46

A konečně víme, proč máme taxis...pro odvod vody.

Reagovat
Man__United

Ta střecha je komplet v hajzlu ale opravdu je problém aspoň opravit ty největší díry

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
iamek

Ať to už konečně zbouraji a postaví nový ty voe

Reagovat
Talker

To brečeli fanoušci když zjistili, že 10hag zůstává?

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
J0EL

Reagovat
Čenda

Reagovat
Golasso

Divadlo mokrých snů

Reagovat
Man__United

Ten Hag: "We have problems, the problems cost us results. But I don't know where we should be when we have all the players on board. If you have the players on board, you get more points. Especially in the backline, we concede a lot of chances and a lot of goals. Last season, we had the most clean sheets in the Premier League." [sky] #mufc

Reagovat
iamek

Ostuda

Reagovat
avicii

Reagovat
Man__United

Roy Keane: "I hope he [Erik ten Hag] is given more time." [sky] #mufc.

Reagovat
Front hell

To doufají všichni

Reagovat
guestikor

Reagovat
SunFells

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
J0EL

Reagovat
Modřín2

Reagovat
Hlahart

Reagovat
iamek

Reagovat
Zdechlina

Utrpěli jsme vítězství Nicméně mám obavy, že City si v klidu dokráčí pro titul. Slepice, nechcete titul v Londýně? Můžou se pak dojít podívat na oslavy. A když pěkně poprosí, třeba jim Ode s Mikelem dovolí si na pohár aspoň šáhnout

Reagovat
krisa

zítra by mohla rupnout Villa, to by ještě Spurs mohli cítit šanci na LM

Reagovat
SunFells

Saliba MOTM na Anfieldu, Etihadu i děravém Traffordu. Nevyvaroval se sice dnes chybě, ale i tak skvělý počin na 22 letého stopera.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Unai

100m za Antonyho mohli radsej na opravu strechy dat

Reagovat
pingla

přesně tak

Reagovat
avicii

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Grahf

9 - This is Manchester United's ninth defeat of this season at Old Trafford in all competitions - they have never lost more at home in a single campaign in their history (also 9 in 1920-21, 1930-31, 1933-34, 1962-63, and 1973-74).

rekordy idú

Reagovat
Salfovic

Newcastle tempo.

Reagovat
J0EL

len tak dalej.

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Mastný Chobot

Od ruskeho privatizera k americkemu tunelarovi?

Reagovat
SunFells

Zoufalí.

Reagovat
Svatej

Tohle se mi nelíbí...

Reagovat
SunFells

Bloomberg: Chelsea FC are considering a sale of a stake in their highly successful women’s team.

Reagovat
r.mrazik

https://x.com/daloting/status/1789770311530918213?s=46

Antony hrál pak levého beka? Když si vezmu, že si ho tam dotáhl sám Eth...

Reagovat
Mastný Chobot

To má za to, že je tak dobrý v defenzíve

Reagovat
iamek

V FM mi hraje pravidelně RB

Reagovat
r.mrazik

treba by mu to slo dobre

Reagovat
krisa

tam je taky do útoku k hounu?

Reagovat
Modřín2

Antony je ztělesněním současné situace v MU.

Reagovat
r.mrazik

i tak se to da rict

Reagovat
bbbauch

To je fakt takovej picus vyprcanej

Reagovat
iamek

Dneska Sir schůzka s vedením města ohledně nového stadionu. Kéžby to klaplo . A mělo by se stavět komplet nové tréninkové centrum mimo Carrington, který už nestačí kapacitně.

Reagovat
Modřín2

Libí se mi vaše priority.

Reagovat
iamek

Když nemáš top zázemí, tak se výrazně posouvat nikde nebudeš. A troufnu si říci, ze zvládají více věci najednou než řešení stadionu. Na tréninkovém centru makají lidi, co dělali centrum Leicesteru. U případně nového stadionu to vidim na boj s konzervama, protože tradice blabla. Navíc ti nový stadion posune prijmy na úplně jiné čísla a Jim je proste obchodník.

Reagovat
Man__United

Podle mě bude kompletní renovace Old Trafford, tak jak dělali Bernabeu, protože jsem nedávno zaregistroval zprávy ze někdo z klubu jednal s firmou co to v Madridu dělali

Reagovat
r.mrazik

bylo by to super. novy moderni stadion

stavajici ubrat lidi, nechat historicke brany a ponechat holkam / U23/ U19

Reagovat
SunFells
Reagovat
krisa

Reagovat
J0EL

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
fenixLFC

totalne skvely zapas keby nam o nieco islo tak by som hrozne zuril ale takto to bola strasna prdel v skvelej atmosfere z oboch stran a poriadny futbal. v tomto bude klopp hrozne chybat

Reagovat
Luc-Luc

Co je skvelyho na tom neudrzet 3:1 deset minut pred koncem? Jsi vadnej?

Reagovat
Lojzík

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
fenixLFC

who cares, bez ohladu na vysledok to bol skvely zapas. a ked je jediny problem vysledok na ktorom vobec nezalezi tak i dont give a shit. a ber to pozitivne, zas mas dovod vyplakavat na cely svet

Reagovat
Luc-Luc

Nejde o vysledek, ale jak k nemu doslo, ne? 5 min pred koncem to musis dotahnout a ne delat vzadu takovy zmatky. Ja fakt obcas nechapu, jak premyslis.

Reagovat
fenixLFC

ty toho nechapes ovela viac. napriklad to ze zapas ako taky bol skvely a cely priebeh zostava rovnaky bez ohladu na to ci villa dala alebo nedala v zavere dva goly. absolutne nic nemenia na atmosfere, vykone, tempe ani na nicom podobnom. a ked ti v tvojej malej tupej hlave dojde, ze z nasho pohladu ani vysledok nie je podstatny (kedze sa nemozme posunut ani vyssie ani nizsie) tak mozno pochopis preco mi je vysledok urkadnuty

Reagovat
Luc-Luc

Blablabla, nejsi fanousek, kdyz ti je jedno vysledek tvyho tymu. Dej si koblihu a bez spat.

Reagovat
fenixLFC

vtipne ked niekto kto vie len pindat na vlastnych hracov, nadavat na cely klub a ozve sa len ked sa nevyhra mi bude hovorit o nieco o fandeni

Reagovat
Luc-Luc

At uz je konec

Reagovat
Lojzík

Lidem jako ty by měla být odebrána výsada být fanouškem LFC

Reagovat
avicii

Reagovat
frezi

bože ty si dement

Reagovat
Melda

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Neutron

Reagovat
Salfovic

Duran Duran

Reagovat
penepi

Reagovat
Thelvin

Reagovat
Hyrax
Reagovat
fenixLFC

quansah ma v tejto sezone rovnaky pocet ligovych golov ako antony

Reagovat
Front hell

Tak to není zase takové umění

Reagovat
Salfovic

No a? Já jen o jeden méně.

Reagovat
J0EL

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
TopinB

Reagovat
frezi

Sa pýtam pri tomto, že či vôbec niekedy Gomez toho góla dá

Reagovat
nani92

tak nie každý obranca je golový, Antony je hlavne na bránenie

Reagovat
VTID94

The famous Old Trafford waterfall is the third highest in the UK and well worth a visit.

https://www.facebook.com/share/p/P5mbVyxXTSs7nLiM/

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
krisa

Reagovat
Bowie

Reagovat
avicii

Reagovat
Maximm9
Reagovat
vitasrp

Že si bere do huby Manchester United, dobrý.

Že si bere do huby Chelsea, proč ne, rozhazovali jsme neskutečný prachy.

Že si ale bere do huby Arsenal, to je neuvěřitelná drzost. To bych ho být Artetou normálně nakopal doprdele, co to jako zkouší?

Reagovat
J0EL

Vzal to na Mourinha a jeho mind games

Reagovat
masly008

Tak on to asi bral tak že jsme v posledních cca 4 sezonach utráceli dost.To že jsme překopali celý tým a 90% těch hráčů je mladých a před vrcholem už neřeší.

My máme reálně jediného třicátníka v základu.

City od jeho příchodu mají co sezonu to minimálně jeden drahý přestup, my to tak máme u 3 hráčů i s Pepem

Reagovat
vitasrp

Jj, tak on je asi rozdíl, když tým vyháže přes miliardu liber za 10 let.

Pak chytře udělá tlustou čáru, jakože to už se nepočítá, no a nemá blbé vedení, takže včas prodává hráče, co jdou dolů, ale ještě mají nějakou hodnotu a naopak vhodně doplňuje tým hráčema na vrcholu/těsně před vrcholem. Držíš se nahoře a net spend nevypadá tak špatně.

A oproti tomu máš tým, který to musel budovat všechno ze sraček od Sokratisů, Willianů a Luizů až do stavu, kdy reálně mohou bojovat o titul. Tam v těch pěti letech zřejmě budeš mít net spend, protože v tom net spendu jsou "skoro jenom" nákupní částky. Samozřejmě prodáváš/pouštíš hráče, ale ty maj hovno hodnotu, tak si moc nepomůžeš.

Geniální ohýbání reality. Ještě když si City ten kádr v prvních deseti letech postavili díky financím machinacím.

Guardiola je super trenér, ale s tímhle vymýváním mozku ať jde doprdele.

Reagovat
J0EL

Reagovat
masly008

Tak oni mu to pořád otloukají o hlavu jak si to kupuje a už mu to musí lézt na nervy to zase chápu.

Ale jako dávat nás do stejné kategorie s UTD je už moc

Mě třeba ten ned spend už vyloženě vadí.

Jako kdyby to každý dělal jak Porto tak zase není komu prodávat.

Jsou kluby které chtějí být top a proto musí utrácet, zvlášť když na to mají.

A už dlouho tvrdím že trofeje se defakto kupují.

Reagovat
r.mrazik

proc by nemeli srovnavat s MU?

arsenal 235, 186, 167, 86, 160, 80, 152 = 1066

MU 202, 243, 142, 83, 236, 82, 198 = 1186

rozdil 100 mega za poslednich 7 let...blbych 10 procent

Reagovat
masly008

Ty jo. To bych čekal že budete více odskočení.

A tohle jsou útraty?

Reagovat
r.mrazik

jj, net spend jsem nebral, to by bylo hodne prace uz :))

Reagovat
Freedo

Reagovat
Kinky7

Tak pokud budeš brát to od začátku působení trenéra tak oba přišli k prestarlemu týmu který bylo potřeba překopat. Pepek tam měl naštěstí ještě mladé KDB a Sterlinga. A Mikel utrácí per season zhruba ještě o maličko více co Pep. Takže by teď měl být ( což i je) Arsenal ca na stejné úrovni jako my. Nedá se mluvit o tom že by válcovali PL jen díky prachům jak se mu snaží vnutit novináři už roky. Uznávám že Arsenal by měl být čistě podle financí za náma ale s tím zbytkem má pravdu. Chelsea MU do toho narvali ještě více než on a hovno z toho

Reagovat
Kinky7

Jinak pokud vezmeš net spend za 10 let. Tj ještě pred příchodem Pepa a Mikela tak je na tom Arsenal jen o 100M lépe. https://www.transfermarkt.co.uk/premier-league/fuenfjahresvergleich/wettbewerb/GB1

Za 10 let se vymění v klubu 90 - 95% hráčů

To je ale důsledek vedení klubu a ne trenérů. Chelsea by na to byla taky v té tabulce o dost lépe kdyby nebylo Boehlyho.

Reagovat
masly008

A zase ned spend.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

Net spend je dětská hračka bez kontextu a 15 letý, na počátku dopování City, by pro ně tak "přívětivý" nebyl.

Arsenal je vinný v tom jak byl veden v 2014-2018(19) což je ovlivňovalo ještě nedávno. Jakmile máš hodnotné zdroje v kádru, pak je to o něčem jiném.

Reagovat
Kinky7

Tak zase pokud to bereš takhle tak můžeš brát 20 let a ještě to vylepšit třeba o inflaci. Statistika je krásná v tom že vždycky můžeš najít nějaký údaj který ti bude vyhovovat. Proto jsem bral v svém prvním komentáři na srovnání útraty čistě období za Pepa a za Mikela na sezónu. Před Pepkem a před Mikelem to stálo za hov.o u obou

Reagovat
SunFells

Udělejme to a jen prohloubíme pro City nepřívětivou propast, protože City dopovalo už před touto hranicí a pro net spend Arsenalu to bylo dobré období, Arsenal kvůli stadionu vyvíjel hráče a prodával, ale to jaksi nebyla pointa.

Reagovat
Kinky7

Víš o tom že šejk nás vlastní necelých 16 let že jo. Jako že jsme se tiskli prachy nebo jak?

Reagovat
SunFells

Dobře, tak jestli za tou hranicí neojebával ještě se sponzorskými kontrakty, tak místo dopování to kvůli tomu roku nazvěme třeba nepřiměřeným utrácením, ten význam u většího rozdílu v net spendu zůstává stejný že?

Reagovat
r.mrazik

dopoval pres fejkovy sponzorsky smlouvy

vsak kvuli cemu je tech 115 obvineni? kvuli travniku?

Reagovat
Kinky7

Psal před více než 15ti lety. Nevím jak bY nás šejk dopoval když nás nevlastnil v té době

Reagovat
masly008

Kinky píše že je vlastní necelých 16 let.

Takže se to s před 15 lety nevylučuje.

Reagovat
SunFells

Tak ono jde jen o to, že ty sponzorské kontrakty si udělali až potom kvůli FFP, jehož vzniku se svým jednáním už i zpřed těch 15 let pomohli.

Reagovat
Salfovic

Dopoval Opakovat po něm takovou píčovinu

Reagovat
SunFells

Cinkej

Reagovat
r.mrazik

*dotoval

Reagovat
Kinky7

Na druhou stranu je absolutní nesmysl koukat se jen na to za kolik kdo koupil hráče když v tom nejsou ceny za agenty či platy které jsou ale zase ovlivněny bonusy za výhry. ( Vzpomeňme na sezónu kdy Pool vyhrál LM a měl nejvetsi platy z PL kvůli tomu) spíše se na porovnání manažeru hodí porovnávat jak se pod nimi zlepsili či zhoršili hráči. Sterling, Ode, Rodri příklady za všechny

Reagovat
SunFells

Vždyť jo. A v tom je současný Arsenal po restartu pozitivní extrém.

Reagovat
Kinky7

Což je taky super ta moje litá ie nahoře měla jen ukázat jaký je nesmysl koukat se kolik kdo utratil mezi těmi top a podle toho posuzovat trenéra a týmy.

Reagovat
Kinky7

Litanie

Reagovat
SunFells

Ok, to mě zaujal ten net spend, ale vidím, že máme stejný pohled, když čtu i to výš.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Čenda

Reagovat
Golasso

Reagovat
Talker

Jako podal to dementně, protože jsou mezi těmi 3-4 kluby, které utrácí nejvíce.

Na druhou stranu on z toho vytěží ty tituly, kdežto ostatní ne.

Reagovat
Salfovic

A proč by jako nemohl zmínit i Arsenal ?

Reagovat
masly008

Protože jsme žáden titul nevyhráli.

Je otázka jestli to má směřovat na nás, UTD a Chelsea když o titul s nima bojoval hlavně Pool a tam by mu to nevycházelo.

My jsme opravdu ve hře o titul asi až letos.

Reagovat
Salfovic

Prostě zmínil tři kluby, které za těch pět let vydaly na nákup hráčů (nejen net spend) nejvíce.

Reagovat
masly008

Ok.

Stejně to rýpání do nej nechápu.

Prostě se jim sešly 3 top věci a využívají toho.

Majitel s pytlem peněz, management a trenér.

Většina týmů má třeba jen jednu věc a oni to spojili a sedlo si to.

Já třeba doufám že už aspoň 2 ty věci máme taky.

Reagovat
vitasrp

Zmínit samozřejmě může, jenom pak vypadá jako řepa.

Reagovat
r.mrazik

Dopingovy podvodník Pepek v podvodnym klubu...klasika

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
O.Giroud

s Arsenalom si uletel, ale tak musí byť otravné každy rok počúvať, že vyhrávajú len kvôli peniazom.

Reagovat
SunFells

Oj

Reagovat
Miguel19

To je super, jak Enzo hraje přes půl roku pod prášky a injekcemi, aby šel na konci sezony na operaci a mohl hrát v klidu na Copě a OH...

Reagovat
FUnk

argentina, golf, chelsea

Reagovat
Freedo

Reagovat
Talker

Tak taky jsme ho mohli poslat na operaci půl roku zpátky, kdy by nám chyběl v době, kdy jsme neměli vůbec lavičku. To by mimochodem pro něj bylo lepší, protože by byl rozehraný.

Každopádně jo, pokud pojede na oba turnaje, tak to bude dost na hovno.

Reagovat
Salfovic

Stejně bez něj hrajete líp, tak co.

Reagovat
8lampard8

OH bych mu zatrhnul

Reagovat
iamek

Martinez bude to stejne

Reagovat
iamek

U18 porazila Chelsea a vyhrála titul . Docela nečekaně vítězství a hlavně parádní hra . Už se těším až z téhle parádní generace za 2-4 roky odejde většina zadarmo

Reagovat
iamek

Ortega , Son . Poslední krok bývá prej nejtěžší; tak hlavně neposrat! Spurs parádní výkon. Nechápu jak city mohlo vyhrát s nulou.

Reagovat
vladis271

Keby sa tento zapas hral mesiac dozadu a obaja podaju takyto vykon verim tomu, ze Spurs by vyhrali. City to dali dnes na zotrvacnost.

Reagovat
Hachim Mastour

Bellerin > Porro

Coquelin > Hojberg ; A ku kokotovi vraj Sonaldovi no comment

Reagovat
penepi

Ortega za Edersona bol nezamýšľaný meisterstück.

Reagovat
Luc-Luc

Tottenham hral vyborne skvelej pressing a sance tam meli na 2 goly urcite naopak City mi prisli strasne zranitelni, skoda, ze jsme je proti sobe nemeli v tech 90+b sezonach

Reagovat
Papra

Tak ono to nejde srovnávat. V těch letech kdy jste bojovali na 90+ bodech byla slabší úroveň ligy celkově, takže je dost možný, že byste ani s tehdejším týmem a formou těch 90 nedali

Reagovat
vladis271

Keby to Son dal Arsenal ma asi titul. Na takych 80-90 percent. Stale by tam bolo cca 12 minut v ktorych by oba timy chceli dat gol. Cize City by tam priestor mali, aj tak. Sialene. V lepsej forme hrajuci Son by toto dal aj so zavretymi ocami.

Reagovat
jk

Tohle je typické Sonovo zakončení pravačkou do protipohybu a přesně tohle Ortega čekal šel tomu velmi dobře naproti.

Reagovat
Coutinho10

až mě překvapuje, že City takhle hazardovalo, ale vyšlo jim to

Reagovat
Česnek Paličák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele