37. kolo
11.05.2024 13:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Manchesteru City (© AFP)

Triumf proti odevzdanému Fulhamu řídil dvougólový Gvardiol. City se natahuje po titulu

Manchester City zvítězil ve 36. kole Premier League na půdě Fulhamu 4:0. Dvěma góly se blýskl v poslední době ve fantastické formě hrající Joško Gvardiol, jehož na listině střelců doplnili hvězdný mladík Phil Foden, který se prosadil přibližně po hodině hry k tyči a mistr světa Julián Álvarez. Tým ze západního Londýna tak svou chalupu před nájezdem svěřenců Pepa Guardioly již pošesté v řadě neubránil.

Dalším z řady týmů, které se chtěly pokusit zastavit momentálně rozjeté Citizens, byli v nepříliš oslnivé formě hrající Chalupáři. Ti v předchozích sedmi ligových duelech uspěli za tři body pouze jednou, zatímco jejich soupeř v nejvyšší anglické soutěži zvítězil šestkrát za sebou. Fulham navíc proti Manchesteru táhl šňůru 15 soutěžních proher v řadě.

Ani tentokrát to od samého začátku utkání nevypadalo pro The Cottagers optimisticky. Z vůbec první střely hostujícího celku totiž po pohledném individuálním průniku do vápna soupeře vytěžil přízemní ranou k levé tyči úvodní branku Gvardiol. Převahu City nepřerušilo ani zranění kotníku Nathana Akého. Trápící se Fulham nedokázal v první půli ani jednu svou akci zakončit střelou. Krátce před změnou stran mohl náskok favorita navýšit po rohovém kopu Manuel Akanji, sám na vzdálenější tyči však nedokázal sklopit svůj volej.

Ve druhém dějství se po pohledné sérii přihrávek dostal ke střele z úhlu Bernardo Silva, jeho zakončení na bližší tyč nicméně bez větších obtíží zlikvidoval Bernd Leno. V 59. minutě bylo o osudu utkání vzhledem k jeho průběhu prakticky rozhodnuto - po individuální akci Silvy se balon odrazil k Fodenovi a také druhý levý krajní hráč The Sky Blues se prosadil přízemní ranou k tyči.

Na listinu střelců se mohl po hodině hry zapsat také Erling Haaland, jeho lob ovšem brankovou konstrukci přeletěl. Další hřebíček do rakve Fulhamu zatloukl svým druhým gólem v zápase chorvatský bek Gvardiol, který skluzem na vzdálenější tyči dorazil centrovaný míč za záda bezmocného Lena. V nastaveném čase se pak druhé žluté karty v utkání dočkal Issa Diop, konečné skóre zápasu určil suverénním pokutovým kopem do pravého dolního rohu branky Álvarez.

Manchester City tedy duel bez většího překvapení ovládl a nadále má boj o titul ve svých rukou. Nyní se bude soustředit na klíčovou dohrávku na hřišti Tottenhamu, která Citizens čeká 14. května. Fulham se o pět dní později utká v posledním letošním zápase s Lutonem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele