37. kolo
11.05.2024 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Tomáš Souček (© AFP)

Naděje Lutonu na setrvání v Premier League ukončil krásným gólem Souček

West Ham otočil vývoj utkání 37. kola Premier League a proti Lutonu nakonec zvítězil 3:1. Hosté šli v samém úvodu překvapivě do vedení, když se hlavou trefil Albert Sambi Lokonga, jenž u The Hatters hostuje z londýnského Arsenalu. První gól výpůjčky od městského rivala The Hammers však na body nestačil. Domácí na začátku druhé půle srovnali a v 66. minutě po gólu Tomáše Součka ukončili naděje Kloboučníků na setrvání v nejvyšší anglické soutěži. Rozdíl mezi Lutonem a Nottinghamem ve skóre je totiž příliš vysoký. Další český reprezentant Vladimír Coufal odehrál celý duel a rovněž přispěl k ukončení čtyřzápasové série svého týmu bez vítězství.

Kladiváři předvedli v minulém kole další mdlý výkon, který potrestal rival z Chelsea drtivou výhrou 5:0. Vedení klubu tak definitivně ztratilo nervy s Davidem Moyesem, kterého by měl po konci sezony nahradit španělský kouč Julen Lopetegui. Spousta změn by ovšem mohla potkat také Luton. Vše nasvědčovalo tomu, že tím největším rozdílem pro příští ročník bude opětovná účast hostů v EFL Championship, jelikož The Hatters ztráceli na nesestupovou 17. pozici tři body.

V úvodních minutách se však fanoušci přesvědčili o tom, že nováček ligy svůj boj o udržení nevzdal. V šesté minutě šli totiž hosté do vedení poté, co Lokonga usměrnil centrovaný balon ze strany za záda Alphonse Areoly. Kladiváři potřebovali pár minut na to, aby se v utkání rozkoukali. Ve 13. minutě všichni na hřišti strnuli, když Jarrod Bowen napálil tyč. Pro domácí tato šance zafungovala jako budík, a tak se hnali za vyrovnáním. Po půl hodině hry Coufal chytrou přihrávkou oslovil Mohammeda Kuduse, jenž po uvolnění přestřelil.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe West Hamu, který se po pár minutách radoval z vyrovnání. Coufal začal rychlý protiútok zachycenou přihrávkou a vysláním Bowena do úniku po lajně. Anglický střelec sice z úhlu proti Thomasi Kaminskému neuspěl, nicméně James Ward-Prowse z dorážky propálil vše, co mu stálo v cestě. Vzápětí mohl Bowen stav utkání otočit, ale po chybě v obraně soupeře hlavičkoval pouze do rukavic gólmana The Hatters.

Zvýšený tlak domácích vyústil v 66. minutě v obrat ve skóre, když se na hranici vápna opřel do odraženého míče Souček a z voleje se trefil přesně k tyči. Pojišťující branku zaznamenal v 77. minutě George Earthy, jenž využil přihrávku do malého vápna a snadno doklepl balon mezi tři tyče. Pro mladíka z akademie The Hammers se jednalo premiérový gól v Premier League při jeho druhém startu.

West Ham tak v posledním domácím duelu pod koučem Moyesem zvítězil. Závěrečný zápas sezony odehraje 19. května na trávníku dost možná mistrovského Manchesteru City, Luton tentýž den přivítá Fulham.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Vítězný domácí loučení s Davidem Moyesem!

V první půli jsme si opět dopřáli včasně obdrženou branku, abychom ve druhým poločasu ukázali kvalitu a zaslouženě otočili skóre. Šťastná ruka Moyese při střídání a úžasný gólový zápis mladíka a z akademie Earthyho ve druhým startu v dresu WHU. A taky parádní volej Suka.

Mně sympatický Luton jsme tím poslali do Championship a sami si při dnešních téměř ideálních výsledcích Bourn,. Bright. a Wolwes upevnili devátou příčku. Ohrozit nás může už jenom Brighton, ale jeho dohrávka s Chelsea a nakonec zápas s MU je pro něj solidní komplikací.

Teď ještě se ctí dohrát hodně sledovanej duel na MC a (zaplať pánbůh) KONEC. Uf.

COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele