Další články

Jsem nejšťastnější člověk na světě, radoval se Krobot po záchraně

Za životní zápas označil Ladislav Krobot domácí utkání předposledního 4. kola ligové nadstavbové skupiny o záchranu s nováčkem Karvinou. Třiadvacetiletý útočník premiérovým hattrickem v nejvyšší soutěži zařídil Pardubicím nejen výhru 4:0, ale zároveň i definitivní jistotu udržení mezi elitou. Na tiskové konferenci prohlásil, že po třetím gólu se cítil jako nejšťastnější člověk na světě.

Pardubice zachránil na nejvyšší úrovni, Kováč přesto nepřímo potvrdil konec ve funkci

Trenér Radoslav Kováč po definitivní záchraně Pardubic v nejvyšší soutěži nepřímo potvrdil konec u týmu. Na tiskové konferenci po vítězství 4:0 nad Karvinou v předposledním 4. kole nadstavby prohlásil, že se vztahy mezi ním a vedením klubu změnily. O své další budoucnosti mluvit nechtěl. Autor hattricku Ladislav Krobot následně novinářům prozradil, že Kováč už před časem hráčům oznámil, že po sezoně východočeské mužstvo opustí.

FORTUNA:LIGA - souhrn 4. kola nadstavby: Kuchta odšpuntoval mistrovské oslavy

Hráči Sparty vyhráli díky čtyřem gólům Jana Kuchty v předposledním kole ligové nadstavbové skupiny o titul v Mladé Boleslavi a poprvé od roku 2001 obhájili trofej. Pražané udrželi před městským rivalem Slavií, která třetí sezonu po sobě obsadila druhé místo, čtyřbodový náskok. Vršovickým v souběžně hraném utkání nepomohlo ani vítězství 2:1 na Slovácku.

Oslabený Hradec pokazil Grigarovu rozlučku a je krok od finále

Teplice v úvodním semifinálovém duelu play off Fortuna ligy o Konferenční ligu prohrály na vlastním hřišti s Hradcem Králové 0:1.

FORTUNA:LIGA - preview 4. kola nadstavby: Zlín může sestoupit

V české nejvyšší soutěži může být vyluštěna hlavní tajenka, za určitých okolností může sestoupit Zlín. Ševci ztrácejí na dně tabulky bod na České Budějovice a dva body na čtrnáctou Karvinou. Pokud doma neporazí již zachráněné Bohemians 1905, mohou v případě úspěchu obou konkurentů získat definitivu posledního místa. Úvodním duelem začne finále skupiny o Evropu.

Priske: Jsou to dva odlišné tituly, letos hráli kluci lépe a dominantněji

Trenér Brian Priske považuje dva po sobě jdoucí tituly fotbalistů Sparty za odlišné. Myslí si, že v této sezoně hráli jeho svěřenci lépe a dominantněji než v uplynulém ročníku, v němž ovládli ligu po devíti letech.

Krejčí: Oba tituly jsou neskutečné, teď jsem cítil z kluků větší zkušenost

Obránce Ladislav Krejčí dovedl podruhé za sebou jako kapitán fotbalisty pražské Sparty k mistrovskému titulu. Obou si váží stejně, cítí však, že současný tým je silnější a vyspělejší než před rokem.

Je to zklamání a neúspěch, řekl Trpišovský o dalším druhém místě Slavie

Slávisté potřetí za sebou nedosáhli na ligový titul a teprve podruhé v éře trenéra Jindřicha Trpišovského zakončí sezonu bez zisku trofeje. Osmačtyřicetiletý kouč staronových českých vicemistrů označil další druhé místo za zklamání a neúspěch, podle něj rozhodlo o obhajobě Sparty více faktorů.

Kuchta lafatovskými góly atakoval rekord, teď neví, jestli ho tchán pustí domů

Sparťanský útočník Jan Kuchta zaostal se čtyřmi vstřelenými góly v utkání v Mladé Boleslavi jen o jednu trefu za rekordem české fotbalové ligy Davida Lafaty. Hosté si vysokou výhrou 5:0 pojistili kolo před koncem obhajobu mistrovského titulu a spoluhráči hrdinovi zápasu připomněli, že většinu branek dal právě ve stylu bývalého kapitána Letenských.

Hlavatý se soustředí na záchranu Pardubic. Mám nějaké ambice, říká o možném stěhování

Za měsíc a půl se znovu otevře přestupové okno a jedním z nejžádanějších hráčů na českém trhu bude Michal Hlavatý. 25letý záložník je spojován s odchodem z Pardubic a zájem o něho mají minimálně dva kluby, případná jednání by měla začít nejdříve příští týden.

Podle Levého bude v závěru rozhodovat taktika, Mladé Boleslavi na čtvrtou příčku nevěří

Ve FORTUNA:LIZE zůstává ještě hodně otazníků. Jedním z nich je, kdo skončí čtvrtý a uzme vstupenku do předkola Evropské konferenční ligy. Podle experta Stanislava Levého to bude - pro mnohé překvapivě - Slovácko.

Odchody ze Sparty a Slavie? Kontrakty vyprší především marodům

Nejen bojem o mistrovský titul a bitvami o záchranu žije v současnosti FORTUNA:LIGA. Týmy totiž s blížícím se přestupovým oknem horlivě řeší, jak posílit kádry. Nejvíce pozornosti pochopitelně poutá dění v táborech pražských "S".

V lize může o víkendu Sparta obhájit titul a Zlín sestoupit

Předposlední čtvrté kolo nadstavby první ligy může rozhodnout o tom, kdo se stane mistrem a kdo sestoupí. Pokud vedoucí tým tabulky Sparta ve skupině o titul v sobotu zvítězí v Mladé Boleslavi, bez ohledu na zbylé výsledky si zajistí obhajobu trofeje.

Podle komise rozhodčích sudí v ligovém šlágru Slavie s Plzní nechybovali

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR sudí ani v jedné ze tří sporných situací ve středečním utkání 3. kola ligové nadstavby mezi Slavií a Plzní nechybovali.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele