o Konferenční ligu - čtvrtfinále - odvety
12.05.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Daniel Trubač (© twitter.com/FK_Teplice)

Slovan si na poháry v nové éře bude muset počkat, bitvu o krále severu opanovaly Teplice

Fotbalisté Liberce tápali i v odvetném utkání semifinále skupiny o Evropu proti Teplicím a po domácí prohře 1:2 stvrdili konec své sezony. Tým z města pod Ještědem se do Sklářů pustil s velkou vervou a ačkoliv především zásluhou Denise Višinského byl hned několikrát blízko brance, nakonec se nedočkal ani čestné remízy. Hosté totiž po změně stran rozhodli o svém postupu dvěma zásahy, přičemž trefa Daniela Trubače pohladila po duši nejednoho fanouška nádherných gólů.

Liberec v úvodním klání severočeského boje o Konferenční ligu nezářil a odvezl si nečekanou dvougólovou ztrátu. Do odvety navíc nemohl počítat s Lukou Kulenovičem, jenž se zranil při tvrdém nárazu o tyč. Tepličtí fotbalisté naopak mohli mít pozitivní vyhlídky. K minulé výhře je nasměroval gólem a asistencí Daniel Fila, důležitou roli při výhře Sklářů ale sehrál i spolehlivý Richard Ludha.

V úvodních minutách počítali diváci U Nisy místo střeleckých pokusů zranění svých favoritů. Nejprve se totiž po jednom ze soubojů ocitl na zemi Ahmad Ghali, který ale stejně jako o chvíli později knokautovaný Višinský mohl pokračovat ve hře. První ryze fotbalový moment byl k vidění až ve 22. minutě, kdy se do odraženého míče z rohového kopu opřel Ľubomír Tupta, jeho razantní projektil však i přes drobné problémy skryl v náručí Richard Ludha. Po půlhodině hry se v dobrém světle ukázali oba předešle indisponovaní hráči. Ghali poslal z levé strany dobrý centr na Višinského, jenž sice hlavičkoval ze záklonu, jeho pokus ale i přesto skončil na břevně. Mladý útočník neuspěl ani chvíli před koncem poločasu a po jeho nepřesné střele ze střední vzdálenosti se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Žalostná efektivita se domácím krátce po návratu na trávník vymstila. Jan Žambůrek po rohovém kopu nechtěně přistrčil míč Trubačovi, který ho ze druhého doteku poslal nechytatelným způsobem ke vzdálenější tyči. Jestli po tomto momentu měli liberečtí fanoušci ještě nějakou naději na postup, v 58. minutě o ni definitivně přišli. Po centru v malém vápně vznikla velmi nepřehledná situace, v níž se nejlépe zorientoval Nemanja Mičevič a zakončením z bezprostřední blízkosti definitivně stvrdil vítězství Sklářů. Hráčům v modrém se ale ještě podařilo vstřelit alespoň čestný gól. Marios Pourzitidis zavíral zadní tyč po vráceném míči zpět do malého vápna a jednoduchým způsobem snížil.

Teplice i navzdory tomu bez větších problémů postoupily do další fáze play off o Konferenční ligu. Dvojzápas s Hradcem Králové odstartuje 19. května. Pro Slovan sezona skončila.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele