5. kolo
31.08.2022 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Karl Toko Ekambi (© AFP)

Lyon na vlastním stadionu těsně přehrál Auxerre

Les Gones si i v této sezoně kladou ty nejvyšší cíle. V minulém kole sice nedokázali porazit v deseti hrající Remeš, nicméně Auxerre zdolali stejným rozdílem, jako při předchozím vzájemném klání v roce 2012. Ligový nováček má ale ročník stále velmi dobře rozehraný.

V 6. minutě o sobě dal poprvé vědět Karl Toko Ekambi, když si udělal prostor na pravém křídle a v šestnáctce našel Tetêho, který by pro svůj obtížný volej potřeboval ragbyovou branku. V závěru otevírací desetiminutovky to kamerunský fotbalista zkusil sám. Costil se mezi třemi tyčemi překonat nenechal.

Bývalá jednička Bordeaux se musela v 18. minutě činit jak proti Alexandremu Lacazettovi, tak proti Caqueretovi. "Ztracený syn", který odehrál pět sezon v londýnském Arsenalu, se málem do listiny střelců zapsal už v minutě třiadvacáté, kdyby na brankové čáře nezaskočil za už překonaného brankáře jeden z jeho spoluhráčů.

V každém případě zůstával Olympique nastěhovaný na polovině soupeře, což se mu vyplatilo krátce před vypršením úvodní půlhodiny. Spolupráce Karla Toko Ekambiho s Tetêm už vyšla na výbornou, jelikož dvaadvacetiletému Brazilci stačilo v podstatě jenom nastavit správně pravačku - 1:0. V ten moment to rozhodně nevypadalo, že si Parc Olympique Lyonnais bude muset na další zářez počkat přes čtyřicet minut.

Ve 47. minutě se řítil sám na gólmana Nuno Da Costa. Balon v rozhodující chvíli nezasáhnul, čímž Rémymu Riouovi usnadnil počínání. Dorážku pak poslal Gideon Mensah docela mimo. V 50. minutě si Tetê nepohlídal ofsajdovou linii, takže branka vstřelená po jeho přihrávce nemohla být uznána. Caqueret pak cílil těsně vedle tyče.

Krátce před uplynutím první hodiny hry se znovu osmělil Karl Toko Ekambi, aby sledoval, kterak Costil jeho pokus likviduje. Nuno Da Costa měl následně ke gólu hodně blízko, jenže prosadil se až vítěz Afrického poháru národů z roku 2017, když z první vcelku stylově uklidil do sítě centr Rayana Cherkiho od rohového praporku - 2:0.

V 80. minutě pelášil Gaëtan Perrin na bránu, v čemž jej doplnil Mathias Autret, jehož následná tvrdá přízemní rána znamenala snížení. Sám Perrin za deset minut ztroskotal na Riouovi, takže remízu nezařídil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele