32. kolo
06.05.2024 21:00 CET
3 : 4
(2:0)

Reportáž

Mama Baldé (© AFP)

Lyon ovládl exkluzivní přestřelku a po osmi letech vyhrál v Lille

Lille prohrálo ve 32. kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Lyonem 3:4. Hrdinou Dog se zdál být obránce Bafodé Diakité, jenž v 85. minutě vrátil domácím vedení svým druhým přesným zásahem v utkání, čímž zapsal vůbec první vícególový večer v barvách tohoto klubu. Fantastický závěr ovšem nabídl obrat skóre, který načal Alexandre Lacazette a dokonal ho Mama Baldé. Les Gones díky tomu ovládli venkovní vzájemné utkání poprvé od roku 2016.

V neděli se ve francouzské nejvyšší soutěži fotbal nehrál. Už tři roky totiž ve Francii platí zákon, podle kterého se 5. května nesmí konat profesionální zápasy, a to jako pocta obětem tragédie z Furiani v roce 1992. Domácí Lille mělo v pondělní dohrávce velkou motivaci, neboť po případném vítězství se mohlo posunout na třetí příčku. Lyon naopak stále živil naděje v boji o šesté místo.

Dogy si vzaly slovo již v osmé minutě. Po zaváhání v obraně Lyonu přišla přihrávka na malé vápno, z nějž pálil kanonýr Jonathan David. Proti jeho střele se však blýskl parádním zákrokem Anthony Lopes. Ve 21. minutě vyšel Lille nacvičený signál z přímého volného kopu, na jehož konci hlavičkoval do pravého horního rohu Diakité.

O chvíli později dolétl centr z pravé strany až na malé vápno, odkud odmítl srovnání skóre zakončující Lacazette. V tu chvíli již muselo Lille bojovat bez zraněného Yusufa Yaziciho, trenér měl nicméně šťastnou ruku při výběru jeho náhradníka. Střídající Edon Zhegrova proběhl ve 37. minutě přes tři hráče a z kroku vypálil ránu, která zapadla přesně k tyči.

Lyon se v druhém poločase hnal za vyrovnáním, obrana soupeře byla ale ostražitá a rozvíjející akce se snažila eliminovat. V dobré příležitosti se ocitl Ernest Nuamah, jehož technický pokus zastavil svým zákrokem Lucas Chevalier. Snížení přišlo v 67. minutě. Lacazette dostal přihrávku do středu vápna, míč však ještě předložil pro Saïda Benrahmu, jehož střela zapadla pod břevno.

Srovnání přišlo v 82. minutě. Úžasný sprint předvedl Baldé, který se dostal až do vápna, odkud přihrál na zakončujícího Malicka Fofanu. Radost hostujícího celku však trvala pouze čtyři minuty, neboť se již podruhé v zápase prosadil hlavičkou z rohu Diakité.

Čtyřnásobný francouzský šampion se přesto nevzdal a v 89. minutě přinesl remízový stav Lacazette. V nastaveném čase přišlo zasloužené vedení hostů, o které se postaral Baldé.

Lyon tak v Lille uspěl a získal důležité tři body v boji o šestou příčku. Oba celky sehrají předposlední kolo ročníku 12. května. Dogy se utkají s Nantes, Les Gones vyzvou Clermont.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Lyon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele