33. kolo
12.05.2024 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Toulouse (© AFP)

Mbappé při neúspěšné derniéře v Parku princů skóroval a zvedl nad hlavu ligovou trofej

PSG prohrálo ve 33. kole Ligue 1 s Toulouse 1:3. Poslední utkání Pařížanů před vlastním publikem v ročníku bylo také rozlučkovým duelem pro Kyliana Mbappého, jenž po této sezoně francouzský velkoklub opustí. Nejlepší střelec soutěže začal svou derniéru výtečně, když už v osmé minutě slavil úvodní zásah klání. Pařížané však střetnutí ke třem bodům nedovedli, neboť hosté třemi góly otočili skóre ve svůj prospěch. Výsledek zápasu tak byl kaňkou na závěrečném předávání trofeje pro ligové šampiony, kterou červenomodří vybojovali za posledních 11 let už podeváté.

Pařížané se vzpamatovávali ze senzačního vyřazení z Ligy mistrů. Proti Dortmundu jim totiž nestačilo v součtu obou duelů ani šest nastřelených tyček, a jejich naděje na premiérový zisk ušatého poháru se tak opět rozplynula. Stále je však mohla motivovat alespoň vidina domácího doublu. Zato hosté z Toulouse měli prakticky jistou záchranu a sezonu jen dohrávali.

Evidentně pozitivně naladěný Mbappé předvedl svou rychlost již v osmé minutě, kdy si naběhl na parádní pas Arnaua Tenase a po chladnokrevné kličce gólmanovi poprvé rozvlnil síť. Les Violets však přispěchali záhy s odpovědí, když Thijs Dallinga využil skulinky v obraně a zblízka prostřelil Tenase. Po chybě v rozehrávce Pařížanů mohli jít hosté dokonce do vedení, Zakaria Aboukhlal ale svou ranou z hranice vápna pouze vyprášil brankářovy rukavice. Hráči Toulouse pokračovali v sympatickém výkonu i po zbytek první půle a dokázali svého soupeře přestřílet, další gólovky se ovšem diváci nedočkali.

Domácí o sobě dali znovu vědět v 57. minutě, kdy si naběhl na zadní tyč Marco Asensio, zblízka ale nedokázal své zakončení hlavou vměstnat mezi tři tyče. Stejně si vedl vzápětí i Mbappé, jehož pokus z hranice vápna skončil těsně mimo. Svěřenci Luise Enriqueho svůj tlak sice stupňovali, jenže vzadu si nepohlídali aktivního Yanna Gboha. Ten se v 68. minutě šikovně uvolnil na hranici šestnáctky a přesným obstřelem poslal Le Tef do překvapivého vedení. Aby toho nebylo málo, tak v závěru nastaveného času přidal další trefu střídající Frank Magri.

PSG tedy znovu zaváhalo a už ve třetím soutěžním utkání v řadě před vlastním publikem nevyhrálo. Jeho předposledním letošním ligovým sokem bude 15. května Nice. Toulouse zakončí sezonu 19. května proti Brestu.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele