33. kolo
10.05.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fanoušek Nice (© AFP)

Ve formě hrající Boga namířil Orly z Nice na evropskou trasu. Le Havre zůstává v ohrožení

Hráči Nice zvládli úspěšně páteční předehrávku 33. kola Ligue 1 a po výhře 1:0 se dostali na odstup jediného bodu na třetí příčku zajišťující postup do kvalifikace Ligy mistrů. Vítěznou branku si po pěkné individuální akci připsal už ve 12. minutě Jérémie Boga, jenž se přímo podílel na gólu už ve čtvrtém utkání v řadě. Klub z Normandie se tak stále drží jen tři body nad 16. příčkou, znamenající boj o ligovou příslušnost v baráži. Domácí si naopak s naprostou jistotou zajistili účast minimálně v Konferenční lize.

Hosté vstupovali do utkání ve zlepšené náladě, protože díky vítězství nad Štrasburkem výrazně zvýšili své naděje na záchranu. Tříbodový náskok na barážovou 16. pozici mohl ještě nabobtnat na jihu Francie proti Nice, s nímž měli až nečekaně dobrou bilanci, neboť s Orly v Ligue 1 nikdy neprohráli. Les Aiglons navíc na domácím stadionu slavili tříbodový zisk z posledních pěti střetnutí jen jednou.

Trenér Luka Elsner udělal oproti poslednímu zápasu jedinou změnu v základní jedenáctce, do níž se vrátil po karetním trestu Arouna Sangante. Tento tah se neukázal být zcela šťastným, protože právě kapitán Le Havre měl prsty v brzké brance zápasu, kdy si nedokázal pohlídat pohyb Bogy. Africký křídelník pohotově zareagoval na prodloužený aut, skvěle se uvolnil a z hranice malého vápna nekompromisně zakončil. Domácí bez větších problémů kontrolovali průběh prvního poločasu a v jeho samotném závěru mohl druhý zářez přidat Melvin Bard, výborný zákrok ovšem předvedl Arthur Desmas.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji fotbalisté Nice a byl to Terem Moffi, jenž se dostal do příležitosti po rohovém kopu. Z takřka totožné pozice jako Boga u prvního gólu ovšem nevyzrál na výtečného Desmase. Brankář Le Havru se zaskvěl i v 67. minutě, kdy zabránil Bogovi podruhé v zápase skórovat. Svěřenci Elsnera si v celém zápase nedokázali vytvořit vyloženou šanci. Překonat nejlepší obranu ligy se nepovedlo ani Andrému Ayewovi, jemuž tak 200. zápas v nejvyšší francouzské soutěži zhořkl.

Nice tedy zápas dotáhlo do vítězného konce. Les Aiglons v dalším kole změří síly 15. května opět doma proti PSG. Le Havre čeká již závěrečný duel ročníku 19. května proti Marseille.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele