38. kolo
19.05.2024 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavující Dejan Kulusevski (© AFP)

Sheffield se rozloučil s Premier League prohrou, Spurs si příští rok zahrají Evropskou ligu

Fotbalisté Tottenhamu nedopustili ve 38. kole Premier League žádné překvapení, když vyhráli na hřišti sestupujícího Sheffieldu United 3:0. Hosty, jimž stačilo k zajištění účasti v příštím ročníku Evropské ligy bodovat, poslal do vedení v závěru úvodní čtvrthodiny Dejan Kuluševski. Definitivní podtržení páté příčky pak přišlo v 59. minutě, kdy náskok Kohoutů pojistil Pedro Porro, na něhož stihl vzápětí navázat znovu švédský útočník.

Na stadionu Tottenhamu vládly po minulém kole úsměvy, a to navzdory porážce s Manchesterem City. Úřadujícího mistra tak dělil už jen krůček od obhajoby titulu, což fanoušci Spurs kvitovali, jelikož by to znamenalo nezdar konkurenčního Arsenalu. Pochopení pro tyto myšlenkové pochody ale neměl naštvaný kouč Ange Postecoglou, jehož svěřenci potřebovali k jistotě páté příčky získat proti jednoznačně poslednímu Sheffieldu alespoň bod.

Že to nebude zrovna lehký úkol, se ukázalo hned v prvních minutách utkání. Sestupující Žiletky se chtěly na domácím trávníku se svými příznivci rozloučit důstojně a Kohouty překvapily aktivním přístupem. Spurs ale potrestali hned první chybu v obraně soupeře, když se ve 14. minutě prosadil Kuluševski. Ten zakončoval pohlednou kombinaci svého týmu přesně a jeho pokus se s odrazem o dolní tyč dostal za brankovou čáru. Švédský útočník zůstal při chuti i nadále a o osm minut později mohl ještě zvýšit skóre. Ve 30. minutě nastřelil Rodrigo Bentancur z poměrně velké vzdálenosti tyč a vzápětí na jeho snahu navázal dalším nebezpečným pokusem Heung-Min Son.

Čtyři minuty po změně stran mohl po povedené individuální akci bleskově srovnat forvard Sheffieldu Cameron Archer, situaci ale vyřešil skvělým zákrokem Guglielmo Vicario. Žiletkám se nepodařilo nastolit delší pasáž, ve které by výrazněji dominovaly, a tak přišel velmi záhy trest. V 59. minutě se po zamknutí domácích na jejich polovině hřiště prosadil parádní dělovkou pod břevno Porro. Krátce před ním měl vynikající šanci další hráč Spurs James Maddison. Posledně jmenovaný hráč sehrál prim i v následné akci s Kuluševskim, která přinesla další branku v síti bezmocného brankáře Wesleyho Foderinghama. Navzdory velmi nepříznivému stavu vyprovázeli domácí fanoušci své hráče potleskem a užívali si poslední okamžiky v nejvyšší anglické soutěži.

Sheffield se tak s Premier League rozloučil porážkou. Po minulém sestupu mu trval návrat dva roky, cesta za tím, aby to tentokrát stihl ještě rychleji, začne 10. srpna, tedy asi o týden dříve než odstartuje nejvyšší soutěž.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Amon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele