33. kolo
11.05.2024 21:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga gólem v nastaveném čase porazila Vitórii a po dvou zápasech opět slaví výhru v Dérbi do Minho

Region Minho na severu Portugalska má nového fotbalového vládce. Vitória SC Guimarães prohrála před vlastními fanoušky s Bragou 2:3 a už jistě zakončí sezonu na pátém místě. Hosté se naopak dostali na třetí místo a stále jsou ve hře o Evropskou ligu.

Oba týmy nastoupily ve frenetické atmosféře Estádio D. Afonso Henriques s velkým nasazením a od začátku byl k vidění zábavný fotbal. O první velký vzruch se už ve 2. minutě postaral pravý bek hostů Gómez, proti jehož dalekonosnému pokusu musel zasahovat brankář Varela.

V 10. minutě poprvé propukl vyprodaný stadion v euforii. Domácí předvedli nádhernou akci, na jejímž konci byl Bruno Gaspar, kterému velezkušený André připravil přihrávkou před prázdnou bránu jedno z nejjednodušších zakončení - 1:0.

Vedení však domácímu celku vydrželo jen necelou čtvrthodinu. Oba týmy předváděly rychlý a efektivní přechod do útoku a jeden takový se povedl hostům proměnit. Na levém křídle se uvolnil Ricardo Horta, který zpětnou přihrávkou v pokutovém území našel volného Brumu a bylo vyrovnáno.

V poslední minutě základní hrací doby prvního poločasu mohl Bruma slavit druhý gól, ale přihrávající Ruiz se do výhodné situace dostal z ofsajdového postavení. Pro domácí krutý gól do šatny byl tak odvolán.

Vyrovnané skóre po první půli odpovídalo průběhu zápasu, ve kterém ani jeden z týmů neměl dlouhodoběji navrch. V 54. minutě vyslal další dělovky z dálky Gómez a Varela míč vyrazil pouze před sebe. Před dorážejícím Fontem však stihl domácí kapitán včas zasáhnout.

Vitória si mohla vzít vedení zpět po hodině hry. Hostující brankář Matheus špatně vyběhl na rohový kop a Ribeiro hlavičkoval do břevna. Následná skrumáž uvnitř šestnáctky si pak říkala do gól, ale obránci Bragy krizi zažehnali.

Zápas spěl k dramatickému rozuzlení a další velká zápletka přišla v 75. minutě. Po sérii odrazu se ve velké šanci objevil skvěle hrající Gómez, kterého však Varela z bezprostřední blízkosti zastavil. Míč se však odrazil před prázdnou bránu, kde byl nejrychleji hostující kapitán Ricardo Horta a jednoduchých gólem poslal Bragu do vedení.

Radost však Arsenalistas nevydržela ani pět minut. V 80. minutě se mezi dvěma obránci na levém křídle krásně uvolnil Nuno Santos a přihrál Andrému do pokutového území. Autor asistence u prvního gólu zachoval klid a přihrál do ještě lepší pozice Mangasovi, který přesnou střelou k tyči vyrovnal na 2:2.

Zápas se hrál v obrovském nasazení do poslední minuty, ale vše nasvědčovalo tomu, že i druhé derby v sezoně skončí remízou. Ve třetí minutě nastaveného času se ale z voleje na hranici šestnáctky napřáhl střídající Rony Lopes a přesnou střelou k tyči rozhodl o výhře Bragy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele