Další články

Livesport Daily RE:ACTION: Sparta v derby postrádala zápal, chyběli jí hráči jako Krejčí

312. derby nabídlo v Edenu parádní podívanou. I proto moderátoři podcastu Livesport Daily zasedli k mikrofonům a ve formátu RE:ACTION okomentovali nedělní šlágr pražských "S", výhru Slavie 2:1, hlavní příběhy, hrdiny a poražené. Zároveň rozebrali, jaké bude mít pro oba celky výsledek důsledky, a co lze v nadcházejících týdnech očekávat.

Vyloučení Vitíka v derby? Sudí Szikszay pochybil, uvedla komise rozhodčích

Sudí Ladislav Szikszay v závěru nedělního ligového derby na Slavii chybně udělil sparťanskému fotbalistovi Martinu Vitíkovi druhou žlutou kartu a vyloučil ho. Hlavní arbitr dostal špatnou informaci od asistenta Michala Volfa, o přestupek, za který by měl být obránce hostů potrestán, nešlo. Uvedla to komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR ve svém tradičním hodnocení čtyř situací z 11. kola, vybraných médii.

Gól není zločin: Slavia totálním fotbalem po Lille semlela i Spartu. Vítězný návrat Kozla do Liberce

Časy se mění. Slavia vede ligu a Sparta se vrací do role lovce. Už na začátku října je zaděláno na další strhující bitvu o mistrovský titul. Zápletku mu dalo úvodní derby, ve kterém červenobílí potvrdili návrat všeho totálního, co je pod Jindřichem Trpišovským v minulosti vyneslo na vrchol.

Kania po historickém debaklu v derby s Jabloncem: Všem se omlouvám, nikdy v životě jsem se tak nestyděl

Měl to být výjimečný večer, na který dlouho nezapomene, nakonec ale bylo všechno jinak. Majitel Slovanu Liberec Ondřej Kania (31) v neděli večer musel přiznat, že debakl 0:5 z Jabloncem opravdu jen tak z hlavy nevyžene. "Nikdy v životě jsem se tak nestyděl. Byl to pro mě a moji ženu devastující večer. Nezbývá mi, než se všem omluvit a věřit, že tohle bylo to pomyslné dno," svěřil se klubové televizi.

Opět skvělý začátek. Slavia takticky ovládla derby a na Spartu drží šestibodový náskok

Před pár týdny to potkalo v Edenu Lille a nyní i Spartu. Rozjetá Slavia vůbec nedala znát únavu ze čtvrtečního zápasu s Ajaxem a rozhodla o triumfu v derby v úvodních 20 minutách. "Přitom začátky jsme měli dobré. Chtěli jsme se toho chytit, ale stal se přesný opak," hlesl Lars Friis.

Friis: Přijde mi, že v Česku je pro většinu soupeřů duel se Spartou jako zápas v Lize mistrů

Dvě ligové porážky v řadě. To Sparta neznala od května 2022. Lars Friis pocítil to, co se jeho předchůdci Brianu Priskemu ani jednou nestalo.

Doma chcete vlítnout na každého soupeře, zase se to povedlo, těšilo Chytila

Mojmír Chytil se stal autorem nejrychlejšího gólu v derby v samostatné ligové historii. Po vítězství nad Spartou (2:1) nicméně na tiskové konferenci uvedl, že ještě více si cení své první výhry v derby. Trenér Jindřich Trpišovský ho v 60. minutě vystřídal a jak útočník poukázal, zbývající půlhodina na lavičce pro něj byla nekonečná.

Prohra může mít nějaký vliv na boj o titul, ale sezona je ještě dlouhá, nepanikařil Laci

Sparťanský hráč Qazim Laci připustil, že ztráta šesti bodů na vedoucí Slavii může v boji o titul znamenat problém. Albánský záložník nicméně po porážce 1:2 v derby v Edenu uvedl, že sezona bude ještě dlouhá a obhájci titulu udělají maximum, aby rivala dohnali. Na tiskové konferenci zdůraznil, že zásadní vliv na průběh utkání měl první gól, který červenobílí vstřelili již ve druhé minutě.

Chance Liga - souhrn 11. kola: Derby ovládla Slavia

Hráči Slavie zvítězili doma v pražském derby nad Spartou. Červenobílí jako jediní nadále drží neporazitelnost v této sezoně nejvyšší soutěže a před reprezentační pauzou zvýšili svůj náskok v čele tabulky před letenským obhájcem titulu už na šest bodů. Plzeň zvládla utkání s Pardubicemi a přiblížila se bod za druhou Spartu. Jablonec ovládl podještědské derby. České Budějovice si prodlouží čekání na výhru, tentokrát pro změnu nestačily na Slovácko.

Tonda má výbornou hlavu. Připomíná mi Čecha, vypráví Kinského trenér z Vyškova

V devíti zápasech udržel osmkrát čisté konto. Inkasoval jedinou branku. Těžko byste v Chance Lize hledali lepšího brankáře, než je Antonín Kinský (21). Nyní sebevědomý brankář podstoupí zátěžovou zkoušku jménem derby. "V krizových chvílích se toho o vás ukáže nejvíc," říká Rostislav Horáček (57), vyškovský trenér brankářů a muž, kterému se Kinský dostal do rukou ještě jako osmnáctiletý kluk z Prahy.

Satisfakce za odchod z Liberce? Neberu to tak, ale jsem šťastný, řekl Kozel po výhře v derby

Luboš Kozel, trenér Jablonce, nechtěl mluvit o satisfakci, přestože dosáhl jednoho z největších vítězství v trenérské kariéře. Jeho tým triumfoval na stadionu Liberce drtivě 5:0 a připsal si nejvyšší výhru v podještědském derby v samostatné ligové historii. Právě Slovan se přitom v létě jeho služeb zřekl a na lavičce dal přednost Radoslavu Kováčovi.

Chance Liga - preview 11. kola: Slavia - Sparta

Jedenácté kolo přinese šlágr podzimu mezi Slavií a Spartou, která na vedoucího rivala ztrácí tři body. Plzeň se chce vrátit na vítěznou vlnu s Pardubicemi. Mladá Boleslav se po evropském nezdaru hodlá rehabilitovat proti Baníku Ostrava, zatímco rozjetá Olomouc hostí Bohemians 1905.

Krondl neschvaluje volbu Szikszaye na derby. Šanci měl dostat jiný rozhodčí, myslí si expert

Volba komise rozhodčích delegovat na nedělní derby pražských "S" po roce opět jako hlavního sudího Ladislava Szikszaye (35) je naprosto nesmyslná. Myslí si to Václav Krondl (71), někdejší špičkový evropský rozhodčí, který byl nasazován v 90. letech na nejlepší zápasy Ligy mistrů a jako hlavní arbitr si zapískal i na Euru 1996 v Anglii.

Slavia je podle Ulicha před derby v trochu lepší formě než Sparta

Bývalý záložník Slavie a reprezentant Ivo Ulich věří, že červenobílí potvrdí dobrou formu ze začátku sezony také v nedělním ligovém derby se Spartou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele