základní část, 12. kolo
19.10.2024 16:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Muris Mešanović (© Dukla Praha)

Dukla bleskově otočila záchranářský duel s Pardubicemi. Vítězství zařídil aktivní Mešanovič

Fotbalisté Dukly porazili ve 12. kole Chance Ligy Pardubice 2:1. Domácí nezvládli první poločas, který prohráli 0:1, ale dvěma slepenými góly ve druhém poločase dokázali skóre utkání obrátit na svou stranu. Nejvýraznější postavou obratu Dukly byl útočník Muris Mešanovič, který nejprve branku vstřelil a na vítěznou pak nahrál Jakubu Řezníčkovi.

Ligový los proti sobě v sobotu postavil dva kluby, které se nacházely na spodku tabulky. Staronový ligový účastník Dukla měla po deseti zápasech na kontě pouhých osm bodů, hosté z Pardubic na tom byli ještě o bod hůř a okupovali předposlední příčku. Úvod zápasu odpovídal tabulkovému postavení obou celků, protože v první čtvrthodině hry se diváci na Julisce větší příležitosti nedočkali. Pak se však o slovo přihlásili domácí a hlavičku stopera Dominika Haška musel z brankové čáry odklidit Louis Lurvink.

Výraznou postavou závěru prvního poločasu byl na straně hostí záložník Dominique Simon, který dokonce ve 36. minutě rozvlnil síť, ale gól byl vzápětí kvůli ofsajdu odvolán. Napodruhé se to už francouzskému hráči povedlo. Ve 39. minutě si naběhnul na průnikovou přihrávku Tomáše Zlatohlávka, prošel do vápna a z úhlu překonal brankáře Matúše Hrušku. Pro Simona to navíc byla první ligová trefa v dresu Pardubic. Dukle se nepovedlo na inkasovanou branku rychle odpovědět, a tak se šlo do kabin za příznivého stavu pro Východočechy.

Dukla do druhého poločasu vystřídala a změnil se i obraz hry. Domácí na svého soupeře najeli a dokázali si vypracovat několik zajímavých příležitostí. Střely Lichého či Řezníčka však brankáře Jana Stejskala nijak vážně neohrozily. Tlak Dukly se nakonec ale přeci jen vyplatil. V 64. minutě si na centr Jakuba Zeronika naskočil nikým nehlídaný Muris Mešanovič a z malého vápna uklidil hlavou míč do sítě. Bleskurychlý obrat Dukly dokonal o tři minuty později Jakub Řezníček, který dostal v pokutovém území přihrávku od Mešanoviče a zblízka překonal Stejskala podruhé.

Dukle se tak povedlo přerušit nepříjemnou sérii čtyř ligových zápasů bez výhry a v tabulce odskočila o čtyři body Teplicím. Naopak Pardubice prohrály třetí ligový zápas po sobě a i nadále zůstávají na 15. místě. Fotbalisty Dukly může vítězství těšit o to víc, protože před sebou mají těžký závěr podzimu. Příští týden je čeká v Edenu Slavia a do konce listopadu se utkají ještě s Baníkem či Spartou. Pardubice také narazí na ostravský Baník, který přivítají doma příští sobotu.

Autor: Livesport.cz / Petr Kallista

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
fcb+mufc

3:2

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele