základní část, 5. kolo
17.08.2024 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Indrit Tuci (© AC Sparta Praha)

Poklidný výlet na sever Čech se pro Spartu změnil v drama, klíčem k úspěchu byl příspěvek Tuciho

Fotbalisté pražské Sparty zvítězili v pátém kole Chance Ligy na hřišti Jablonce 2:1, a udrželi si tak dosavadní stoprocentní bilanci v nejvyšší soutěži. Favorita utkání poslal do vedení v rámci prvního poločasu po přihrávce Indrita Tuciho povedenou ranou Lukáš Haraslín a po změně stran dal razítko na další výhru obhájce titulu sám albánský útočník. Domácí pak sice ještě stačili snížit a v závěru svého soupeře zatlačili, na šokující zvrat ale nedosáhli.

Zatím suverénní lídr z pražské Letné přijížděl do Jablonce jako účastník posledního předkola Ligy mistrů, což trenéra Larse Friise vedlo k další velké rotaci v sestavě. Oproti úternímu duelu na hřišti FCSB tak dostalo šanci hned sedm jiných hráčů. Utkání na Střelnici pak předcházel ceremoniál s Tomášem Hübschmanem, velká osobnost obou celků byla oceněna jak domácím majitelem, tak sportovním ředitelem hostů.

Podle očekávání se iniciativy v samém úvodu chopila Sparta a těžit z toho mohl Ermal Krasniqi. Ten využil zaváhání Jakuba Martince a následným pohotovým zakončením donutil Jana Hanuše k výbornému zákroku. Poté se o slovo přihlásili také hráči v zelenobílým, konkrétně to byl Dominik Hollý, jenž po centru Martina Cedidly z bezprostřední blízkosti napálil Petera Vindahla. Z vysokého tempa utkání nakonec přece jen těžili favorizovaní hosté. Krátce před odchodem do kabin se po přiklepnutí Tuciho ve vápně dostal k míči Lukáš Haraslín, ten udělal kličku jednomu z jabloneckých beků a přízemní ranou k levé tyči poslal Spartu do vedení. Slovenský křídelník mohl ještě v úvodním dějství dokonce zvýšit, jeho zakončení na vzdálenější tyč ale tentokrát skvěle zneškodnil Hanuš.

Úvod druhého poločasu zachytili mnohem lépe domácí a velmi rychle donutili k chybě Angela Preciada. Ekvádorský bek poslal Vindahlovi velmi nebezpečnou malou domů, která jen těsně minula branku Sparty. Krátce před vypršením hodiny hracího času už fanoušci na Střelnici zvedali ruce, když David Puškáč vybojoval balon a krásným lobem přehodil Vindahla. Kvůli předchozímu faulu ovšem vstřelený gól zrušil videorozhodčí. Tato situace ukončila výbornou pasáž Severočechů a pomohla hostům pojistit svůj náskok. Preciadův precizní centr našel Tuciho, a ten jej z první poslal za bezmocného Hanuše.

Klidný večer z pohledu hráčů v rudém skončil minutu před koncem řádné hrací doby, kdy si na hrotu alternující Martinec převzal míč a v situaci jeden na jednoho suverénně prostřelil Vindahla. Následně navíc sparťané museli chvíli hrát o 10, neboť měli již pětkrát vystřídáno a v nejlepší kondici se nezdál být Veljko Birmančevič.

Hosté však nepříjemnou situaci ustáli a prodloužili svou ligovou bezchybnost. Další složitý úkol je bude čekat 21. srpna v rámci úvodního zápasu čtvrtého předkola Ligy mistrů na hřišti Malmö.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (7)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě musím vyhrát Jablonec, stačilo by klidně 1:0

Reagovat
Tomko7

1:1

Reagovat
Filip236

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to bysme furt byli druhý tvl Jablonec musí vyhrát, jinak zase budou ty kokoti 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Jablonce 1:0 Slavie vyhraje nad Teplicema 4:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele