základní část, 13. kolo
26.10.2024 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Baníku Ostrava (© Profimedia)

Bojovné Pardubice musely přijmout další prohru. Duel plný zvratů ovládl Baník

Pardubice prohrály ve 13. kole Chance Ligy na vlastním hřišti 2:3 s favorizovanými hosty z Ostravy. V utkání přitom šli domácí do vedení zásluhou penalty Tomáše Zlatohlávka, v 72. minutě ale dokonal Baník otočku. Tým z města perníku však vyrovnal hned tři minuty nato díky třetímu ligovému zásahu Vojtěcha Paráka. Duel plný zvratů tak rozhodla až devátá minuta nastavení, kdy fanoušky hostů poslal do euforie Matěj Šín, čímž zařídil čtvrtou prohru Východočechů v řadě.

Role favorita byla před utkáním jasně daná. Baník chtěl odčinit prohru s Plzní a výjezd do trápících se Pardubic měl být ideálním duelem k tomu, aby sebral tři body. Podle toho vypadal i začátek, už ve čtvrté minutě se po hlavičce Erika Prekopa rozeznělo břevno pardubické brány. Nicméně byli to domácí, kteří otevřeli skóre.

Ve 13. minutě vybojoval penaltu Štěpán Míšek, kterého ve vápně podsekl Michal Frydrych. Zlatohlávek pokutový kop bezpečně proměnil, když si počkal na pohyb Jakuba Markoviče a míč poslal na druhou stranu. O deset minut později svitla naděje i pro Baník, nicméně nedovolený zákrok Louise Lurvinka byl před pokutovým územím. Nejblíže ke srovnání byli ostravští těsně před koncem poločasu, kdy Ewerton pálil ze své tradiční pozice zpoza vápna, brankář Jan Stejskal se ale nenechal překonat a míč vyrazil.

Do druhé poloviny nastoupili baníkovci s velkou vervou, ale dlouho bez většího efektu. Po hodině hry se hosté propracovali do výraznější šance, Frydrych posadil míč centrem přesně na hlavu Prekopa, ten ale ani tentokrát nedokázal vstřelit gól. A tak musel početný fanouškovský zástup Baníku rozveselit v 62. minutě Filip Kubala, jenž tečoval centr Daniela Holzera hlavou před Stejskalem, který tak neměl šanci zakročit.

Hosté se hnali za výhrou i nadále a za aktivitu byli po faulu na Kubalu odměněni pokutovým kopem, byť jej ještě musel posvětit videorozhodčí. Ewerton penaltu kopnul suverénně a dokonal rychlý ostravský obrat. Radost souboru Pavla Hapala ale nevydržela příliš dlouho. V 75. minutě se po centru prosadil Patrák, který akrobatickým pokusem rozvlnil síť. Už to vypadalo, že se týmy rozejdou smírem, avšak v poslední minutě dlouhého nastavení se po přiťuknutí Kubaly vřítil do vápna Šín, jenž zakončil po zemi mimo Stejskalův dosah.

Baník tak po divokém utkání nakonec sebral všechny tři body i velkou pohodu do dalších dní. V příštím kole pojedou Pardubice 3. listopadu do Prahy vyzvat Bohemians. Baník se vydá do hlavního města o den dříve pokusit se zdolat Spartu.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

0:1

Reagovat
fcb+mufc

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele