základní část, 10. kolo
28.09.2024 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zdenko Frťala (© FK Teplice)

Hodina hry bez střely na bránu a tři červené karty. Teplice přesto klíčový zápas zvládly

Teplice zvítězily v 10. kole Chance Ligy na hřišti Pardubic 1:0, v 86. minutě rozhodl zápas z penalty Roman Čerepkai. Již v úvodní půlhodině oslabil domácí Dominique Simon, jenž si ve dvou předešlých zápasech napříč soutěžemi připsal gól a asistenci. Červenou kartu stihl za hrubou hru dostat ještě v první půli i Tomáš Solil. Po výměně stran snížil počet hráčů na hřišti svým vyloučením také teplický Michal Bílek.

Fotbalisté Teplic v posledních čtyřech ligových duelech pokaždé padli. Ve třech případech však prohráli nejtěsnějším možným rozdílem a pokaždé skórovali, do zápasu s dalším týmem umístěným ve skupině o udržení tak šli odhodlaní zvítězit. Pardubice naposledy vybojovali bod ze hřiště účastníka Konferenční ligy Mladé Boleslavi, výhoda domácího prostředí však nebyla na výkonu Východočechů v úvodu utkání znát.

Mdlý vstup do utkání byl mírně vydařenější pro Skláře, kterým s blížící se půlhodinou hry výrazně ulehčil život francouzský záložník Simon. Po dvou žlutých faulech totiž musel předčasně do sprch, což započalo házenkářské obehrávání vápna domácích. Z dominance Teplic však nevzešla jediná střela na bránu, od hráčů Pardubic se ale i tak dočkali dalšího dárku. Přezkoumání u videa totiž odhalilo, že Solil došlápl na ležícího protihráče, i on tedy uviděl červenou kartu a Pardubice od konce první půle dohrávaly s osmi lidmi v poli.

Po výměně stran pokračovala střelecká impotence obou celků, v 57. minutě ovšem další z aktérů na hřišti oživil utkání svým vyloučením. Teplický Bílek po obdržení druhé žluté karty musel rovněž pod sprchy. Až po hodině hry přišel první pokus mezi tři tyče, Robert Jukl zpoza vápna pořádně protáhl domácího Jana Stejskala. Na druhé straně pronikl po levé straně až do pokutového území Tomáš Zlatohlávek, Richard Ludha ale dokázal křižnou přízemní střelu vytěsnit nohou. V závěru však zahrál ve vápně rukou pardubický Václav Jindra, což z penalty potrestal Čerepkai.

Hosté tak v městě perníku uloupili tři body. V dalším kole se příští neděli pokusí hráči Pardubic o překvapivý bodový zisk v Plzni, Teplice doma přivítají o den dříve Duklu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Tomko7

2:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele