základní část, 13. kolo
26.10.2024 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tomáš Janotka (© Sigma Olomouc)

Černý den pro kapitány završil Breite. Oslabená Olomouc remizovala s Jabloncem

Sigma Olomouc získala ve 13. kole Chance Ligy bod za bezbrankovou remízu s Jabloncem. Zápasu hraném na Andrově stadionu v první půli dominovali domácí, před odchodem do kabin se ale nechal vyloučit jejich kapitán Radim Breite. Jedná se o druhé prvopoločasové vyloučení lodivoda týmu v sobotních utkáních tohoto kola poté, co Slovácko odsoudil ke ztrátě bodů brzkým oslabením Stanislav Hofmann.

Souboj týmů, které v tomto ročníku překvapovaly ofenzivními výkony, sliboval zajímavou podívanou. Začátek zápasu byl ale plný nepřesností a ani jednomu z celků se nedařilo dostat do souvislého tlaku. První větší vzrušení přinesla 14. minuta, ve které se domácí Jiří Sláma napřáhl na hranici šestnáctky ke střele z první, zákrokem se ale zaskvěl Jan Hanuš.

Svou šanci ke skórování měl i Jablonec, a to dvakrát během třetí desetiminutovky. V obou případech hrál hlavní roli Bienvenue Kanakimana. Zatímco v prvním případě jeho rychlý únik zhatil stejně pohotovým návratem stoper Jan Král, podruhé už se útočník Jablonce poučil a radši střílel, tentokrát ale zasáhnul brankář Jan Koutný. Když už se zdálo, že hráči budou pomalu odcházet na poločasovou pauzu, stoupnul si Breite na nohu Dominika Hollého a sudí Ladislav Szikszay mu po kontrole u videa udělil červenou kartu.

První dvacetiminutovka druhé poloviny navázala na konec té první. Hra se velmi často kouskovala a bylo zřetelné, že Sigma se zatáhne do opatrného postavení tak, aby se co nejméně projevila početní nevýhoda. Jablonec se do pevné obrany snažil pronikat zejména ze stran, ale tato taktika svůj účel nesplnila. Právě z kraje hřiště dostal v 74. minutě ve vápně míč Jan Chramosta, ale jeho obstřel neměl potřebnou razanci.

A jelikož svou šanci nedokázal zužitkovat Matěj Polidar ani domácí Jáchym Šíp, oslabená Sigma nakonec z utkání získala alespoň bod. V příštím kole pojede Olomouc 2. listopadu do Karviné, Jablonec doma vyzve téhož dne Teplice.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Tomko7

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele