základní část, 12. kolo
19.10.2024 19:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Tomáš Wiesner (© Profimedia)

Sparta po dvou prohrách zabrala a vrátila se před vzájemným duelem před Plzeň

Fotbalisté Sparty po prohrách s Olomoucí a Slavií ve 12. kole Chance Ligy zabrali, když porazili na Letné Liberec 2:1. Naplno doma v lize bodovali poprvé po třech zápasech, protože vedle Olomouce ztratili před tím body i se Slováckem. Sparťané se tak vrátili na druhé místo tabulky před Plzeň a na vedoucí Slavii ztrácejí tři body. Liberec po druhé prohře v řadě zůstává desátý.

Obě mužstva měla co napravovat. Sparta po dvou letech utrpěla dvě ligové porážky v řadě, včetně té v derby se Slavií, na níž před výkopem ztrácela šest bodů. Severočeši zase v bitvě o Ještěd museli skousnout nejvyšší prohru v historii klubu a Jablonci podlehli 0:5. Už ve druhé minutě zahrozili domácí, když po hlavičce Indrita Tuciho ve vápně nedokázal nasměrovat placírkou míč do brány Tomáš Wiesner.

O šest minut později však pravý bek Sparty zužitkoval přesný centr Matěje Ryneše na zadní tyč a hlavou poslal Pražany do vedení. Wiesner tak v rámci letošní ligové sezony zaznamenal premiérovou trefu. Sparťanští obránci byli opravdu při chuti. V 18. minutě šel po chybě Denise Halinského sám na bránu Ryneš, gólman Hugo Jan Bačkovský ale tentokrát své mužstvo podržel.

Po hodině hry i Severočeši přetavili svou šanci v gólovou radost. Míč těsně u brankové čáry udržel ve hře Halinský, který dokázal najít Mariose Pourzitidise a řecký stoper nekompomisně překonal brankáře Petera Vindahla. To byl impuls pro domácí, kteří si zanedlouho vzali vedení zpět zásluhou střídajícího Lukáše Haraslína. Křídelník využil pobídky Martina Suchomela, a souhra nových mužů na trávníku tak přinesla kýžený efekt. Konečný výsledek 2:1 z pohledu domácích už Liberečtí zvrátit nedokázali.

Svěřenci Larse Friise tak částečně stáhli bodovou ztrátu na Slavii, kterou v neděli čeká výjezd do Jablonce. Sparťané se ve středu představí na věhlasném Etihad Stadium v Lize mistrů proti Manchesteru City, příští neděli pak pojedou do Plzně. Liberec se po dvou porážkách v řadě pokusí zotavit o den dříve doma proti Slovácku.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Přidal

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomko7

2:0

Reagovat
fcb+mufc

1:2

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
Alan

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele