15. KOLO FRANCOUZSKÉ LIGY: NULOVÝ ČECH

19.11.2002, 05:50
Aktuality
Nic nového pod sluncem v nejvyšší francouzské soutěži. Lize vládne Nice, které se z prvního místa dívá na své klopýtající soky: pouze Lyon naplno bodoval, OM a Sochaux remizovali, PSG dokonce prohrál. To samé platí i pro závěr ligového pelotonu, což bohužel znamená poslední pozici Čechova Rennes, byť český gólman vychytal svou čtvrtou letošní nulu.

Dálkový souboj o zlato
Fotbalisté OGC Nice zvítězili i na hřišti Auxerre, účastníka první fáze Ligy mistrů. Ač se po téměř celý zápas bránili nájezdům útočné dvojice Cissé & Benjani, stačilo jim pouhých šest minut v samém závěru, aby dvěma góly náhradníků Olufadeho a Traorého (druhý vsítili až ve 4. minutě nastavení) rozhodli o svém vítězství. V tabulce si tak stále udržují jednobodový náskok před Olympiquem Lyon.
Ten v divoké přestřelce nakonec udolal hosty z Bordeaux 4:2, což znamená, že neprohrál ani posedmé za sebou. Hlavní zásluhu na tom mají záložní motory Juninho a Vareilles a především náhradník hvězdné útočné dvojice Anderson – Govou Peguy Luyindula, střelec dvou slepených gólů ze začátku druhého poločasu, jimiž otočil nepříznivé skóre z 1:2 na 3:2.

Mizerná odpověď pronásledovatelů
OM i Sochaux totiž na domácích trávnících shodně uhráli pouze bezbrankové remízy a PSG neuspěl v Lens. Přitom Pařížané své představení na zaplněném stadionu Bollaert rozehráli výborně. Brazilci v jejich službách – báječně přihrávající Ronaldinho a do černého hlavičkující Andre Luiz – jim získali vedení 2:1 (za domácí otevřel skóre ve 29. minutě Sibierski). Jenže „rudozlatí“ zabojovali a stav zvrátili trefami Moreiry a Utaky na konečných 3:2.
Do tabulky se tyto tři výsledky promítly zvětšením bodového rozdílu mezi vedoucí dvojicí a mimořádně vyrovnanou čtveřicí pronásledovatelů, jejíž součástí se po zmíněné výhře stalo právě Lens.

Hašek ve studené sprše, Čech s nulou
Zklamání na lavičce Racingu Štrasburk neskrýval trenér Ivan Hašek – jeho svěřenci utrpěli po předchozí výhře nad Lens 2:0 debakl na horké půdě v Nantes. I když drželi dlouhou dobu vyrovnaný stav 1:1, inkasovali nakonec ještě třikrát a odváží si porážku 1:4. Hašek ji zhodnotil lakonicky: „Hráli jsme velmi špatně, byli jsme ubozí.“
Zápas týmů z chvostu tabulky byl zároveň soubojem dvou federálních brankářů: našeho Petra Čecha v dresu Rennes a Slováka Vencela, hájícího svatyni Le Havru. Jelikož oba zlikvidovali všechny šance protivníků a uhájili čistá konta, došlo na zaslouženou dělbu bodů. A protože po bodu získaly i týmy Troyes a Montpellieru, znamená to, že v pořadí se nic nemění a Rennes tak stále zůstává poslední s 10 body.

Výsledky:
Monaco – Ajaccio 3:2, Auxerre – Nice 0:2, Bastia – Guingamp 0:2, Lyon – Bordeaux 4:2, Marseille – Troyes 0:0, Nantes – Štrasburk 4:1, Renner – Le Havre 0:0, Sedan – Lille 0:1, Sochaux – Montpellier 0:0, Lens – Paris Saint-Germain 3:2

Tabulka:
1. Nice 29 b.
2. Lyon 28 b.
3. Marseille 25 b.
4. PSG 24 b.
5. Sochaux 24 b.
6. Lens 24 b.
7. Monako 23 b.
8. Guingamp 22 b.
9. Štrasburk 22 b.
10. Auxerre 21 b.
11. Bordeaux 20 b.
12. Lille 20 b.
13. Nantes 19 b.
14. Ajaccio 17 b.
15. Bastia 17 b.
16. Sedan 16 b.
17. Montpellier 14 b.
18. Le Havre 13 b.
19. Troyes 12 b.
20. Rennes 10 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele