Aguirre se stal novým koučem mexické reprezentace. Už potřetí

23.07., 09:53
Aktuality
Javier Aguirre (© AFP)

Javier Aguirre se stal potřetí v kariéře trenérem mexické reprezentace. Národní federace FMF v pondělí jmenovala pětašedesátiletého kouče nástupcem Jaimeho Lozana, který u týmu skončil po nevydařeném vystoupení na mistrovství Jižní Ameriky. Délku smlouvy svaz nezveřejnil.

Staronový kouč dovedl mexický výběr na mistrovství světa v letech 2002 a 2010. Na nejbližším světovém šampionátu v roce 2026 budou mít Mexičané zajištěnou účast jako zástupci spolupořadatelské země. Aguirreho asistentem byl jmenován Rafael Márquez, již bývalý kouč rezervního celku Barcelony.

Aguirre v minulosti vedl také národní týmy Japonska a Egypta, na klubové úrovni působil dlouho ve Španělsku jako kouč Atlética Madrid, Zaragozy či Espaňolu a při posledním angažmá v La Lize dovedl letos Mallorcu do finále Španělského poháru. S mexickou reprezentací má bilanci 38 vítězství, 12 porážek a 11 remíz.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele