Ajax má drtivé závěry. Není to náhoda, říká Alderweireld

12.04.2013, 10:58
Aktuality
Do konce letošního ročníku nizozemské nejvyšší soutěže zbývá pět kol a nedělní odpoledne by mohlo hodně napovědět o tom, kdo bude slavit zisk mistrovského titulu. Sezonu má výtečně rozehranou obhájce trofeje Ajax, který cestuje na hřiště PSV...

Ajax má na svého konkurenta k dobru tři body, stejný je i rozdíl mezi amsterdamským klubem a třetím Vitesse, čtvrtý Feyenoord ztrácí čtyři body. Ve prospěch Ajaxu pak hovoří statistiky nejenom z posledních týdnů, ale rovněž posledních let.

Vedoucí tým tabulky z posledních devíti zápasů sedmkrát vyhrál a dvakrát remizoval, vedle toho se může opřít o skvělou bilanci z nedávných sezon. 19. dubna 2009 ho PSV potupilo debaklem 2:6 a Ajax nakonec skončil třetí, v dalších třech letech ovšem neprohrál od 21. března a v sezonách 2009/2010 a 2011/2012 vyhrál všech posledních čtrnáct zápasů.

"Není to náhoda, že svůj nejlepší fotbal hrajeme ve druhých polovinách sezon. Každé léto nás opustí důležití hráči a my musíme začínat zase od začátku. A mladí hráči je nemohou nahradit hned, když vedle ligy a domácího poháru hrajeme i v Evropě, zabere to nějaký čas," zdůvodňuje vše obránce Toby Alderweireld.

"Teď už je to jenom o myšlení a mentalitě. Všichni naši fotbalisté umí hrát dobrý fotbal, ale je to právě mentalita, která odlišuje dobré hráče od těch špičkových. Špičkoví fotbalisté se díky tomu dokáží maximálně koncentrovat i na zápasy proti slabším soupeřům a pravidelně v nich podávají kvalitní výkony," přidává se trenér Frank de Boer.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
AjaxFans

Má recht,po přestávce vždy krizovka,ale ten finish je mazec.Doufám, že dojde ten Maher, když stejnak furt bydlí v Amstru

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to budeš vědět lépe než já,jelikož holandskou ligu tolik nesleduju a nechci posuzovat jen podle YT..je ten Maher vážně tak dobrý,jak se říká?Jaké jsou jeho přednosti?Díky

Reagovat
FC Porto FC

je Maher lepší než Djuričič? Kdžy de Djuričič do Benfici Mahera bych chtěl knám

Reagovat
AjaxFans

Těžko říct.Djuričiče moc neznám,zápas Heerenevenu jsem dloho neviděl.Chce si to taky někdy od fotbalu odpočinout.Jinak Maher na svůj věk super,mozek Az,solidní kopací technika,kdy kope snad všechny standartky v Az.Snad na něj nebude mít zase negativní vliv zase agent,jak v případě Narsingha.

Reagovat
FC Porto FC

Jo Maher to by byl uplně hráč pro nás. Navíc pokud by odešel Moutinho tak tuplem, ale o Maherovi nemá vedení Porta asi ani páru

Reagovat
Aldeano

PSV-Ajax plichta a Bony titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Tak ten poslední odstavec řekl moc hezky. To je právě to co nám chybí. A k celkovému článku nezbývá než souhlasit..Historie se stále opakuje.

Reagovat
20fredy20

aby ste sa uz z toho Bonyho neposrali, kazdy clanok o holandskej lige tak len BONY BONY BONY BONY BONY BONY

Reagovat
smazaný uživatel

Bony!

Reagovat
smazaný uživatel

Bony + Kalas = Bolas

Reagovat
Filipow

* Bola.

Reagovat
smazaný uživatel

Arnhem + Bony = Vitefried

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

BONY

Reagovat
smazaný uživatel

Toby Alderweireld zvažuje letní odchod z Ajaxu do Premier League, nebude ale brát každou nabídku. "Nechci hrát za průměrný anglický klub ze středu tabulky, jako je třeba Newcastle. Takový Liverpool splňuje moje kritéria," uvedl belgický obránce. tak to je blb, s Liverpoolem právě bude hrát ve středu tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

dal si sa na vestenie?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele