Ajax podle tisku získal těžce vybojovaný bod, v závěru hrál o přežití

Dnes, 09:48
Aktuality
Remko Pasveer (© AFP)

Nizozemská média označila čtvrteční duel druhého kola fotbalové Evropské ligy mezi pražskou Slavií a Ajaxem za zápas dvou rozdílných poločasů. Podle novinářů si musel Ajax sáhnout na dno sil, aby si z bouřlivého Edenu odvezl alespoň bod za remízu 1:1.

Skóre utkání otevřel v 18. minutě Branco van den Boomen z penalty, o vyrovnání se postaral v 67. minutě střídající Tomáš Chorý. Čtvrt hodiny před koncem byl vyloučen hostující Youri Baas, Pražané ale početní výhodu nevyužili.

"Ajax si odváží těžce vybojovaný bod. V Praze sice brzy vedl, po pauze se ale obraz hry změnil a v součtu s vyloučením může hovořit o štěstí, že skóre zůstalo 1:1," napsal deník De Telegraaf. "Po snadné výhře 4:0 nad Besiktasem si musel Ajax vydřít čtvrtý bod do tabulky s vypětím všech sil," přidal list Algemeen Dagblad.

Novináři připomněli, že kouč Jindřich Trpišovský udělal kvůli nabitému programu a nedělnímu derby se Spartou změny v sestavě. "Více než hodinu a půl před zápasem bylo jasné, že četnými zraněními oslabený Ajax si rozhodně nemůže stěžovat, že Slavii už za tři dny čeká derby proti největšímu rivalovi," podotkl De Telegraaf s tím, že vývoj utkání změnila střídání ve druhé půli.

"Hosté vstoupili do utkání skvěle, vypracovali si šance i první gól. Ve druhé půli jsme viděli jiný Ajax a především jinou Slavii. Závěrečné minuty už byly pouhý boj o přežití," uvedl magazín Voetbal International.

Deník Algemeen Dagblad pochválil atmosféru ve vyprodaném Edenu. "Fanatičtí fanoušci Slavie vytvořili výbornou kulisu, připravili si obrovské choreo a ani na vteřinu neustali v povzbuzování," napsal list.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
podnebný

Ztratit doma dva body s Ajaxem, to je skoro ostuda. Síly na Spartu asi moc neušetřili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele