AJAX ZÍSKAL SUPERPOHÁR

07.08.2005, 22:43
Aktuality
Ajax Amsterdam dokázal po třech letech získat nizozemský Superpohár, též zvaný trofej Johana Cruyffa, po vítězství 2:1 nad PSV Eindhoven. Ajax se tak revanžoval za prohru 0:4 z minulé sezóny a naznačil tak, kdo bude mít v nadcházející sezoně navrch.

Ajax nastoupil v obvyklém rozestavení pro nizozemská mužstva (posléze i pro reprezentaci) 4-3-3. V bráně dlouhodobě zraněného Stekelenburga nahradil Hans Vonk. Na zbylých postech šetřil trenér Danny Blind klíčové hráče, proto jen odpočívali Trabelsi, Lindenbergh, Sneijder, Galásek (jenž nastoupil na pár minut ke konci) a Rosenberg. Ajax totiž zanedlouho čeká Bröndby Kodaň ve 3. předkole Ligy Mistrů.

PSV nastoupil v rozestavení 4-4-2 a jeho kádr doznal znatelných změn oproti loňské sezoně, citelné je zejména oslabení v záloze, kdy odešli van Bommel a Park Ji-Sung.

Celé utkání byl Ajax lepším a nebezpečnějším mužstvem a PSV hrozil z brejků. První poločas vyšel brankově naprázdno, i když zejména Ajax neustále hrozil. Počátkem druhého poločasu se otřepalo osvědčené rčení "nedáš, dostaneš". Po rohovém kopu Farfána se míč odrazil od Alexe k Wilfriedovi Boumovi a ten tvrdou ranou z pár metrů prostřelil Vonka - 0:1. Hráči Ajaxu se však nesložili, ba co víc, vyvinuli ještě větší tlak, ze kterého plynulo více faulů hráčů PSV. Po jednom takovém faulu následoval přímý volný kop v podání bývalého taxikáře Nouredina Boukhariho, jehož levačka dokonale obstřelila zeď i bezradného Gomese v brance - 1:1. A když po pár minutách přidal branku po narážečce s Boukharim i Ryan Babel, bylo vzhledem k průběhu utkání rozhodnuto.

Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven 2:1
Branky: 72. Boukhari, 77. Babel - 51. Bouma
Žluté karty : Pienaar, Boukhari, Babel - Afellay, Simons
Rozhodčí: Jan Wegereef
Stadión: Amsterdam ArenA

Ajax: Vonk - Heitinga, Escude, Grygera, Emanuelson - de Jong (82. Rosales), Maduro, Boukhari - Pienaar (89. Galásek), Charisteas, Babel.

PSV: Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, Lee - Lucius, Simons, Cocu, Afellay - Farfán, Vennegoor of Hesselink (46. Robert).

Autor: Martin Veselý

Komentáře (26)

Přidat komentář
HOST*Maniac

tak ajax ukázal, že se bez vaarta obejde...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jenže 5M eur je prostě málo, navíc kdo viděl utkání Sigma-HSV, tak Hamburk na něm staví hru

Reagovat
smazaný uživatel

jojo pěkněj článek ale co třeba taky něco o Community Shield - Chelsea : Arsenal 2:1

Reagovat
HOST*Tomaš

Dávám ti plně za pravdu!!!!Forca Arsenal

Reagovat
HOST*Pavel K.

JO jo,jdu s váma hoši proti Čelzí!Nesnáším je a myslím,že s náma půjde čím dál víc a víc lidí!Forca Arsenal a Man.U.!!!!

Reagovat
HOST*XXX

Arsenal A Man.U. ??? To jsou snad nějaké týmy ??? Podívejte se na Chelsea !!! To je klub !!! Man.U. a Arsenal jsou oproti ní smradlavé hovna!!! Jde vidět že fotbalu nerozumíte čuráci !!! Chelsea!!! Chelsea!!!

Reagovat
HOST*Carlos

Vlez mi do prdele.Man Utd is the best.Chelsea a Arsenal mozu ist s tebou.

Reagovat
HOST*cmman

Prosím o promazání nemístného OT

Reagovat
HOST*

Tebe promažu !!! Chelsea !!!!!

Reagovat
HOST*******

Pičo z Chelsea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pičo!!!!!!!!!!!!!!!Pičo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neumíš se ani podepsat, ale hlavně že sem pořád musíš cpát ty velice inteligentní kecy...

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli ma Chelsea wsechny fandy takowe jako je pan nekolik hwezdicek tak to potes panbuh Ja fandim w anglicke lize Manchesteru!!!!

Wubec je welmi zajimawe ze dokud nezacal ten rusak do Chelsea sypat tolik penez tak mela tak tretinu fandu co ma ted a najednou wsichni Chelsea Chelsea

JO penize woni wsem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je vždycky jednodušší fandit tomu, komu se daří

Reagovat
HOST*yarda

A to říká někdo, kdo jsem přišel, když se začalo dařit Barce?

Reagovat
HOST*

ČURAKU !!! Já fandil Chelsea vždycky !!! Jsi vylizany kokot !!! Viš piču o čem je dnešní fotbal !!! Vyliž si koule buzerante !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Yokohama Marinos ponukla 11milionov euro za Saviolu. tak to by som ako prezident klubu okamzite prijal. taku ponuku uz asi nedostaneme. horsie to bude so suhlasom Savioli. z Europy do Japonska v 23rokoch je dobry pad. skoda. bodaj by takuto ponuku dal aj niekto z europy.

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem, ale tak to ani za nic, snad na něj nebudou tlačit, ale tohle si nezaslouží, hrát někde v Asii v roce, kdy je MS. To musí určitě odmítnout, jinak může na Ms takřka zapomenout

Reagovat
smazaný uživatel

zatial to vyzera, ze tento rok uz nikoho nekupime. usetrime peniaze a buduci rok to bude urcite zaujimave. uz sa tesim. pravdu povedat, ze v zhladom na vek a kvalitu nemusime nakupovat skoro nikoho ani buduci rok. celkom sa mi to paci.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je vlastně s Mottou, že nehraje?

Reagovat
smazaný uživatel

mal tusim sa to vola cista(alebo tak nejak. ) na prste na nohe a museli mu to vyoperovat.nemoze mesiac hrat.

Reagovat
HOST*

Je zraněný. Má utržený křížový vaz v kolenu

Reagovat
smazaný uživatel

bejvavalo.

Reagovat
smazaný uživatel

No to mě poser Takový zpátečňák

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord ma formu vyhraje co se da a Kuyt si pude pro zlatou kopacku a i bez velkych posil vsem ukazou oni maj nejlepsi kadr Feyenoordu 3krat ZDAR FEYENOORD!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Feyenoord i PSV se tento rok budou čumět Ajaxu jenom na záda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele