Al Nassr nebyl spokojený s Castrem, portugalského kouče by měl nahradit Pioli

17.09., 18:25
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Portugalský trenér Luis Castro (63) výsledkově nenaplnil ambice saúdskoarabského Al Nassru, jehož hlavní hvězdou je Cristiano Ronaldo (39). Vedení klubu se proto v úterý rozhodlo odvolat ho z funkce manažera A-týmu. Jeho nástupcem se s největší pravděpodobností stane bývalý kouč milánského AC Stefano Pioli (58).

Al Nassr disponuje takřka neomezenými peněžními zdroji, v jeho kádru jsou kromě Ronalda například Aymeric Laporte, Marcelo Brozovič, Otávio nebo Sadio Mané. V minulosti ovládl Saudi Professional League už devětkrát, poslední roky však vychází naprázdno. Letos je po třech kolech až sedmý, navíc v asijské Lize mistrů pouze remizoval s iráckým týmem Al Shorta 1:1. Vedení tak k sáhlo k obměně trenérského štábu.

Na lavičce poraženého finalisty tamějšího Superpoháru skončil Portugalec Castro. Ten do Al Nassru dorazil v létě 2023 a vedl jej v 54 zápasech. Z nich 37 vyhrál, devět prohrál a v osmi remizoval. V aktuální sezoně ovšem dokázal triumfovat jen dvakrát. Vedení klubu navíc vycítilo možnost získat zadarmo věhlasnou náhradu.

Do oka zástupcům saúdskoarabského klubu údajně padl Stefano Pioli. Italský kouč je bez práce poté, co v květnu letošního roku opustil milánské AC. Slavnou značku vedl do 240 utkání a jeho největším úspěchem je zisk mistrovského titulu v Serii A v sezoně 2021/22.

Toho přitom společnost Public Investment Fund (PIF), jež vlastní a řídí většinu saúdskoarabských klubů, chtěla původně získat do čela A-týmu Al Ittihadu. Tuto pozici ovšem již dříve obsadil Francouz Laurent Blanc. Zástupci společnosti ale v zájmu o Pioliho setrvali, a rozhodli se jím nahradit Castra, informoval Fabrizio Romano.

Vyjednávání už jsou podle italského specialisty na přestupový trh v závěrečné fázi a brzy by měly být všechny smlouvy podepsány a italský manažer uveden do funkce. Portugalská média nicméně uvedla, že ve hře byl coby kandidát na post trenéra Al Nassru také další Portugalec Sérgio Conceicao. Ten je bez práce poté, co v létě po sedmi letech opustil FC Porto. I jeho se nejspíš PIF chystá angažovat, pokud některý z dalších trenérů působících na Středním východě selže.

Autor: Vladislav Frk / x.com/fabrizioromano

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pony Slaystation

Titulek měl být: "Ronaldo nebyl spokojený..."

Reagovat
nani92

kde je Ronaldo, tam sa odvolávajú tréneri

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele